• Lully Hill

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    HollyGolightly skrev 2012-03-13 18:21:00 följande:
    Hörni, jag behöver lite råd. Idag var vi på möte hos Anette Sjösten på Läkargruppen Victoria och precis som jag anade sa hon egentligen bara att vetenskapen inte kommit längre än så här så de vet inte varför jag inte blir gravid. Jag fiskade lite kring immunologi och hon var ju medveten om teorin men sa att det enda man kan tänkas testa är just Prednisolon som inte sänker immunförsvaret men verkar inflammationsdämpande. Jag fick recept på 10 mg per dag.

    Det goda med besöket var att maken nu är villig att kontakta Aten, och det tänker jag göra ikväll. Det jag undrar är bara - hade ni testat ett till FET med Prednisolon innan ni satsade på Aten? Vi har ju aldrig testat det, samtidigt tänker jag att det kanske är lika bra att inte trigga immunförsvaren ännu mer i onödan? Eller är det bara vettigt eftersom Prednisolon KAN funka? 
    Holly! Om jag vore du skulle jag spara på dina frysisar tills du är helt säker att du vill köra på. Som du ser här i tråden kan det bli det svårare och svårare att få fram bra ägg. Äggen är värda sin vikt i guld!
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    CurlyRed skrev 2012-03-13 17:35:08 följande:
    Hej lully - tack för dina stöttande ord!ja jag gick raka spåret till SO men han såg samma sak på VUL med... Så ska dit imorn och ta HCG och få resultat på min besökstid på torsdag och så nytt HCG på fredag om det ser ok ut. Nej tänker absolut inte börja m tabletterna innan jag vet att det inte finns minsta chans! Och om det nu är så sorgligt då ringer jag bums till Sabbatsberg och bokat in hysyeroskopin, för då kanske det är polypen som bidrar till missfallen. Har ju redan remiss och ligger vilande i deras kö eftersom jag blev gravid, så borde gå på några veckor att få OP tid. Men nu ska vi ju hoppas på det bästa!!
    Curly, skönt att du har en plan nu! Och att SO tar hand om dig!
    Kan det vara så att du inte är så långt gången som du tror? Det kanske bara är några veckor gammalt? Du var ju lite osäker på när du blev gravid! Hoppas ännu och vill inte tro det värsta! Kramisar
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    HollyGolightly skrev 2012-03-13 20:47:44 följande:
    Ja, det är det som oroar mig! Jag har ju aldrig fått missfall, "bara" missed abortion, men det skulle definitivt kännas mer knäckande att äntligen bli gravid och sen få missfall än att få ett till minus på stickan. Ska diskutera det med Dr D när vi får kontakt, jag har ju redan mailat honom och om man han också tycker att det känns meningslöst så litar jag på det. (Även om det så klart skulle kännas skönt att slippa utgift och resor ...)
    Bra idé! Diskutera med Dr D! När han hör din bakgrund kan han ana sig till ditt problem. Då kan han säga om det finns en chans med bara kortison. För mig är i alla fall IL dropp huvudmedicinen och helt avgörande. Kortison ger ett visst stöd. 
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill

    Åh kära Curly! Jag är så ledsen! Men håller med Zin, du har världens bästa Dr D som hjälper dig nu. Med immunbehandling hela vägen går det! Kramar


    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill

    Zin- åh Gud så bra! Jag håller alla tummar o tår!!

    Myran- Skrev Dr D något mer? Hade han något förslag?

  • Lully Hill

    Hej raringar!
    Har varit på Gotland och begravt min pappa. Känner mig lite låg. Det var som att när detta var gjort så gick det verkligen upp för mig att båda nu är borta. Har nu ett foto där jag tänder ett ljus varje kväll. Det känns lite bättre då.

    Myran; kan du inte höra med Dr D om han skulle kunna göra IVFen på dig om du vill göra en till? Han är i alla fall en doktor som anammar det nya och jag tror särskilt när det gäller oss svårare fall. En vecka i Grekland nu i vår eller sommar kanske går att planera in?

    Curly; Jag hoppas du har en riktigt skön golfhelg nu och kommer hem relaxad och stärkt! Jag frågade Dr D om man hade immunologiska problem och blivit gravid kunder "rädda" graviditeten med behandling. Han sa då att tyvärr hade han försökt men aldrig lyckats. Det är som att när embryot fäster så måste det tillåtas av immunförsvaret att gro sina "rötter" annars tynar det bort så småningom! Det kommer att gå för er när du får ordentlig behandling hela vägen! Det är ajg säker på! 

    Efterlysning!!
    Jag har lite IVF medicin jag kan skänka bort. Det går ut i juli 2012. Följande finns som jag kan skicka:
    23 doser a 75 UI/ml Fostimon
    15 doser a 75 IU(+ 1 ml injektionsvätska) Menopur
    7 st färdiga sprutor  Orgalutran 0,25 mg/0,5 ml

    Inboxa mig om ni är intresserad av något!

    Kramar


    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill

    Grattis Poussin! Har du fått någon behandlingsplan från Dr D?
    Ps var också hos rare gyn idag! Jag behövde nytt recept på Prednisolon. Han sa just att nu har han flera tjejer som varit hos "greken"! Han börjar helt klart bli intresserad när han ser att det fungerar!

  • Lully Hill

    Kära Curly! Vilken dag! Tänk vad man ska behöva utstå!! Skönt att det är bättre nu och att du inte hade så ont! Kram

    Zin- Tänk att du redan är på G! jag tror du kan slappna av och lita på Dr D! Kram

  • Lully Hill

    Holly- Plocka fram dina tidigare behandlings protokoll från IVF och äggresultat etc. Dr D kan fråga ganska ingående kring dem och också hur du mådde efter ET. Typ frossa, feberkänsla och vilken dag i så fall. Försök att memorera i minnet! Det hänger ihop med reaktion i immunförsvaret skulle jag tro!


    Varje litet steg är ett steg framåt
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!