• brokig

    Hur ofta läser du för ditt barn?

    Nya läsvaneundersökningar visar att så få som 1/3 läser godnattsaga för sitt barn och att barns läsande minskar.

    Hur ofta läser du för ditt barn som är yngre än " läsa själv-åldern"?

    Ni som inte läser godnattsaga, läser ni inte alls utan är läsningen kanske förlagd till annan tidpunkt på dagen? Eller gör ni något annat i stället?

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Hur ofta läser du för ditt barn?
  • Leone i Västerås

    Jag valde "flera gånger per dag", men det är inte alltid förlagt till just kvällstid. Ibland vill barnen lyssna på musik eller cd-saga vid läggdags och det får de såklart göra.
    Läsandet kan ju vara när som helst under dagen  


    Mamma till fyra underbara barn på jorden och två i himlen
  • fru Elle

    Läser för det mesta varje kväll, sen händer det att vi läser böcker under dagen. Händer dock att bokläsningen uteblir, tex om barnen har somnat i bilen och vi bär in dem sovandes.

  • YonnaLi

    Jag är fortfarande hemma med min 2-åring och vi läser många gånger per dag. Han kommer oftast själv med en bok och vill läsa, men ibland är det jag som tar initiativet. Det går lite i perioder också, ibland läser vi konstant i några veckor och ibland blir det bara godnattsagan som är en fast del av kvällsrutinen. Eftersom intresset finns där i grunden låter jag honom styra det lite.

  • smörgås

    Har två små, en på 1 ½ och en på snart 3, läser flera gånger per dag, dock ej godnatt saga (om det nu spelar någon roll)
    =)

  • JessK

    Vi läser för tillfället bara nån gång i veckan, men det är för att sonen inte är specillet intresserad av mer än att öppna boken o stänga den o sä'ga slut haha. Han e bara 1,5 år.

  • JessK

    Fast sen sitter han o bläddrar i böckerna själv också varje dag, helst byggare bob =) Förhoppningvis får man snart läsa en bok för han till kvällen, men där är min vilding inte än haha.

  • Plutteli

    Vi har två stora backar med böcker i vardagsrummet där barnen går och hämtar böcker och vill läsas för. Jag läser minst en gång om dagen, på helgerna bra mycket oftare. Sen läser även min man minst en gång om dagen för dem så mycket läsande blir det. Vi läser dock ingen godnattsaga, lillan ammar till söms och stora tjejen vill se alfons på surfplattan...


  • Kinya

    Vi läser ett kapitel varje kväll för vår dotter (3 år). För tillfället läser vi "Pippi går ombord".

Svar på tråden Hur ofta läser du för ditt barn?