• Anonym (S)

    Känner mig så fruktansvärt kränkt!!! Överreagerar jag?

    Jag har ganska nyligen plussat (26:e) och jag och min man var så glada att vi beslutade oss för att berätta detta för våra två bästa vänner.....trodde vi. Vi har dessutom en dotter som verkligen läääängtar efter ett syskon, och vi valde att inte berätta för henne ännu eftersom vi ju inte vet om allt går vägen, och vi vill inte göra henne besviken. Nu till saken.

    I dag när vi var iväg och handlade säger plötsligt min mans kompis dotter på fem år: "-Vet du? Du ska få ett barn!!"
    Jag bara gapade, och viste inte vad jag skulle säga. min dotter var i närheten, och det var bara ren TUR att hon inte hörde! Jag vill ju vara den som berättar för henne att hon ska få ett syskon!! inte att hon ska höra det från ett annat barn!!

    Jag vände mig om till min mans kompis och bara tittade på honom. Han fattade nog, för det han sedan kläcker ur sig var ju inte bättre det "-Men jag har ju bara berättat för XXX (hans ANDRA barn) som nu har sagt det vidare till fem-åringen alltså.

    Jag kan inte tro vad det är han säger! Min man sa att jag var gravid i högsta FÖRTROENDE och sa att han absolut INTE fick säga till NÅGON!! Jag säger då att min dotter inte ens vet om detta!! Det enda han säger är bara "-vet inte EEE om det!!??" NEJ!! säger jag. Sedan vill jag inte prata mer med honom.

    Kunde inte hålla borta tårarna när jag satte mig i bilen. Jag är så förtvivlad!! Nu kommer alla runt omkring oss få reda på allt. Barnen kommer ju absolut inte kunna hålla tyst. Hur kul är det för mig om jag nu får ett missfall??! Eller om vi tvingas abortera bort barnet om det är något med det?? Ska alla få reda på detta med då eller!!??

    Jag är så arg, så sviken så kränkt!! Det han har gjort är i mina ögon oförlåtligt! jag kommer ALDRIG glömma detta. Vet inte ens om jag någonsin kommer kunna prata med honom igen.

    Min man sa till honom att han inte är välkommen till oss på nyår, för vi vill inte att femåringen ska berätta för alla i min familj att jag väntar barn. Detta vill JAG göra. överreagerar jag? Eller gör vi rätt?

  • Svar på tråden Känner mig så fruktansvärt kränkt!!! Överreagerar jag?
  • Kasperina

    Man berättar för sitt barn först om man inte absolut måste berätta av någon anledning, så jag tycker ärligt talat att du har dig själv att skylla.
     Nu när de andra barnen vet är det lika bra att berätta för ert barn

  • Anonym

    Ja du överreagerar å det grövsta.

    Du har nu fått en del svar här varav de flesta säger att visst, det var fel av dom men tagga ner lite. Hur du väljer att fortsätta är ditt ansvar och hur du väljer att tolka råden du fått här.

    Du kan givetvis välja att skita i dom men varför ställer du då frågan här? var det bara medhåll du ville ha?

  • Thaleya1

    Jag tycker att du överreagerar, han sade det nog vidare till sitt barn för att det är hans barn och de kanske inte har hemlisar emellan. Han trodde ju att du berättat för alla i din familj innan du sa det till en kompis med. Tror inte att du behöver oroa dig över barnet, det är bara att neka om det kommer ut.

  • Anonym (S)
    LinneaJosie skrev 2012-12-28 22:12:49 följande:

    Det var troligen inte överlagt, han tänkte alltså troligen inte igenom eventuella konsekvenser av sitt handlande - obetänksamhet alltså. Jag råder dig att försöka släppa det här. Din reaktion verkar inte vara i paritet med vad som hänt. Du verkar överreagera och det verkar stressa dig. Du kanske bör fundera mindre över hans avsikter och mer över din egen reaktion. Jag menar inte att förringa dina känslor, men inget gott lär väl komma ur att du ska bära på agg för alltid över något som troligen bara var ett misstag.
    Sant. kanske är alla grvidhormoner som rusar, ocih jag har lätt till tårar. Tycker bara det var så onödigt av honom. Dessutom tycker jag han ska prata med mig, och inte min man. Men han säger inte ett ljud till mig. Jag tycker inte det är jag som ska ta kontakt med honom. Hans misstag, och han som ska ställa det till rätta tycker jag...
  • Anonym (S)
    FemmeM skrev 2012-12-28 22:09:01 följande:
    "Jag är så arg, så sviken så kränkt!! Det han har gjort är i mina ögon oförlåtligt! jag kommer ALDRIG glömma detta. Vet inte ens om jag någonsin kommer kunna prata med honom igen."

    Det känns som ni inte kommer vara vänner om du aldrig mer vill prata med honom.

    Är gravid med 4e barnet själv och ville vänta med och berätta för mina 2 äldsta (7 och 5 år) tills ganska sent annarsblir det en sån lång väntan för dem. De bor VV hos sin pappa och efter de varit här en vecka och jag hade lagt ut en UL bild på FB trodde pappan (som jag inte ens är vän med på fb) att jag sagt till barnen så han hade frågat dem om vad de tyckte och på detta sätt fick de reda på att de skulle få syskon. Men jag går inte runt och känner mig kränkt för det eller surar på deras pappa för att han måste lägga näsan i blöt. Känns lite överdrivet...

    Självklart tycker och tänker folk olika men du undrade om du överreagera och ja, det tycker jag ;) 
    Men han trodde ju att du hade berättat det för dina barn. Du hade ju inte uttryckligen sagt till honom att han inte fick berätta....
  • Anonym (S)
    Aileen Allannah skrev 2012-12-28 22:13:17 följande:
    Varför började du babbla det första du gjorde? Varför? Vad vann du på det?
    Ville dela min glädje med de jag har mest förtroende för.
  • Aileen Allannah
    Anonym (S) skrev 2012-12-28 22:40:48 följande:
    Sant. kanske är alla grvidhormoner som rusar, ocih jag har lätt till tårar. Tycker bara det var så onödigt av honom. Dessutom tycker jag han ska prata med mig, och inte min man. Men han säger inte ett ljud till mig. Jag tycker inte det är jag som ska ta kontakt med honom. Hans misstag, och han som ska ställa det till rätta tycker jag...
    Nu börjar du resonera lite mer sunt, tycker jag. Klart det var onödigt av honom, det håller jag med dig om. Men om du reagerade så starkt så förstår jag att han inte vill prata med dig faktiskt.
  • Aileen Allannah
    Anonym (S) skrev 2012-12-28 22:43:24 följande:
    Ville dela min glädje med de jag har mest förtroende för.
    Det kanske är samma för kompisen?
Svar på tråden Känner mig så fruktansvärt kränkt!!! Överreagerar jag?