Inlägg från: CinnamonMai |Visa alla inlägg
  • CinnamonMai

    Marsbebis 2013

    Amning - nej, jag känner faktiskt inte att jag vill, alls. Däremot så vill jag inte heller stänga några dörrar innan jag testat. Maken tycker att det är viktigt och jag är kluven. Annars tycker jag som Hjärtefröjd, att det är viktigt att maken också får vara med och mata.

    Jobb - maken får förhoppningsvis fast anställning från 20/2. Jag däremot har inget jobb utan har precis avslutat min utbildning, förutom en lång praktikperiod. Därför blir det naturligtvis jag som är hemma på heltid och tar ut 3-4 dagar per vecka och maken tar ut 2 fredagar eller måndagar i månaden, så att vi får långhelger. Det beror ju helt på vad jobbet tillåter (konsult). Det är ju alltid mer eller mindre intensiva perioder.

    Foglossning - Det är inte alls för tidigt att få det i v14. Jag har haft problem sen ett par veckor tillbaka och är i v12 nu.

  • CinnamonMai

    Ja amning verkar ju verkligen vara något som vissa tar väldigt personligt.

    Du ammar ditt barn om du vill. Jag låter bli om jag vill. Bra så. Att vissa sitter och nästintill är otrevliga mot andra för att de gör val som inte passar dem... jag förstår det bara inte.

    Jag vill inte amma. Jag tänker inte försvara eller förklara hur jag kommit fram till det. Ingen har någon som helst rätt att säga till mig att jag är en sämre mamma för att jag gjort det valet. Punkt.

  • CinnamonMai
    Hokuspokusan skrev 2012-09-07 23:50:38 följande:
    Jag tar det som det kommer. 
    Det är ju faktiskt 2012 som du säger :p end of story :D

    Bah, jag planerar att "redan" börjar jobba halvtid i maj nästa år. Men som sagt, planera och sen hur det blir är faktiskt inte samma sak. Men, jag är GLAD över att vi har ett så bra (?) system som vi har i Sverige, jämfört med USA som ett exempel :)  

    Nån som kan det här med dubbeldagar förresten?
    Man får 30 dubbeldagar och det tas en från mig och en dag från sambon per dag som vi är hemma samtidigt. Räknas dom 2 dagarna från 30 dubbeldagar eller är de 2 dagarna räknade som 1 dubbeldag?

    Försäkringskassan gjorde oss inte det minsta smartare :D Jag trodde det var så att 2 dagar drogs från 30-dagarna så man i praktiken bara har 15. 

    Är det något ni ska ta ut eller sa ni spara dom? 
    Jag förstår det som att det är 30 dagar. Det dras två dagar från er, en från dig och en från honom, men ni har 30 dubbeldagar att ta ut.. alltså 30 från dig och 30 från honom.

    Eh, det blev du inte klokare av va??
  • CinnamonMai
    Hokuspokusan skrev 2012-09-08 00:00:09 följande:
    Jo :p Det blev jag faktiskt! Tack! :D
    Får skylla på mannen som gör mig förvirrad ;)
    Men det börjar klarna. 2 = dubbel = 1 Dubbeldag. Sammanlagt 30 Dubbeldagar att ta ut. 
    30 Dagar som det kommer dras 1 från mig, och en från han. 

    Har hållt på med körkortsteori under dagen också. Helt förvirrad blir man av turistskyltar :s
     
    Ja precis. Totalt 60 (30x2) = 30 dubbeldagar.
  • CinnamonMai
    Hute: Kul idé, men om sonen inte vet så kanske risken är att mormor och morfar säger något så att han förstår när de ser tröjan? Typ att de börjar prata om en bebis med honom... Bara en tanke...

    Är också 12+0 imorgon. Skönt!

    Lizzie 007: Jag har också varit lite förvånad över det där med hur långt upp bebis ligger. Hittar inte min långt ner med dopplern utan precis där du säger. En bit under naveln och sedan får vi vinkla den uppåt, och där ligger den. Glad

    Angående föräldraledighet, så har jag alltid velat vara hemma 6 månader och sedan lämna över till pappan (även om jag inser att det hade varit jättejobbigt). Men nu kommer det inte att fungera rent praktiskt för oss.

    Maken har jobb, jag har inget. Kommer vara klar med utbildningen precis när bebis kommer så ingen inkomst alls. Lägsta föräldrapenning. Vi klarar oss på hans lön så det positiva är att jag inte behöver ta ut mer än ett par dagar i veckan, men det skulle inte alls gå ihop ekonomiskt om han skulle vara hemma.

    Ärligt talat börjar jag tycka att det ska bli skönt ändå att få vara hemma länge, med avbrott för att slutföra praktiken på 11 veckor, men när det blir är inte bestämt. Det är lite när det passar ekonomiskt och med makens jobb.
  • CinnamonMai
    Hoomlan skrev 2012-09-08 11:50:42 följande:
    god middag flickor, idag blir det ett mini kalas för sambon så har precis sminkat mig (gör aldrig det utan ordentlig anledning nu för tiden) och jag är verkligen på topp mår bäst idag känner jag (förutom att jag är trött) haha!
    Kul att få "klä upp" sig lite ibland. Vi har varit gifta 6 månader idag så jag får väl också anstränga mig lite ikväll. Glad
  • CinnamonMai
    Hokuspokusan skrev 2012-09-10 17:17:34 följande:
    Citronvatten och nektariner! Ostfrallor är nog en bra kandidat.. och Liptons IceTea! söp i mig 1L under natten nu. 
    Sov förbaskat dålig och hade tråkigt haha. Sovit hela dagen nu istället. Sova = Bästa som finns och jag undrar hur det blir när bebis kommer :)

     
    Sova ja! Samma här.. det kommer inte bli lätt i början inte.
  • CinnamonMai
    Hoomlan: Du ska se att det går bra. Du kommer ju att vara upptagen med din praktik. Minns jag rätt att du skulle åka hem till din mamma/pappa? Är du uppvuxen där kanske du kan träffa folk som du träffar sällan nu för att hålla igång på kvällstid? Annars... umgås med dina syskon och föräldrar.

    Jag hatar när maken åker iväg. Förut hade han minst två resor om året, en vecka åt gången (och jag vet att det är otroligt lite jämfört med andra) men jag har så svårt att stå ut! I det nya jobbet är resor ett undantag, vilket är skönt. Både han och jag vill att han ska vara med så mycket som möjligt medan bebisen är liten. Det är viktigt för oss att han inte missar en massa.

    Samtidigt kan jag tycka att det är ganska skönt att göra som jag vill i en vecka också, och inte tänka på någon annan. Speciellt om han nu går dig på nerverna litegrann så kommer det bli ännu trevligare att komma hem igen sen. Glad
  • CinnamonMai

    RUL har vi 24/10. Bokade på inskrivningen direkt. Smidigt. Däremot har jag inte fått några fler datum hos BM eftersom de skulle byta datorsystem snart, så jag skulle ringa efter RUL. Vet ju att nästa besök är i v24 iallafall.

    Några speciella sug har jag nog inte. Definitivt inget surt! Tog en sur godis häromdagen och kunde inte ha kvar den i munnen... blä. Fast jag tror ju att vi ska få en pojke. En kvinna jag känner sa till mig att jag var gravid med en pojke, och det var fyra dagar innan jag ens tog ett gravtest. Skrattande

    Kön vill vi veta och om vi inte får veta det på RUL så kommer vi göra ett könsUL på Emma ultraljudsklinik. Vi vill båda veta men jag tror inte att vi kommer berätta för någon närstående vad det blir, det får vara vår lilla hemlighet.

  • CinnamonMai
    Noliee skrev 2012-09-11 13:26:20 följande:
    Någon som vet någon hemsida där man kan beställa behå's alla mina är för små nu så jag kan bara ha sportbh och den börjar också bli trång. Hade 70 E innan och de har växt säkert 1-2 strl. Har lite ångest över brösten, vill inte ha större. De kommer ju vara enorma när amningen sätter igång...och redan nu är de ivägen, särskilt när man ska sova. Kan snart slänga dem över axlarna..haha Har egna bröst växt något nämnvärt? Funderar på om jag ska köpa en amningsbh dan nu och använda för de är väl lite rymligare? Ska på stan efter jobbet idag och titta på bebiskläder har jag bestämt, mysigt!
    www.bravissimo.com/
    change.com/se/

    Du ska inte köpa en amningsbehå nu för den kommer inte att passa sedan. Jag frågade samma sak på Change när jag var där och hon sa att den ska man inte köpa förrän man ska börja amma i princip.
Svar på tråden Marsbebis 2013