• brokig

    Hur ofta läser du för ditt barn?

    Nya läsvaneundersökningar visar att så få som 1/3 läser godnattsaga för sitt barn och att barns läsande minskar.

    Hur ofta läser du för ditt barn som är yngre än " läsa själv-åldern"?

    Ni som inte läser godnattsaga, läser ni inte alls utan är läsningen kanske förlagd till annan tidpunkt på dagen? Eller gör ni något annat i stället?

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Hur ofta läser du för ditt barn?
  • Louella

    Jag läser ofta för mina barn, 4 och 2 år gamla. Ca 4-5 böcker om dagen per barn. Minst 2-3 böcker som god natt saga samt kanske 1 på morgonen och 1-2 efter förskolan. De älskar böcker och jag med.

  • Oförglömlig

    Läser varje kväll och även underdagen skulle tro att set blir ca 2-3 sagor om dagen. Min son älskar sagor och är så utvecklad i talet att vid 2 års ålder köpte vi böcker för 3-5 åringar det gav han mer. Nu sitter lillasyster 7 månader med när vi läser blir dock kanske inte lika bra för henne men får ta böcker för mindre barn med henne då:) Det är jätte mysigt att läsa ibland somnar sonen till sagan å ibland efter sagan. :)

  • Ellikapellika

    Vi läser varje dag..nästan. Gonattsaga. men om de kommer sent i säng av någon anledning så skippar vi det.
    Men 5 dagar av 7 i alla fall.

  • Pymsan

    Jag valde "en gång om dagen" men det varierar. Vissa dagar kanske det inte blir någonting men i stort sett varje dag läser jag och ofta blir det då flera böcker. Vissa dagar kan det bli väldigt mycket läsa. Min son är 3 år.

  • Saralito

    Varje kväll och så snart hon kommer med en bok under dagen. Hon är snart 2 och har ett väldigt stort ordförråd och välutvecklat tal för åldern. Jag vill gärna tro att det har med läsningen att göra.

  • mapena

    Jag läser godnattsaga för min treåring varje kväll. Ettåringen som läggs av sin pappa får ingen saga läst för sig än.

  • Knabbo

    Här läser vi alltid godnattsaga för barnen när dom lagt sig. Sen så läser vi en del under dagen :) Om dom orkar sitta still en stund mellan varven ;)

  • Ordis

    Läser aldrig för barnen. Men däremot håller jag på att lära 3 åringen att läsa. Hon älskar också att skriva. Skriver hela familjens namn. Jag tror barns intresse av att läsa ligger i om de ser föräldrarna läsa. Barn vill göra det som föräldrarna gör. Den lilla på två år laddar patroner åt sin pappa helt perfekt. Den stora är väldigt bra på olika spel på nätet och lär sina kompisar hur man gör. Detta eftersom både barnens far och jag sitter mycket med våra datorer på kvällarna. Läser böcker gör vi vuxna också en del, våra barn älskar att sitta och bläddra i böcker. Några enstaka gånger ber de oss läsa och då gör vi det såklart.

  • BrödernaBus

    Vi läser/tittar i böcker oftare än en gång/vecka men inte så ofta som varje dag.
    Dock tittar killarna i böcker själva varje dag och är det nån saga som storebror kan utantill berättar han den för lillebror när dem "läser" tillsammans.

  • kutiom

    Missade att det skulle vara tidigare än "läsa själv åldern". Jag läser varje kväll åt min sexåring och hon åt mig Ibland även dagtid men det är sällan numera.

Svar på tråden Hur ofta läser du för ditt barn?