• brokig

    Hur ofta läser du för ditt barn?

    Nya läsvaneundersökningar visar att så få som 1/3 läser godnattsaga för sitt barn och att barns läsande minskar.

    Hur ofta läser du för ditt barn som är yngre än " läsa själv-åldern"?

    Ni som inte läser godnattsaga, läser ni inte alls utan är läsningen kanske förlagd till annan tidpunkt på dagen? Eller gör ni något annat i stället?

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Hur ofta läser du för ditt barn?
  • unique

    Flera gånger om dagen, alltid godnatt saga och sen på dagarna tycker han att det är mysigt och sitta och lyssna :)

  • GangsterKermit

    Allt jag har sett på FL kommer jag inte trycka in i mina framtida barn. Vill inte att de ska bli skadade och tappa hjärnceller!


    We are free, where everything?s allowed and love comes first ♥
  • OLilly

    Har läst för mitt barn sedan han var ca ett par-tre månader. Han är 15 månader nu och läser idag ca 2 ggr/dag och tiderna varierar beroende på humör.  

  • Loriyana

    Blir två böcker innan läggdags. Sedan ibland på väg hem från förskolan så berättar jag en saga eller två, läser inte utan berättar. Ibland hittar jag på nått själv, ibland så tar jag en redan existerande saga....och ofta blandar jag fritt ;)

  • Mrs Onedin

    Jag läste godnattsagor för dem varje kväll när de var små. Numera läser de själva - även om dottern är betydligt mer road av det än vad sonen är.


    What might have been...
  • Mrs Onedin
    Themis skrev 2012-11-20 22:55:21 följande:
    Jag älskar språk, det är en gåva som är lätt att ge och ett gott ordförråd kommer att hjälpa honom mycket på vägen genom skolan och även i livet.

    Ja, precis så. Och eftersom man kan låna utmärkta barnböcker alldeles gratis på biblioteken i Sverige, så finns det ingen ursäkt för att inte göra det.

    Sedan tror jag att barnen även tar efter det de ser vuxna göra. Både barnens pappa och jag har alltid läst mycket, så de förstod tidigt att detta var något lockande och viktigt. (Nu är sonen så stor att hockeyrinken och kompisarna lockar mer än sagornas värld - men det är ju helt normalt i den åldern.) 
    What might have been...
  • DarlingMother

    Minst en godnatt saga för båda barnen(även 8åring) men oftast blir det fler då minstingen ofta kommer springande med böcker som måste läsas NU

  • Månstråle

    Jag har alltid läst mycket för mina 7åringar men aldrig godnattsaga för då har de dels varit för trötta så det lilla som gällt då är att vi har pratat om vad som varit bäst just idag en liten påhit saga sen sover de. Annat läser vi mycket på morgonen innan vi måste upp

  • Mrs Onedin
    DarlingMother skrev 2012-11-21 06:31:43 följande:
    Minst en godnatt saga för båda barnen(även 8åring) men oftast blir det fler då minstingen ofta kommer springande med böcker som måste läsas NU
    Gulligt!
    What might have been...
  • tessum

    Vi har tidigare läst saga för barnen varje kväll innan de somnar.

    Jag tror att de har mycket att göra med att jag har så fina minnen av lässtunderna från det att jag var liten, och att jag fortfarande är en boklus =)

    Mina barn skulle aldrig få somna framför en tv, vilket verkar vara nya sättet att natta barn.

    Nu blir det tyvärr inte så ofta vi läser för tjejerna eftersom äldsta tösen (9år) så gärna vill läsa för lillasyster (snart 6 år) men jag har köpt en julbok med ett kapitel till varje dag fram till jul som jag har tänkt läsa för dem båda så det ser jag fram emot.

Svar på tråden Hur ofta läser du för ditt barn?