Inlägg från: Rabarbapuppa |Visa alla inlägg
  • Rabarbapuppa

    Mekarskryt!

    Har ni tacklat av ute i garagen? Har ni somnat på horan? (ja, liggvagnen med hjul som man använder för att rulla in under en bil kallas faktiskt så, för er som inte visste) Eller har ni fått en kyss av tändspole? Vad händer? Ni kan väl inte påstå att bilarna fungerar och inte kräver mekande?

    Nu har jag äntligen fått bukt med obalansen till 95%. En riktigt duktig kille har hjälpt mig balansera och darret i ratten är nu nästan helt borta. Det sista lilla tillskriver jag ev. dåliga stommar i däcken och får jag helt enkelt leva med.

    Sen har jag inspekterat hjullager på Golfen. Naturligtvis hade jag av saxsprinten när jag skulle återmontera grejerna. Men en ask på 223 stycken sprintar på Clas Ohlson kostar bara 45 spänn. 

    /Puppa

     

  • Rabarbapuppa

    Ha ha! Vilket drag det blev här till slut!
    Härligt att höra. Pallas är ändå vinnaren i att ha en fullskalig lista med mer eller mindre dryga jobb på flera bilar samtidigt. Stackarn'

    Men oljebyten i låda, axlar och kamremsjobb etc är ändå saker som man inte gör jätteofta - så blir de gjorda så är det ett bra tag innan man behöver hålla på med sånt igen. D.v.s såren hinner läka och minnet förtränga.

    Själv ska jag hissa BMWn fram och lossa underplåten för att slita ut motorvärmarkabeln som löper därframme. Ska byta kontaktintaget i framstötfångaren - och kabeln. När det är gjort har jag bytt allt utom själva blockvärmaren. Problemet är nämligen att motorvärmaren skjuter säkringen i garaget när jag kopplar in - och blockvärmaren visar rätt Ohm-tal när jag mäter på den, så jag tror att den är hel faktiskt, då återstår att byta ev. muggigt kablage tänker jag mig. 

    /Puppa.

     

  • Rabarbapuppa

    Gu' vad ni pysslar, kul!!

    Jag var högst måttlig igår. Hade fått en "värt att veta" på ett litet spel i bakhjulslagren på min hobbybil (Golf GTI) så jag passade på att plocka ur lagren och inspektera det hela, såg bra ut, men navmuttern kunde absolut dras något varv till, så så fick det bli. 

    Sen inspekterade jag avgassystemet när bilen ändå stod på pallbock. Har upptäckt nåt vibrerande vid vissa varvtal men tror det kan vara nån värmesköld. Säkrade en jag tyckte satt lite löst och inspekterade alla rörens muttrar och även gummiupphängningar. Såg bra ut i övrigt. Lagom pyssel med en pilsner i ett trångt villagaraget.

    /Puppa 

  • Rabarbapuppa
    bastardized skrev 2013-09-20 23:26:54 följande:
    För er här som vet vem jag är så ser ni 2 av mina leksaker i det här klippet :)

    " rel="nofollow" target="_blank">


     
    Vet inte vilka som är dina av allihop men ett bra klipp var det.
    Många ruggigt sköna kärror även om flera var lite väl "råttiga" för min smak.

      /Puppa
  • Rabarbapuppa

    Ha ha, nja, jag är rädd att vi får sitta i så jäkla märkliga ställningar om vi ska försöka hålla hand, det är så förbenat trångt. Jag förvandlas alltid lite till en orm när jag kommer ut i garaget, och ålar mig mellan cyklar och barnartiklar och snickeri-prylar, högtryckstvätt och bildelar, skåp, lådor, kartonger, campingpryttlar och vintersportgrejor.

    En sida i taget på en bil kan man ta i alla fall. Jag har tagit den värsta rostfläcken på BMWn, det gjorde jag i somras, men jag har ett par till som jag skulle vilja adressera faktiskt, innan det blir nåt större av dem.

    Men du, ett vxl-oljebyte fixar du väl själv? Eller? Tänkte det kanske är bättre att lämna bort kamremsjobb och dylikt snarare än just ett oljebyte? Eller är det extra knivigt på en BMW-låda? (aldrig testat)

    /puppa 

  • Rabarbapuppa

    Jahopp, på min front har det inte hänt mycket. Men istället har det hopat sig lite skit att ta tag i.

    Bl.a har jag köpt ny (beggad) bil och njuter således av den. Det bidde en 316 Ti Compact med en tidigare ägare (förutom BMW själva) En 04'a. Den är i det närmaste felfri men så inspekterade jag den såklart supernoga i solljus häromdagen, och visst sjutton har den fått tendens till det klassiska E46-problemet med rost i skarven mellan bakre hjulhus och kofångare. Min 330 har exakt samma (åtgärdat) men jag inser att om jag tar detta nu så hinner det inte sprida sig. Är väl en fläck på 3 x 3 millimeter kanske. Borde gå att slipa ned och grunda och lägga i en dutt färg + klarlack.

    Obalansen i 330'ns framhjul är fortfarande inte borta efter tre försök, nu är den dock minimal men jag gitter inte ta tag i det mer. Överväger ändå fälg/däckköp, en kompis har ett par 18-tummare som borde sitta som en smäck.
    Och så lade dimljuset av, det är tydligen H11 och jag hittade en video på Tuben om hur man byter. Lampor införskaffade. 

    Och så plötsligt igår - Golfens (87'a GTI) bakdörr går inte att öppna. Man får det lilla handtaget i handen men inget händer i låset. 

    Misstänker att... ja, nä, om jag ska vara ärlig misstänker jag ingenting, för jag har fasen igen aning.
    Måste en bakdörr (den är fyrdörrars) gå att öppna utifrån på Bilbesiktning? Det är nämligen snart dags.

    /Puppa.

     

  • Rabarbapuppa
    Topps skrev 2013-10-07 15:24:32 följande:
    För att svara på din fråga om dörrarna måste gå att öppna så är svaret ja. utifrån eller inifrån. 

     
    Utifrån ELLER inifrån? Ja inifrån går den att öppna. Då borde det vara ok.
    Men det ska ju ändå fixas liksom, så... aja, jag har fått span på nya originalhantag så det får väl bli ett köp (igen) på nätet. 

    Fast jag har hittat en sats med Mk3-handtag (som passar Mk2) och det vore kanske en lite trevlig look på dörrarna - alla fyra alltså. Man kanske borde hugga ett sånt kit så får man nytt runt om..

    /Puppa

     
  • Rabarbapuppa
    Noname00 skrev 2013-10-08 13:19:56 följande:
    Är det inte bara vajern som gått av ett något stag som lossnat från någon plastdel?
    Nej, jag har monterat loss handtaget (det yttre alltså) och det är en liten "hävarm" eller vad man ska säga, inne i handtagets mekanism, som brustit. Godset har gått rätt av.

    Se bilden: http://i.imgur.com/2tXHmTR.jpg

    /Puppa 
  • Rabarbapuppa

    Okej fint. Fast igår fick jag äntligen igenom en lite trasslig eBay-affär, (säljaren påstod att han skickade till Sverige, men hade ändå inte konfigurerat sin annons så att jag kunde lägga bud eller betala) så nu är två nya Hella originalhantag på väg till mig. Jag byter både höger o vänster. Fram är de okej så jag låter de vara.

    Jo Topps, jag skulle kunna göra som du säger och sätta samma fram, men jag vill nog ha med nyckelhål ändå trots allt. Mitt vaccuum-styrda centrallås är inte alltid helt 100.

    Och så lyckades jag få en besiktningstid på min favoritstation (Bilbesiktning, inte Opus eller Carspect eller nåt sånt) den 24/10. Bara att hålla tummarna då, men det mesta ska ju i och för sig vara i sin ordning. 

    /Puppa,
     

  • Rabarbapuppa
    Topps skrev 2013-10-10 21:15:56 följande:
    Var är din favoritstation?  Vet att grabbarna på opus i Haninge är rätt trevliga  
     
     
    Rissne. Glada, bilintresserade grabbar som verkar tycka Golfen är kul och snygg och förstår sig på äldre och lite modifierade bilar. 

    Har besiktat där så länge jag ägt bilen, är väl 5-6 år. Har bara träffat en rookie som skulle larva sig om småsaker där en enda gång.  
Svar på tråden Mekarskryt!