• brokig

    Hur ofta läser du för ditt barn?

    Nya läsvaneundersökningar visar att så få som 1/3 läser godnattsaga för sitt barn och att barns läsande minskar.

    Hur ofta läser du för ditt barn som är yngre än " läsa själv-åldern"?

    Ni som inte läser godnattsaga, läser ni inte alls utan är läsningen kanske förlagd till annan tidpunkt på dagen? Eller gör ni något annat i stället?

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Hur ofta läser du för ditt barn?
  • Mariohn

    Flera gånger om dagen. Alltid godnattsaga. Och oftast en saga på morgonen. För det mesta kommer han med en bok någon gång under dagen och vill höra den. Oftast efter dagis då han är trött och vill varva ner. 


  • Winterfell

    Läser minst en saga om dagen. 
    Jag är själv bokmal och böcker är den finaste gåvan jag själv kan ge mina barn.
    Tyvärr läser inte deras pappa alls för dem, de är där varannan vecka.  

  • Ragnar

    Ungefär en gång om dagen. Det är inte alltid det blir på kvällen. Ibland läser vi när vi kommer hem på eftermiddagen och på helgerna ligger vi ibland kvar i sängen och läser före frukosten. Men det blir i alla fall en gång per dag i genomsnitt. Allt från 15 min. till över en timme åt gången.

  • Mrs Green

    Nästan varje dag, eller 5-6 gånger i veckan läste vi innan hon föredrog att läsa själv (nu får jag väl läsa högt ungefär 1 gång i månaden, så man får ju inte direkt något sammanhang i böckerna... ). Fast aldrig vid läggdags, utan tidigare på kvällen eller när som helst på helgen. 

  • Mithra

    Nu är min dotter i läsa-själv-åldern. Men innan hon kom in i den så läste jag aldrig för henne (okej, kanske läst för henne typ 4-5 gånger på 7år). Hon lärde sig läsa själv när hon var 4år och har nu som 7åring väldigt lätt för sig i skolan (läsa högt, ljudar typ ingenting, klarar läsläxorna galant och förstår det hon läser i barnböcker).

    Kommer nog inte läsa för hennes lillebror heller när han är född. Jag får ingen ro till sånt, därav anledningen att jag inte läser.

  • Themis

    Varje dag som regel, men han kan läsa själv nu så ibland läser han själv först och sen läser jag en liten stund till när han blivit trött.

    Jag tror det är något av det viktigaste som JAG kan göra för mitt barn (jag är crap på en del praktiska saker t ex så det lär han inte få av mig) och det leder till viktiga samtal om språk, berättelsen i boken och diverse annat.

    Jag älskar språk, det är en gåva som är lätt att ge och ett gott ordförråd kommer att hjälpa honom mycket på vägen genom skolan och även i livet.


    Om Trött var en pensionär skulle jag slå den, /Themis trötta chef
  • LinnV

    För min 7-åring läser vi ett kapitel i någon bok varje kväll. 
    Min 2-åring läser vi för när han vill, ibland flera böcker om dagen för att sen inte läsa på några dagar igen! 

Svar på tråden Hur ofta läser du för ditt barn?