• Finisen

    Jaydess?

    Någon som har Jaydess som vill dela med sig av sina erfarenheter? Insättning, följder (spotting?), menspåverkan, känsla? etc. etc..

  • Svar på tråden Jaydess?
  • Baconbrud

    Har haft jaydess sen januari och den har funkat hur fint som helst. Killen har känt av den ett fåtal gånger. Men det är det enda som stört.

    Förutom nu. Helt plötsligt har jag fått en mellanblödning, har hela tiden haft regelbunden mens men nu ville den tydligen jävlas med mig.

  • sofelll

    Jag har haft min Jaydess i ca 1 månad nu. Har mycket små stänkblödningar, knappt att det behövs trosskydd.
    Igår "skulle" jag haft min mens och fick lite smärta som hjälptes av med Alvedon och Ipren. När jag inte hade ngt preventivmedel alls eller när jag gick på p-piller (Trionetta) så hade jag extrem mensvärk varje månad, nästan så att jag svimmade. Kunde enbart hjälpas med Orudis (Ketoprofen-preparat), Alvedon och i värsta fall Tradolan...så jag är MYCKET nöjd. Känner inte av ngt på humöret eller sexlivet heller, men har ju inte haft spiralen så länge. Hoppas verkligen det fortsätter såhär bra :)

  • friiiidan

    Kan man sätta in den när som helst eller endast några dagar varje månad? Hört lite olika så nyfiken på hur ni gjort. :)

  • Amanda G

    Hej!

    Har nu haft Jaydess i 2 månader och tycker att den fungerar bra. Vid insättning tyckte jag det gjorde fruktansvärt ont. Fick så ont medan de satte in den och det blödde samt så hade jag svår mensvärk (verkligen extrem) så jag stod knappt inte ut och ville ta ut den.

    Hade ont periodvis menssmärtor och mens/trosskyddsblödning konstant i ca 1,5 månad men det har försvunnit helt nu samt huvudvärk. Har även fått lite finnar men det kan bero på årstiden, osäkert.

    Skulle ändå säga att den är ett bra alternativ. Och var tålmodig, var så otroligt grinig irriterad över min konstanta "mens" ibörjan men det blir bra!

  • Qwertys554

    Har haft Jaydess sedan februari. Blev i onsdags akut opererad för utomkvedshavandeskap. Blev av med ena äggledaren. Är verkligen inte nöjd med Jaydess. Fick mycket mellanblödningar av den. Läkaren sa till mig att använda Mirena istället.

  • Minniewho

    Jag satte in min jaydess den 24 nov (1 månad sen) och insättningen va en mardröm. Jag förstår inte hur de kan göra sådär mot en, det var ren tortyr! Klarade mig mot förmodan hem med buss men svimmade i sovrummet och spydde senare av smärtan. Jag har tidigare tryckt tillbaka höften då den varit ur led i 6 år (från en olycka som barn) och detta var värre!!! Oavsett så har jag bestämt mig för att de får fan inte göra ett skit med den utan att jag har en lokalbedövning eller är sövd eller nått.

    Jag hade ont (mensvärk eller värre) i en dryg vecka innan det jämnade ut sig. Mensen som jag hade när ja satte in den slutade väldigt abrupt. Har haft en del småblödningar som jag känner mig rätt obekväm med (aldrig haft förut) och de började 10/12. Nu har jag haft mens/spotting sedan den 18e och jag vill bara dö. Ingen värst smärta men att inte veta när det slutar känns skit! Min sexpartner har blodfobi så här sitter vi och väntar på bättre tider... Jag hoppas innerligt att det lugnar ner sig. Skulle gärna slippa mens helt och hållet men fortsätter det såhär så måste jag kanske ta ut den och då ödelägger jag nog halva sjukhuset när de försöker smälla i mig att jag ska "ta en alvedon en timme innan eller så". Fånigt att de skrattar bort det när man sitter o skriker i stolen av smärta. Jag anmälde förövrigt läkarn som satte in den för hon betedde sig riktigt illa.

  • Nullipar

    Jag satte in en Jaydess hormonspiral förra veckan. Det var hemskt. Det står överallt att det ska gå så lätt och snabbt. Det gjorde det INTE. Det tog en halvtimme eftersom gynekologen var tvungen att vidga livmoderkanalen. Den smärtan var riktigt jobbig. Resten av dagen blödde jag ganska mycket, och hade ganska kraftiga smärtor. Blödningen avtog ganska snabbt, samma med smärtorna, och nu känner jag inte av spiralen på minsta sätt. Jag kontrollerade trådarna andra dagen och då kändes de tydligt, men därefter "försvann" de och jag trodde att eftersom jag inte känner NÅT alls så måste den ha kommit ut. Som tur var hittade jag en tråd igår, så än så länge sitter den kvar. Nu har den ju inte suttit där så länge men om den är så här omärklig även i fortsättningen så är jag jättenöjd med den.

  • Tickurila

    SÅ bra att alla vill dela med sig av sina erfarenheter gällande isättning och biverkningar!


    Jag vill egentligen rikta mig till alla er som är inne och läser olika forum som research inför er insättning av Jaydess. Jag var själv inne och läste i olika forum för att skapa mig en bild av vad jag hade att vänta mig under och efter insättningen av Jaydess, och jag måste ju säga att jag blev livrädd efter att ha läst om folks smärtor vid insättning och tråkiga biverkningar. Jag var så otroligt nervös inför min insättning eftersom allt jag kunde tänka på var alla skräckhistorier jag hade läst. Så nervös att jag nästan avbokade min tid. Men jag tog en Ipren och två Alvedon en timme innan det var dags och gick dit och allt gick superbra! Det var såklart lite obehagligt och kändes lite som en kraftig mensverk just när hon satte in den, men det gick snabbt över. Nu har jag inte haft min tillräckligt länge för att kunna dela med mig av eventuella biverkningar, men dagen efter insättning var jag lite öm i magen men det gick över efter några timmar. Ska tilläggas att jag aldrig har fött barn.

    Jag vill alltså bara påminna och lugna ner alla som har funderingar över att sätta in en spiral att allas upplevelse är helt individuell! Och vad jag har förstått så är det vanligast att personer som är missnöjda eller har dåliga erfarenheter ofta vänder sig till olika forum för råd och att dela med sig. Så jag skulle vilja uppmuntra alla er som har haft en bra upplevelse av insättning att dela med er för att vi inte ska skrämma upp varandra. För att vara lugn och avslappnad vid insättningen underlättar ju såklart.  


    Med det här vill jag absolut inte trycka ner er som skrivit om era dåliga erfarenheter, för det är superbra att vi alla delar med och hjälper varandra!  

  • Emmyqqq

    Jag satte in min i dag. Kändes som lättare mensvärk som fortf kan anas då och då. Har fött barn. Har inte tagit smärtstillande. Får se hur det fortsätter...

    Uppmuntrar er med dåliga erfarenheter att dela med er även till Läkemedelsverket.

Svar på tråden Jaydess?