• brokig

    Hur ofta läser du för ditt barn?

    Nya läsvaneundersökningar visar att så få som 1/3 läser godnattsaga för sitt barn och att barns läsande minskar.

    Hur ofta läser du för ditt barn som är yngre än " läsa själv-åldern"?

    Ni som inte läser godnattsaga, läser ni inte alls utan är läsningen kanske förlagd till annan tidpunkt på dagen? Eller gör ni något annat i stället?

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Hur ofta läser du för ditt barn?
  • Lilje

    Jag har läst för barnen varje kväll sen äldsta var runt halvåret.  Vi slutade inte för påsk det här året, då vi har slut på norska böcker båda gillar.  Barnen är nu 12 och 14.  :)  Det blev en ritual, visst kan dom läsa själv, och gör det gärna och ofta, men det är annorlunda när man kan krypa under täcket och bli läst för, och få vara liten ett tag.  Sen har det också utvecklats till pratstund, om allt möjligt från skola och kompisar till universum och historia.

    Jag har en underbart nära kontakt med mina barn, och det är nog kvällsstunden som ligger i grund för det.  Numera är det bara pratstund, oftast blir det en halvtimme eller mer innan jag får släckt ljuset.

  • Torken

    Här läser vi varje kväll & vanligtvis en del under dagarna också. God natt sagorna började vi läsa då sonen var ett halvår ungefär & även om han inte följde med i handling osv så har det blivit vår mys stund - då att titta på bilderna medan jag satt jämte & "tjatade" & nu till att intresserat följa vad det faktiskt är som utspelar sig, titta på bilderna & även att prata om bilderna - vilken färg har huset? Hur många getter finns i hagen? Vart är Petter? Osv., superuppskattat från allas håll!:)

  • LHUF

    Vi läser varje kväll för vår 4 åring, och på dagen också ibland. Vår 1,5 åring har nu börjat intressera sig nu så snart får vi nog läsa på kvällen för honom också

  • KlaraBella

    Läser på dagen för dottern, ofta hämtar hon en bok själv och hoppar upp i mitt knä. (Om hon sedan sitter stilla där är en annan fråga)
    Men på kvällarna går det inte, hon är för trött och gnällig då.
    Längtar tills hon byter till juniorsäng och vi kan gosa ner oss där så jag kan läsa tills hon somnar! :)
    Dottern är 15 månader idag.

  • Minza83

    min man brukar "Läsa" i mörkret, alltså han berättar egenpåhittade sagor.. att ha tänt går inte eftersom barnen har svårt att hålla sig stilla och ligga kvar då :P
    läser gör vi några gånger i veckan dagtid, när barnen har ro att sitta stilla :))) både de och vi gillar att läsa så, blir mycket alfons och petson här :) 

  • pamilya

    Varje dag läser vi godnatt-saga och några gånger i veckan läser vi vid andra tillfällen också. Sonen är 3 år.

  • straw2008

    Aldrig, avskyr verkligen att läsa tyvärr. Blir alltid för trött själv.


    Ett barn ska jag ha när jag blir stor med smala ben o mjuka skor....
  • Min lycka

    Vi har alltid läst för sonen.
    Har en god natt bok med en kort saga för varje dag på året som vi läser vid nattningen.
    Han lärde sig läsa då han var 4 år,är snart 7 år.,så han läser mycket själv men vi läser minst en bok utöver nattisen.
    Mysigt o gosa ihop sig o varva ner efter skola,jobb,dagen.
    O allra bäst är det ju när båda mamma o pappa är med o använder sin röst på olika sätt till de olika figurerna i böckerna. Glad

  • Queen Of Darkness

    Vi läser en bok till kvällen efter tandborstning och innan läggdags för de två stora. (5½ och 4 år)
    Har gjort det så länge jag kan minnas och det fungerar bra, dom väljer bok varannan kväll och ibland är det en lååååång bok med mycket text och ibland blir det en pekbok beroende på humör hos barnet som väljer
    Yngsta som är 19 månader är inte alls intresserad av att vara med så honom lägger vi innan, vi försökte ha honom med men det var bara gnäll och grin så för honom läser vi de gånger han själv kommer med en bok - sällan. Kanske en gång i veckan, eller en gång varannan vecka.


    ♥ Amanda, Isabella & Casper ♥
Svar på tråden Hur ofta läser du för ditt barn?