• Anonym (S)

    Känner mig så fruktansvärt kränkt!!! Överreagerar jag?

    Jag har ganska nyligen plussat (26:e) och jag och min man var så glada att vi beslutade oss för att berätta detta för våra två bästa vänner.....trodde vi. Vi har dessutom en dotter som verkligen läääängtar efter ett syskon, och vi valde att inte berätta för henne ännu eftersom vi ju inte vet om allt går vägen, och vi vill inte göra henne besviken. Nu till saken.

    I dag när vi var iväg och handlade säger plötsligt min mans kompis dotter på fem år: "-Vet du? Du ska få ett barn!!"
    Jag bara gapade, och viste inte vad jag skulle säga. min dotter var i närheten, och det var bara ren TUR att hon inte hörde! Jag vill ju vara den som berättar för henne att hon ska få ett syskon!! inte att hon ska höra det från ett annat barn!!

    Jag vände mig om till min mans kompis och bara tittade på honom. Han fattade nog, för det han sedan kläcker ur sig var ju inte bättre det "-Men jag har ju bara berättat för XXX (hans ANDRA barn) som nu har sagt det vidare till fem-åringen alltså.

    Jag kan inte tro vad det är han säger! Min man sa att jag var gravid i högsta FÖRTROENDE och sa att han absolut INTE fick säga till NÅGON!! Jag säger då att min dotter inte ens vet om detta!! Det enda han säger är bara "-vet inte EEE om det!!??" NEJ!! säger jag. Sedan vill jag inte prata mer med honom.

    Kunde inte hålla borta tårarna när jag satte mig i bilen. Jag är så förtvivlad!! Nu kommer alla runt omkring oss få reda på allt. Barnen kommer ju absolut inte kunna hålla tyst. Hur kul är det för mig om jag nu får ett missfall??! Eller om vi tvingas abortera bort barnet om det är något med det?? Ska alla få reda på detta med då eller!!??

    Jag är så arg, så sviken så kränkt!! Det han har gjort är i mina ögon oförlåtligt! jag kommer ALDRIG glömma detta. Vet inte ens om jag någonsin kommer kunna prata med honom igen.

    Min man sa till honom att han inte är välkommen till oss på nyår, för vi vill inte att femåringen ska berätta för alla i min familj att jag väntar barn. Detta vill JAG göra. överreagerar jag? Eller gör vi rätt?

  • Svar på tråden Känner mig så fruktansvärt kränkt!!! Överreagerar jag?
  • msmalin

    Okej om man väntar bara bra, men det förhindrar inte att tragiska saker kan hända. Barnet kan dö i magen även. Efter vecka tolv. Även efter rul kan barnet dö i magen. Just saying. Tragiska saker händer

  • Anonym (Ööh)
    floppan2008 skrev 2012-12-28 23:32:54 följande:
    Jag fattar inte grejen. Men så är jag inte lättstött heller utan tar mkt med en klackspark. Mina vänner betyder enormt för mig och begår de misstag ibland får jag leva med det. Berätta för er dotter så är ju saken ur världen. Tänd ljus mysa och berätta! Förklara att bebisen är pytteliten och att det kan hända saker så att det inte blir någon bebis. Ungar är inte mer komplicerade än så!

    Exakt! Det är vi vuxna som krånglar till allt. Barn accepterar mer än vad vi gör.
  • Anonym (S)
    msmalin skrev 2012-12-28 23:28:56 följande:
    Varför ska han be dig om ursäkt när det var din man han bröt ett förtroende mot?

    Jag kan förstå din känsla. Du vill själv berätta för dottern och andra runt omkring. Jag förstår att du är besviken.
    Ja du överreagerade det har du nog själv insett.
    Men det är din mans kompis, din man som berättade i förtroende inte du. Alltså är det din man och inte dig han sviket. Även om du blir "drabbad" så är det din man han ska be om ursäkt.

    Sen värre saker kan hända än att folk får reda på att man fått missfall. De flesta har liksom fått missfall.
    Har inte sett på det på det sättet. Men tycker nog ändå att han ska prata med mig. Han är ju min vän med...

    Vi vill inte att folk ska ha reda på att vi har försökt eller att vi vill ha fler barn alls. Tycker inte att andra har med detta att göra alls. Alltså de som vi väljer att inte berätta för...
  • Anonym (Förstår dig!)

    Ja, du hade en stark reaktion men inte oberättigad tycker jag. Små skvallriga barn är ju de sista man vill ska veta ens hemlisar. Med första barnet berättade vi för våra familjer i vecka 4 (på min mans initiativ, jag ville vänta betydligt längre) och minuter senare har hans tonåriga syster skrivit på Facebook att hon ska bli faster och taggat oss båda så alla kunde se det (har ändrat inställningar sedan dess, men då kom det upp utan godkännande). Jag tvingade min man att ringa henne så hon kunde ta bort det på en gång. Någon minut senare hade hans andra syster skrivit... Suck. Jag trodde själv att det var vanligt folkvett att låta folk outa sina egna graviditeter, men det hade visst de båda missat.

  • AlexandraViberg

    Tack det samma! Hoppas att dottern lyckas hållas borta från nyheten tills ni får berätta! :)

    msmalin: Jag skrev precis det i en annan tråd, att vissa tycker vi inte skulle berättat nu i v.17.. Men teoretiskt kan barnet dö dagen den föds eller dagen efter den delen men det är ju inget man kan utgå från. Man kan utgå ifrån att risken är BETYDLIGT mindre efter v.12 och jag skulle aldrig berätta för mitt barn innan den mest uppenbara risken är över.

    floppan2008: Nej de är inte mer komplicerade men jag känner iallafall att kan jag undvara mitt barn något som ändå är rätt svårt att förstå i slutänden och kanske ger lite ledsenhet, så gör jag det så gott det går. Men man kan inte skydda dom för alltid heller. Man får känna vad som är bäst för en själv :)


    The greater the fight, the greater the victory! BF Juni 2013 | Dotter -07
  • Anonym (S)
    AlexandraViberg skrev 2012-12-28 23:31:04 följande:
    Så resonerade vi med, tänkte vänta tills missfallsrisken var förbi i v.12-13 men vi väntade som sagt till v.17 för då kunde hon få veta på jul och oj vilken fantastisk upplevelse att få berätta detta för henne! Började nästan gråta själv av hur fantastiskt det kändes att se hennes reaktion :)

    Detta trots att jag kräkts varje dag i 16 veckor, jag fick vara lite vanligt sjuk bara men sen förklarade vi varför jag egentligen varit sjuk. Allt går bara man vill :)
    Åhh, längtar verkligen efter den dagen jag kan berätta för min dotter när jag läser det här! Det måste ha varit den bästa julklappen ditt barn kunde få! :)

    Hoppas du mår bättre nu efter 17 veckor, och att du slipper illamåendet...Blir kanske att du för börja känna rörelser i magen från bebisen istället? Lite roligare med det snurret :)
  • msmalin

    Men vem har sagt ni planerat bara för att du är gravid ;). Ibland bara händer det.

    Denna graviditeten skulle vi hålla hemlig till rul (pga att mina barn precis gått igenom att förlora sin lillasyster och ville inte att de skulle sörja ett mf om det skulle skett) tyvärr avslöjade vår tolvåring mig och frågade rakt ut om jag var gravid få jag kräktes så.
    Hmm jo ja. Vad ska man säga.
    Fick samla barnen och förklara att det var ett litet frö som med lite tur kunde bli en bebis. Men det kunde oxå bli missfall och inte bli någon bebis men att då är fröet inte friskt och vi vill ju ha en frisk bebis. Typ kommer inte ihåg samtalet exakt.
    Nu har jag inte fått mf (inte än i alla fall och är i vecka 20)
    Vill du inte riskera att någon annan berättar kan du ju ta det så. Och personalen på förskolan får höra dagligen om barn som väntar syskon hälften är sant hälften lögn vi vet inte alltid ;) (jobbar på fsk)

    Lycka till i graviditeten

  • AlexandraViberg
    Anonym (S) skrev 2012-12-28 23:40:34 följande:
    Åhh, längtar verkligen efter den dagen jag kan berätta för min dotter när jag läser det här! Det måste ha varit den bästa julklappen ditt barn kunde få! :)

    Hoppas du mår bättre nu efter 17 veckor, och att du slipper illamåendet...Blir kanske att du för börja känna rörelser i magen från bebisen istället? Lite roligare med det snurret :)
    Ja hon trodde oss inte först och sa "det tror jag ner jag ser det" Haha, så vi fick visa en ul bild från v.13 och sen föll polletten ner att det var på riktigt och hon pussar magen hela tiden och pratar med den osv. Helt fantastiskt :)

    Ja i v.16 började jag må bra igen, då försvann illamåendet och den dagliga hormonella huvudvärken! Och jag har börjat känna fladder där inne :)
    The greater the fight, the greater the victory! BF Juni 2013 | Dotter -07
  • msmalin

    Alexandra jo jag förlorade min dotter i v38+5 så jag vet att man kan förlora när som helst tyvärr.

  • floppan2008

    Alla är vi olika så är det. Jag har en dotter som längtar enormt efter syskon. Jag har redan nu förklarat hur barn blir till, vi har kollat på film om foster som växer. Har förklarat att mkt saker kan hända när bebisen är liten som en äpplekärna. Kommer berätta för henne och för alla i min närhet så fort jag plussar. Vill att hon ska veta varför jag är extra trött och förmodligen illamående i 10 veckor. Jag är inte den som kan hålla inne med en graviditet. Händer det något så fattar folk varför man är deppig. Har aldrig förstått varför man ska hålla allt inom sig som om det vore fult med missfall. Men men som sagt alla är vi olika.

Svar på tråden Känner mig så fruktansvärt kränkt!!! Överreagerar jag?