• Anonym (Arg & slapp)

    Slapp efter förlossningen och mörkad journal

    Jag vet att detta blev långt men hoppas att nån orkar läsa detta !!!!

    Efter min första förlossning blev jag ganska chockad över hur jag blev "där nere" !
    Jag var ung,oerfaren och tänkte att jaha var det såhär det skulle bli?
    Första förlossningen var långdragen och man fullkomligt tvingade fram en vaginal förlossning fast de i efterhand kom fram att det "nog" varit bäst med ett kejsarsnitt. Fick nämligen träffa en av barnmorskorna som jag hade under större delen av förlossningen.
    När förlossningen var avklarad kollade man underlivet och sa att jag hade en ganska stor bristning i bäckenbotten ända uppifrån (bakom livmodertappen och ner) MEN den behövde inte sys då de skulle läka av sig självt. Men man satte 2 stygn precis innanför slidmynningen

    Väl på BB avdelningen. Jag hade såååå ont! Fy fan rent ut sagt! Dagen efter skulle jag åka hem och då kom en in och sa att vi tillsammans skulle titta med en spegel på mitt underliv/slida. Öh!? Okej tänkte jag. Jag kände mest men shit :-O Själva hålet var avlångt eller vad man ska kalla det,mellangården? Vart hade den tagit vägen? Men som sagt de var ju dagen efter förlossningen så jag tänkte inte mer på de.

    Väl hemma kunde jag knappt gå,sitta var nte att tänka på....allt gjorde ont! Efterkontrollen kom och man sa att allt såg såå bra ut så. Dock tyckte jag att hon sneglade lite när hon tittade i första anblicken men tänkte att jag nog inbillade mig eftersom jag själv upplevde det hela som helt annorlunda där nere!

    Enda sedan dess (15 år sedan) har jag känt mig " slapp ". Efter de fick vi 2 barn till,inget förändrades utan underlivet var detsamma. Dock redan efter första förlossningen har som sagt själva hålet varit stort / avlångt. Mellangården är typ MAX 3 mm sen sluttar det in i slidan där en stor knöl finns som alltså är bäckenbotten.

    Efter att vi nu har fått barn nr 4 för 2,5 månad sedan har jag börjat googla mina funderingar och det mesta tyder på bäckenbotten framfall. Jag bestämde mig för att beställa hem mina förlossningsjournaler . Och jag blev så arg och ledsen!
    Förlossning nr 1 har sonen legat länge och tryckt på långt ner så det var nog inte undra på att han fick sån syrebrist att all syre gick ur honom och han kom ut som en trasa som bajsade hela vägen ut,de är ju de som händer när allt syre går upp till hjärnan för att skydda den. Han hade dåliga "poäng" och var "väldigt medtagen" som det så fint står i journalen.

    Så till mig och mitt underliv. Det står ingenting om den ganska så stora bristningen,däremot har man skrivit "några enstaka stygn utvärtes". 
    Hur kan en barnmorska mörka i en journal !? Vad är man för människa då !? Min syster har hjälp mig att leta lite bland info och min mellangård skulle ju definitivt ha sytts ihop,hallå jag har ju nästan ingen mellangård nu :(

    Och varför har ingen gynläkare sagt något om att detta inte är normalt att ha en bäckenbottenvägg som nästan hänger ut !? Jag har ju i 15 år gått med en känsla av att hela maginnehållet trycker ner underlivet!

    Nu efter barn nr 4 har allt förvärrats radikalt och att ha sex är uteslutet. Vi har sex men min stackars man får jobba som ett djur,om ens de hjälper för i 9 av 10 fall får han inte ens utlösning pga att jag är för stor / för slapp !

    Jag är så ledsen och känner mig .... ja jag vet inte vad. Han säger inget och skulle jag ens ta upp de så bryter jag ihop av att bara försöka få orden ur min mun !

    Kan man få hjälp med detta? Eller kommer alla gynläkare att fortsätta hålla god min? Är det någon mer som har dessa problem eller som har varit med om en mörkad journal ?

  • Svar på tråden Slapp efter förlossningen och mörkad journal
  • Anonym (Anonym)
    Kimona skrev 2013-12-06 14:17:53 följande:
    Personen skrev "är vårdpersonal verkligen så totalt okänsliga för patientens framtida sexliv."

    Det är BARA läkare och barnmorskor som får sätta diagnos. Vi övrig personal kan bara ge sjuksköterskan vår åsikt och hon för den vidare.

    Fast varför ska det vara skillnad inom de olika yrkeskategorierna?


    Jobbar jag inom äldrevården som vårdbiträde och jag ser att en gamling brutit benet men sköterskan säger att denne inte har det så går ju jag automatiskt vidare med de och hävdar sköterskans felbedömning för patientens skull.
    Det måste väl nästan vara en skyldighet att göra det kan jag tycka eller blir man obekväm då inom gynområdet?

  • Anonym (Anonym)
    Vitamin skrev 2013-12-06 08:45:37 följande:
    Jag har numera en rekonstruerad mellangård.
    Jag har förstått att den har byggts upp genom att man sammanfogat den delade muskulaturen i bakre slidväggen, och därigenom fått till en "mellanvägg" mot ändtarmen och då finns där ju lite "kött" att bygga på. Jag fick flera stygn baktill i slidöppningen, tom så jag var lite orolig att den blivit för trång... ;)

    Jag hade ansträngningsinkontinens, ibland så att det verkligen forsade ur mig t ex vid hosta eller nysningar eller skrattanfall.
    Slynga är ett band som fäster upp urinröret så man slipper kissa på sig. Har fungerat utmärkt, inte en droppe har kommit fel!

    Jag födde ganska stora barn. Den första förlossningen (4010 g/50,5 cm) var långdragen, barnet låg i förlossningskanalen länge och jag krystade ett par timmar. Efteråt syddes ett stygn invärtes. Vid andra förlossningen (4720 g/51 cm) som bara tog några minuter och ett par krystvärkar behövdes inga stygn.
    Vid efterkontroller och gynbesök kollade man att jag kunde knipa tillräckligt, och så fick man höra att allt såg så bra ut.

    Jag fick tilltagande besvär med att gå på toa och kunde inte tömma tarmen utan att hjälpa till själv de sista åren innan operationen. Jag kunde inte använda tampong, slidan var så bred att tampongen hamnade typ på tvären eller så rann blodet ut ändå, tampongen kunde inte fylla ut. Jag kunde utan vidare få in hela handens bredd i slidöppningen och känna att själva slidan var så bred att jag kunde spreta med fingrarna där inne. (Var ju tvungen att kolla läget liksom) Om jag blev förkyld med nysningar och påföljande hosta kissade jag ner mig så det rann floder utmed benen.

    Jag lärde mig genom andra problem jag hade haft tidigare, att för att få hjälp måste man vara påläst, veta vad man vill och överdriva sina problem med några hundra %. Alltså om man upplever att man inte står ut med sitt problem och verkligen vill ha hjälp, så ska man inte hoppas att sjukvården föreslår åtgärder, du måste själv säga vad du vill och stå fast vid det och dessutom poängtera att du har stått ut tillräckligt länge, du är fullkomligt handikappad, mår mycket dåligt och att nu är det nog.

    Läs på om egenremisser. (tips till de som inte anser sig bli tagna på allvar)
    Egenremisser ska behandlas lika som "vanliga" remisser, och i din egen remiss kan du förklara mycket mer omfattande vad det handlar om än vad en läkare på vårdcentralen eller din lokala gynavdelning gör. Det är också ett sätt att snabba upp proceduren och komma förbi en läkare tidigare i vårdkedjan, som kanske inte anser att du har något som behöver åtgärdas.

    Har också lärt mig att journaler ofta inte alls stämmer överens med verkligheten. Dels gör läkaren sin egen tolkning av det du säger och dels skrivs de mycket kortfattat. Jag har vid olika tillfällen varit med om att där står rena felaktigheter och lögner!

    Underbart att läsa att du fått hjälp :D Sånt gör att en annan får energi att kämpa på!


    Jag har fixat tid via egenremiss,jag skickade inget skriftligt utan ringde till Linköping. Efter att ha sett "skammen" och "att spricka hela vägen" gick massor av ljus upp för mig. Jag har haft helt fel bild av vad som är att spricka hela vägen. Jag har trott att det är när man går sönder helt och hållet så slidan och ändtarmen blir ett och samma hål typ. Men så är det inte alltid utan att spricka hela vägen är ju också att gå sönder inuti och hela vägen fram inkl att mellangården blir typ obefintlig.När jag hade teltid med den gynläkaren jag ska träffa för bedömning inför en ev operation så frågade jag henne hur i hela friden det kunde ha blivit såhär och hon berättade att mycket handlar om okunskap hos barnmorskorna. Man känner inte riktigt till anatomin i slidan och bara de översta lagret ser bra ut så tror man att det är okej på förlossningen. Men underliggande muskler kan ha gått av osv.


    Att "kolla läget" har jag också gjort och tyvärr får jag väl erkänna att jag skulle säkerligen få in handen :PFick du framfall av bäckenbotten också? Själv blev jag nästan glad när det började för de fyllde ju ut lite grann ivf :P


    Efter op hur var det då? Mycket smärta? Har samlivet blivit bättre? Många hävdar ju att det inte spelar någon som helst roll men för mig gör det faktiskt de! Jag vill också "känna" och kunna slappna av och inte behöva tänka på hur jag ligger etc. Vore ju kul om man kunde variera lite utan att behöva upptäcka att hoppsan nu blev det visst för mycket space !

  • Anonym (Anonym)
    Anonym (Ska opereras ) skrev 2013-12-06 13:32:37 följande:
    Jag fick reda på det igår. Det är verkligen jättekonstigt att ingen har sett något under nästan sex år, utan alla har bar sagt åt mig att knipa mer och att det funkar för alla :-/ Då jag inte har urininkontinens verkar ingen ha tagit det på allvar.
    Letar efter info på nätet om ingreppet men hittar ingen, då det inte handlar om framfall. Hoppas få reda på mer vid nästa läkarkontakt.

    Ja visst är det underligt att det bedöms så olika!

    Var det läkaren som sa att du inte hade framfall? Du har alltså ingen klump inne i slidan?
    För faktum är att många gynekologer ogärna säger att det är framfall då var och varannan har eller har början till bäckenbottenframfall och framfall ska opereras enligt "reglerna". Och skulle man då erkänna alla framfall direkt så skulle mottagningarna bli överfulla av kvinnor som vill operera sig.

  • Anonym (Anonym)
    Anonym (En till) skrev 2013-11-28 11:16:18 följande:
    Känner mig väldigt deppig över detta! Kan inte röra mig utan att känna obehaget i slidan ju... Har en ny tid nu snart i december men med tanke på allt man läser om kvinnor som går med trasiga snippor utan att bli hjälpta känns det rätt hopplöst. Men jag ska se vad de säger! Och är beredd på att gå till många gynekologer tills nån hjälper mig, kan inte tänka mig att leva med det här. Uppdatera gärna hur det går för dig! Jag återkommer om några veckor när jag varit till specialistgyn!
    Hur har det gått??
  • Anonym (En till)

    Goda nyheter! Jag har fått tid för operation och gynekologen sa att bakre delen och ev mellangården sys ihop. Nu har jag känt mer med fingrarna och väggen bakåt känns väldigt tunn och mellangården är också tunn när jag känner med två fingrar. Och nu minns jag ju att jag flera gånger har varit riktigt nära att bajsa på mig utomhus och har svårt att hålla inne pruttar och att när jag har gjort nr2 är det som att det inte blir riktigt tömt, jag får torka och torka (förlåt detaljerna!). Jag och sambon har dock lyckats ha sex efter flera år i celibat eftersom det inte fungerat alls på sexfronten så efter lite kroppslig närhet mår jag lite bättre! Är jätteorolig nu men hoppas att operation gör att jag kan vara aktiv igen och gå promenader och kanske tillochmed jogga i framtiden. Tidigare har jag varit arg vid sex och inte kunnat genomföra det men nu när jag fått optid har jag fått mer självkänsla eller nåt! Hur går det för dig TS, du har ny tid i januari?

  • Anonym (Ska opereras :-))
    Anonym (En till) skrev 2013-12-29 16:30:26 följande:
    Goda nyheter! Jag har fått tid för operation och gynekologen sa att bakre delen och ev mellangården sys ihop. Nu har jag känt mer med fingrarna och väggen bakåt känns väldigt tunn och mellangården är också tunn när jag känner med två fingrar. Och nu minns jag ju att jag flera gånger har varit riktigt nära att bajsa på mig utomhus och har svårt att hålla inne pruttar och att när jag har gjort nr2 är det som att det inte blir riktigt tömt, jag får torka och torka (förlåt detaljerna!). Jag och sambon har dock lyckats ha sex efter flera år i celibat eftersom det inte fungerat alls på sexfronten så efter lite kroppslig närhet mår jag lite bättre! Är jätteorolig nu men hoppas att operation gör att jag kan vara aktiv igen och gå promenader och kanske tillochmed jogga i framtiden. Tidigare har jag varit arg vid sex och inte kunnat genomföra det men nu när jag fått optid har jag fått mer självkänsla eller nåt! Hur går det för dig TS, du har ny tid i januari?
    Gött med operation själv ska jag 16 januari till den läkare som ska utföra min operation och få reda på mer information
    Vad har dom sagt om tiden efteråt, sjukskrivning?

  • Anonym (Anonym)
    Anonym (En till) skrev 2013-12-29 16:30:26 följande:

    Goda nyheter! Jag har fått tid för operation och gynekologen sa att bakre delen och ev mellangården sys ihop. Nu har jag känt mer med fingrarna och väggen bakåt känns väldigt tunn och mellangården är också tunn när jag känner med två fingrar. Och nu minns jag ju att jag flera gånger har varit riktigt nära att bajsa på mig utomhus och har svårt att hålla inne pruttar och att när jag har gjort nr2 är det som att det inte blir riktigt tömt, jag får torka och torka (förlåt detaljerna!). Jag och sambon har dock lyckats ha sex efter flera år i celibat eftersom det inte fungerat alls på sexfronten så efter lite kroppslig närhet mår jag lite bättre! Är jätteorolig nu men hoppas att operation gör att jag kan vara aktiv igen och gå promenader och kanske tillochmed jogga i framtiden. Tidigare har jag varit arg vid sex och inte kunnat genomföra det men nu när jag fått optid har jag fått mer självkänsla eller nåt! Hur går det för dig TS, du har ny tid i januari?


    Åh vad glad jag blir att höra :D

    Får jag fråga vilket sjukhus du sökte dig till?

    Blev du bra bemött osv?

    Själv väntar jag på tid och skulle verkligen behöva en NU då allt bara blir värre :/

    Funderar starkt på att försöka få en tid på mitt ordinarie sjukhus för att se om dom vill hjälpa mig....men att ta sig dit kommer att innebära större nervositet då det är dom som ljugit för mig i alla år!

    Samlivet kan jag tänka mig får en rejäl skjuts bara av vetskapen att du kommer att bli opererad :D

    Vårt fick de bara av att jag berättade för min sambo och att jag började söka hjälp :)
  • Anonym (Anonym)
    Anonym (Snilleblixt) skrev 2014-02-22 17:56:20 följande:
    Väntar på op och är dödsnervös!

    Snilleblixt tråden har varit så död här så nu minns jag inte ens vad det var för problem du hade :/


    Vad blir det för op? Jag väntar också på op och är sjukt nervös,rädd och sömnlös typ :/

  • Anonym (B)
    kk kk skrev 2013-10-01 13:57:22 följande:
    jag skriver i de trådar jag gillar, speciellt de jag irriterar mest kvinnor i

    jag menade att op funkar, det står väldigt tydligt i de där inläggen, kankse du skulle förstå bättre om du läste inläggen  
    Jag tror att en normalhängd kille klarar av att fylla sin kvinna oavsett hon fött barn eller ej. En del kvinnor, som de kvinnor som skriver i den här tråden har större problem, de kanske är i behov av en operation och man får hoppas att de har en förstående och stöttande partner vid sin sida.

    Så, nu har vi förstått att du gillar att irritera kvinnor, så, håll dig till småflickor då istället, för det verkar vara där du har störst framgång, varför kan man fundera på :)

    (Min personliga åsikt om kk kk är att han med stor sannolikhet lider av liten penis eller impotens. Förmodligen har han haft svårt med kvinnor i sitt liv och nu uppehåller han sig på ett familjeforum i enda syfte att sparka på dem som är svagare än han själv)


  • Anonym (B)
    Anonym (Anonym) skrev 2013-10-06 23:23:47 följande:
    Måste först fråga HUR hinner du med alla dom där 3 snabbisarna varje dag när du reser och är borta ? Eller reser ni tillsammans?

    Jag kommer inte att betala för en operation ur egen ficka ..... så är det bara.

    Tyvärr tycker jag hela tråden är urtråkig då den helt kommit ifrån ämnet.

    Till största delen har den handlat om dig kk kk och din sexualdrift,ditt slappa ex och din nya kvinna och ditt gamla liv i alperna :P

    Som du kanske ser så försvinner en efter en.....så även jag nu ;)
    Hahahaha, ditt slappa ex och ditt gamla liv i alpernaSkål
  • Anonym (Anonym)
    Anonym (B) skrev 2014-03-18 14:15:38 följande:
    Jag tror att en normalhängd kille klarar av att fylla sin kvinna oavsett hon fött barn eller ej. En del kvinnor, som de kvinnor som skriver i den här tråden har större problem, de kanske är i behov av en operation och man får hoppas att de har en förstående och stöttande partner vid sin sida.

    Så, nu har vi förstått att du gillar att irritera kvinnor, så, håll dig till småflickor då istället, för det verkar vara där du har störst framgång, varför kan man fundera på :)

    (Min personliga åsikt om kk kk är att han med stor sannolikhet lider av liten penis eller impotens. Förmodligen har han haft svårt med kvinnor i sitt liv och nu uppehåller han sig på ett familjeforum i enda syfte att sparka på dem som är svagare än han själv)


    Den tackar vi för ;) (Om kk kk alltså)


    Jag är en av dom som haft större problem då jag hade en förlossningsskada som nu är fixad.....just nu är det dock åt andra hållet.....vet inte hur dom tänkte när dom opererade mig,antagligen trodde dom att min kille hade väldens minsta snopp :-O :P

  • Äventyrlig86
    Anonym (Arg & slapp) skrev 2013-09-18 04:39:23 följande:

    Jag vet att detta blev långt men hoppas att nån orkar läsa detta !!!!

    Efter min första förlossning blev jag ganska chockad över hur jag blev "där nere" !
    Jag var ung,oerfaren och tänkte att jaha var det såhär det skulle bli?
    Första förlossningen var långdragen och man fullkomligt tvingade fram en vaginal förlossning fast de i efterhand kom fram att det "nog" varit bäst med ett kejsarsnitt. Fick nämligen träffa en av barnmorskorna som jag hade under större delen av förlossningen.
    När förlossningen var avklarad kollade man underlivet och sa att jag hade en ganska stor bristning i bäckenbotten ända uppifrån (bakom livmodertappen och ner) MEN den behövde inte sys då de skulle läka av sig självt. Men man satte 2 stygn precis innanför slidmynningen

    Väl på BB avdelningen. Jag hade såååå ont! Fy fan rent ut sagt! Dagen efter skulle jag åka hem och då kom en in och sa att vi tillsammans skulle titta med en spegel på mitt underliv/slida. Öh!? Okej tänkte jag. Jag kände mest men shit :-O Själva hålet var avlångt eller vad man ska kalla det,mellangården? Vart hade den tagit vägen? Men som sagt de var ju dagen efter förlossningen så jag tänkte inte mer på de.

    Väl hemma kunde jag knappt gå,sitta var nte att tänka på....allt gjorde ont! Efterkontrollen kom och man sa att allt såg såå bra ut så. Dock tyckte jag att hon sneglade lite när hon tittade i första anblicken men tänkte att jag nog inbillade mig eftersom jag själv upplevde det hela som helt annorlunda där nere!

    Enda sedan dess (15 år sedan) har jag känt mig " slapp ". Efter de fick vi 2 barn till,inget förändrades utan underlivet var detsamma. Dock redan efter första förlossningen har som sagt själva hålet varit stort / avlångt. Mellangården är typ MAX 3 mm sen sluttar det in i slidan där en stor knöl finns som alltså är bäckenbotten.

    Efter att vi nu har fått barn nr 4 för 2,5 månad sedan har jag börjat googla mina funderingar och det mesta tyder på bäckenbotten framfall. Jag bestämde mig för att beställa hem mina förlossningsjournaler . Och jag blev så arg och ledsen!
    Förlossning nr 1 har sonen legat länge och tryckt på långt ner så det var nog inte undra på att han fick sån syrebrist att all syre gick ur honom och han kom ut som en trasa som bajsade hela vägen ut,de är ju de som händer när allt syre går upp till hjärnan för att skydda den. Han hade dåliga "poäng" och var "väldigt medtagen" som det så fint står i journalen.

    Så till mig och mitt underliv. Det står ingenting om den ganska så stora bristningen,däremot har man skrivit "några enstaka stygn utvärtes". 
    Hur kan en barnmorska mörka i en journal !? Vad är man för människa då !? Min syster har hjälp mig att leta lite bland info och min mellangård skulle ju definitivt ha sytts ihop,hallå jag har ju nästan ingen mellangård nu :(

    Och varför har ingen gynläkare sagt något om att detta inte är normalt att ha en bäckenbottenvägg som nästan hänger ut !? Jag har ju i 15 år gått med en känsla av att hela maginnehållet trycker ner underlivet!

    Nu efter barn nr 4 har allt förvärrats radikalt och att ha sex är uteslutet. Vi har sex men min stackars man får jobba som ett djur,om ens de hjälper för i 9 av 10 fall får han inte ens utlösning pga att jag är för stor / för slapp !

    Jag är så ledsen och känner mig .... ja jag vet inte vad. Han säger inget och skulle jag ens ta upp de så bryter jag ihop av att bara försöka få orden ur min mun !

    Kan man få hjälp med detta? Eller kommer alla gynläkare att fortsätta hålla god min? Är det någon mer som har dessa problem eller som har varit med om en mörkad journal ?


    Hej! Att dom mörkar verkar vara vanligt.
    Jag kvinnan här fick akut snitt för att jag fick havandeskapsförgiftning i vecka 26.
    Och efter allt på återbesök sa dom ingen ting mer en att allt var bra. Men efter jag var med barn ingen kom det fram att jag inte kan föda normalt utan måste snittas ingen
Svar på tråden Slapp efter förlossningen och mörkad journal