• Finisen

    Jaydess?

    Någon som har Jaydess som vill dela med sig av sina erfarenheter? Insättning, följder (spotting?), menspåverkan, känsla? etc. etc..

  • Svar på tråden Jaydess?
  • SoSS15

    På måndag är det 4 veckor sen för mig och jag har inte blödit någon gång förutom liiite på insättningsdagen :) 

  • anonym 24

    Hej!
    Jag satte in min jaydess i juli, alltså för runt nio månader sen.
    Själva insättningen gjorde ganska ont då barnmorskan behövde dra i min livmoder eftersom den tydligen var lite vinklad, det kändes som rejäl mensvärk men gick över snabbt när spiralen väl var på plats!
    Hade kramper ungefär som mensvärk till och från i kanske två veckor efter insättningen, och små blödningar, men de gick över. De första månaderna hade jag regelbunden men väldigt lite mens, fast de senaste kanske fem månaderna har det gått över till att jag har mens i typ 10 dagar, typ samma mängd som innan spiralen, men utspridd på längre tid. Jag har nog inte märkt av hormonerna i någon större utsträckning och sexet funkar utmärkt! Fick en känsla av att jag var gravid i vintras, trots spiralen, men det går ju som tur är väldigt lätt att testa och det var inget! :)

  • Anonym (20 årig tjej)

    Hej! Jag tänkte dela med mig av mina erfarenheter med Jaydess hormonspiral, ifall det skulle hjälpa någon. Försökte själv googla och hitta så mycket information som möjligt före jag bestämde mig.

    Jag var alltså och satte in min Jaydess för ca 4 månader sen, i början på februari -16. Insättningen gick bra, var sjukt nervös efter allt jag hade läst på internet (om att det tar sjukt) så jag tog 1 paracetamol och 400mg ibuprofen ca 1/en halv timme före insättningen.

    Det var typ som en vanlig gynekologisk undersökning och så knep det till två gånger ganska hårt och obehagligt. Gynekologen varnade dock före och hjälpte till med andningen och att man skulle vara så avslappnad som möjligt. Efter det fick jag ligga kvar i "stolen" ett tag till tills den värsta värken var förbi. Resten av dagen hade jag inga smärtor alls men lite konstig/öm känsla vid magen. (Jag gjorde insättningen i slutet av min mens, vilket gynekologen rekommenderade).

    Efter insättningen hade jag små blödningar i 20 dagar i streck, så små att trosskydd räckte, sen var jag blödningsfri i 21 dagar och efter det hade jag småsmå blödningar typ var annan - var tredje dag i 2-3 veckor.. Vet inte om det var min "mens".. Men efter det har jag inte blödit alls!

    Såklart var det inte så kul att blöda jättemånga dagar i sträck i början men det var så lite blod att det inte störde mig. Och det är ju bara oregelbundet nu i början före kroppen blir van.

    Sen till sexlusten: jag hade ätit p-piller i 3,5 år innan jag böt till hormonspiral och en av de största orsakerna till varför jag ville pröva hormonspiral var för att jag hade så torra slemhinnor att sex tog sjukt.

    Och pga av det kunde jag inte ha sex så ofta, och jag hade ömt flera dagar efter, och det kändes så sjukt jobbigt. Men nu får jag inte ALLS sjukt längre, jag är själv helt förvånad över detta men glad! Och sexlusten har såklart förbättras i samband med detta, jag kan ha sex när jag vill och behöver inte vara rädd att det tar sjukt under eller efter.

    Nu har jag dock inte haft den så länge så får hoppas att det fortsätter vara lika bra. Skulle absolut rekommendera det :) Hoppas dethär kanske hjälpte någon - förlåt för superlångt inlägg hehe ????

  • Anonym (20 årig tjej)

    Kan tillägga, ifall nån undrar, att jag inte fött barn och att jag har ett seriöst förhållande, och min kille har inte känt trådarna. Hela besöket vid insättningen tog bara 10 minuter, och då pratade vi lite före med gynekologen, alltså gick väldigt snabbt! Vid 3 månader var jag på ett kontrollbesök och de kollade att trådarna syntes/den var på plats.

  • mánialfr

    Är det någon som har varit med om att den åkt ut? Hur vet man det isåfall? Har en pregnancy-scare just nu (även om jag misstänker att det bara är min paranoia) och funderar på om den åkt ut utan att man kan märka det?

  • Anonym (Alma)

    Jag satte in min jaydess för kanske 3-4 månader sedan och jag ÅNGRAR mig innerligt. Blödde en månad i sträck efter insättningen, fick gå på återbesök och klippa trådarna och nu har jag haft mens i två veckor!!! Det kommer jätte lite men det luktar mens. Jag blir inte av med det, men vill inte ta ut den nu eftersom jag kan börja blöda ännu mer och längre ifall jag tar ut den.

  • Anonym (Alma)

    Jag, likt som många andra löngtar tillbaka till mina p-piller som jag använt i cirka 4 år nu.

    Hur som helst, tips på vad jag kan göra åt min pyttelilla mens?

  • Anonym (Sa)

    Satte in den för tre veckor sedan. Det var jobbigt. Spände mig för mycket. Var väl som en vanlig gynundersökning men var väl beredd på något annat. Hade magsmärtor/hugg som kom och gick i ett par dar. Tog en värktablett. Hade mens i 9 dagar. Nu är allt som vanligt. Inget ont. Inga mellanblödningar. Ingenting. Haft sex. Känns som vanligt. Hoppas att det fortsätter såhär. Skönt att ha detta ist för piller.

  • SoSS15

    Nu har jag haft Jaydess i strax över 4 månader. Jag är både nöjd och lite tveksam. Mensen har inte försvunnit, däremot har den blivit väldigt sparsam men långdragen, första gången varade den i 14 dagar och senast i 12 dagar. Väldigt sparsamt som sagt, men jobbigt med så länge. Jag har mer värk kring ägglossning sedan jag satte in den, och de senaste veckorna har jag känt mig väldigt trött och lite lätt deppig, misstänker att det kan vara hormonet, tyvärr, som jag känner av. Jag är ju känslig och lättpåverkad av hormon, så antar att det pyttelilla som jaydess utsöndrar tyvärr påverkar mig... 

    Jag tänker dock stå ut med det här tills de första 6 månaderna har passerat, men om det inte har blivit bättre innan dess får jag nog ge upp och ta ut den. Kan inte gå runt med denna ständiga trötthet hela tiden. Tråkigt :/ det här var mitt sista försök på preventivmedel... 

  • Morran74

    jag satte in min i Onsdags.. alltså mindre än en vecka sen.


    Småblöder, känner mig lite svullen i magen och har totalt tappat aptiten och en lätt molande huvudvärk. Aptiten hoppas jag att den kommer tillbaks snart annars blir det inte så bra.
    Sex vill jag inte ens ha just nu, men det kanske kommer tillbaks. Å andra sidan så kan ju det bero på andra omständigheter.
    Insättningen var inte så hemsk som jag trodde, dock inte så himla behaglig så klart...


    så än så länge har jag vare sig ont eller gott att säga om denna. Men hoppas att jag bara får säga bra saker

Svar på tråden Jaydess?