• Finisen

    Jaydess?

    Någon som har Jaydess som vill dela med sig av sina erfarenheter? Insättning, följder (spotting?), menspåverkan, känsla? etc. etc..

  • Svar på tråden Jaydess?
  • Orkide

    Har haft min i lite över en månad.. Tror jag hade mens för andra gången precis men så svårt att avgöra då jag blödit till o från sen jag satte in den.
    Har jag haft mens så har värken varit mycket lindrigare! Jätteskönt.
    Jag tyckte inte insättningen gjorde så jätteont (har fött barn om det gör någon skillnad).
    Sexet har dock påverkats (än så länge) kan inte få orgasm... Orgasmen kommer inte riktigt över berget om man säger så och kvar blir jag.. Frustrerande! Hoppas det ger med sig!

    Men ja har inte haft den så jätte länge.

    Är inlägget rörigt så sitter jag halvsjuk med två sjuka barn här så jag ber om ursäkt.

  • Finisen

    jepps. En hormonspiral som är ny på marknaden, även den producerad av bayer men den är mindre (passar mindre livmödrar) och ger ifrån sig en lägre dos hormoner (och därmed är det meningen att sidoeffekterna ska vara mindre utbredda... stämningarna etc som kom till Bayer i följd av Mirena var ju varken fåtaliga eller trevliga...)


     


    I min tankevärld utgår jag från att insättningen av jaydess bara kan vara trevligare än en jättelik paraguard,,,


    Men dina biverkningar låter ju inte alls trevliga hittils, särskilt inte orgasm-punkten, men den känns iallafall inte före/under/efter samlag hoppas jag (smärta?)?


     


    Jag har hittils hört så olika saker från barnmorskor etc. Bayer säger ju att mensen minskar men ändå blir kvar (...) men barnmorskorna jag pratat med säger att den minskar tills den försvinner (?).


    Jag vill inte att min mens ska försvinna, den är kort, smärtfri och ett bra sätt att hålla reda på tiden (hehe, nej, men den är ju även ett tecken på att man mår bra...)..


     


     


    fleeer? Den har ju funnits ett tag nu så någon mer måste ju kunna utvärdera den so far?


     


     

  • vitsippan01

    Jag har precis varit och satt in en jaydess tidigare idag! Allt känns bra hittills, men min barnmorska sa samma sak, att pga hormondosen är mindre än mirenan, så ska mensen fortsätta..
    Provade mirena för ett år sedan, men fick sådan smärtor efter en vecka så fick ta ut den. Hoppas att denna ska vara bättre nu..

  • a7384

    Vill jättegärna höra mer! Satte in min tidigare idag men känner att er info och BMs inte riktigt stämmer överrens.. jag vill inte ha mens i månader?!?!?

  • Orkide

    a7384: Det är inte riktigt mens utan man har mellanblödningar. Man blöder olika mycket så jag kan bara tala för mig själv. Jag satte in min spiral den 4/3. Har haft blödningar till och från hela tiden. "Trosskydsblödningar". Inte roligt men det har ändå gått. De två senaste dagarna har blödningarna minskat mycket så jag hoppas att de ska sluta nu..

    Angående sex och orgasm så är det fortfarande samma sak, jag kommer inte "över berget". Så sex är inte lika kul.

  • Finisen

    Oavsett vad man väljer att sätta in i sin livmoder så hör mellanblödningar, sk "spottings" till de vanligast bieffekterna. Det kan ju bara röra sig om några droppar per dag för vissa, och att det går över inom någon vecka, men som Orkidé säger så är det olika för alla.


     


    Läste någon Amerikanskas blogg, hon hade också försökt få en överblick av folks upplevelser med Jaydess, hennes slutsats var att resultatet tycktes vara det samma som för Mirena, och att den enda egentliga skillnaden låg i risken för ovariecystor.


    En annan Amerikanska jämförde Mirena & Jaydess och hon påpekade även att det kanske inte var en tillfällighet att Jaydess (säljs som Skyla i USA) kommer samtidigt som Mirenas patent är på väg att gå ut (Mirena -och bayer - är välkänt till följd av de massiva stämningar som företaget fått efter Mirena och dess sideffekter.. men sen så är det ju USA vi snackar om X) )


    Intressant läsning iallafall. drjengunter.wordpress.com/2013/11/20/how-does-the-sklya-iud-compare-with-the-mirena/


     


    Men Jaydess är fortfarande det mest intressanta hormon-preparatet just för att dosen är så låg. Även om jag håller med om att skillnaden i storlek mellan den nya och gamla modellen inte är så ögonbrynshöjande..


     


    ok. Lite mycket ord här, men jag tycker preventivmedel är så intressant. Hela industrin runt omkring, dess historia och dess effekter.


     

  • Jempisen

    Jag satte i min Jaydess den 17 mars (sex veckor sedan) och det har i princip bara varit problem sedan dess.. Jag har väldigt hög smärttröskel och är inte gnällig av mig men detta har verkligen varit skit.. Det gjorde jätteont att sätta in den och de första fem dagarna efter trodde jag att jag skulle svimma varje dag, så ont hade jag, trots att jag tog starka smärtstillande. 
    Därefter gick smärtan ner lite men fanns fortfarande där liksom. Efter två veckor vaknade jag en natt och hade så ont att jag var nära att ringa en ambulans men lyckades få ner smärtan med smärtstillande.
    När jag veckan efter var hos min gynekolog så kom vi överens om att ge det hela en vecka till och se om smärtan försvann, vilket den gjorde.
    Av de sex veckor jag haft den i har jag varit utan blödningar ca 3 dagar. Hela tiden olika, ena dagen är det bara lite så att det räcker med trosskydd och sen helt plötsligt kommer världens blödning och så håller det på så.
    I förrgår kom även smärtan tillbaka och återigen gjorde det så ont att jag fick ringa, den här gången till vårdcentralen. Jag var helt säker på att det var blindtarmen men insåg sen att det måste vara spiralen.
    Står lite och väger, kan så klart inte leva med den här smärtan men samtidigt känns Jaydess (om smärtan och blödningarna försvinner) som det bästa alternativet på marknaden, plus att man ändå lagt ut 1000kr på den..
    Någon annan som upplevt det så här illa, med Jaydess eller annan spiral?

Svar på tråden Jaydess?