• brokig

    Hur ofta läser du för ditt barn?

    Nya läsvaneundersökningar visar att så få som 1/3 läser godnattsaga för sitt barn och att barns läsande minskar.

    Hur ofta läser du för ditt barn som är yngre än " läsa själv-åldern"?

    Ni som inte läser godnattsaga, läser ni inte alls utan är läsningen kanske förlagd till annan tidpunkt på dagen? Eller gör ni något annat i stället?

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Hur ofta läser du för ditt barn?
  • Athema

    Jag läser någon gång per vecka åt mina barn. Dom är oftast väldigt trötta på kvällarna och har varken ro eller lust att ligga och lyssna på när jag läser. Så vi brukar göra det på dagarna direkt efter förskolan innan middagen eller på helgerna. 

    På kvällarna sjunger jag istället några av barnens utvalda favoritlåtar. Dom brukar välja 1-2 låtar var som vi sjunger tillsammans, det gör att dom ligger kvar i sängen och inte blir lika otålig. 

  • tindralva

    Jag valde en gång om dagen eftersom det var för stort glapp mellan en gång om dagen och en gång i veckan. Vi läser nästan varje kväll, skulle tro att det i snitt blir 5 ggr i veckan.

  • aet

    Varje dag läser jag för mina barn. Min yngsta är 1 1/2 år och älskar när vi tittar i böcker tillsammans. Min mellan flicka är 8 år och en fantastisk läsare men både hon och jag tycker det är mysigt när jag läser för henne. Min äldsta är 14 och uppskattar det inte längre :)))

  • Catbride

    Är vi lediga så läser vi oftast flera böcker varje dag. Är barnen på förskola så brukar det bli minst en godnatt saga, ibland mer.

  • Zizzieleenia

    Min 3-åring har inte tålamod att få sagor lästa för sig, men vi har mycket böcker hemma och han gillar att "läsa" själv.. Har enormt bra fantasi.. :) Lillasyster nöjer sig med att äta böcker.. ;)

  • Carolina01

    Vi läser inte god nattsagor men vi läser nästan varje dag på andra tider sim t.ex efter förskolan för att varva ner eller efter maten... Sonen är2år å älskar böcker!!

  • Liten blir stor

    Läser för barnen ibland. Blir mest på kvällarna. Barnen har många cd-sagor som dom lyssnar på, cd med tillhörande bok. De tycker dom om väldigt mycket.  Jag brukar köpa/låna böcker och då läser vi varje kväll tills boken är slut.

  • Zixi

    Min dotter är 2½ och det blir minst en godnatt-saga, oftast flera. Om hon hade fått välja själv så hade det blivit minst 10. Ibland läser vi på morgonen och vi hinner oftast med att läsa nån gång under dagen oxå.

    Godnatt-saga kommer vi att fortsätta med tills hon vägrar för jag har själv väldigt mysiga minnen av högläsning. När jag var liten läste min pappa alla Fem-böckerna för mig och mina syskon.


    2010-07-20 3040/50
  • Jkpg Deluxe

    Läser varje kväll för sonen och dottern! Sonen är snart 3 år och honom började jag läsa lite för redan då han var 3 månader (!) och dottern är nu 9 månader och gillar att få vara med vid godnattstunden då jag läser för storebror. vet inte om hon fattar så mycket egentligen, men hon sitter iaf med och lyssnar och ibland bläddrar hon i en egen babybok under tiden :) 

Svar på tråden Hur ofta läser du för ditt barn?