• Äldre 23 Mar 17:17
    185019 visningar
    74 svar
    74
    185019

    Jaydess?

    Någon som har Jaydess som vill dela med sig av sina erfarenheter? Insättning, följder (spotting?), menspåverkan, känsla? etc. etc..

  • Svar på tråden Jaydess?
  • Äldre 7 Mar 10:00
    #41
    Satte in min Jaydess för cirka 11-12 dagar sen. Nu har jag dock tagit ut den. För mig har den inte alls funkat. 
    Insättningen gick bra, var smått obehagligt och blödde lite efteråt. Därefter har jag dock haft sjukt jobbig bäckensmärta och princip blött varenda dag. Vi testade ha sex efter en vecka men trådarna satt så långt ner att vi fick bara in halva typ innan det stack till för min pojkvän och vi var tvungna att avbryta. 

    Eftersom jag har reumatism och bäckensmärtan som kom så mådde jag otroligt dåligt. 
    Efter några dagar så började vi märka av mitt humör, och jag skämtar inte, jag har gråtit varenda dag sen jag satte in den. Kan dock vara smärtan jag vet inte.
    Jag gick från p-piller (Yasmin) till detta och jag kan bara säga att jag längtar tillbaka till mina piller nu. 
    Vid utsättningen så kände jag direkt en lättnad och nu så är jag bara lite "mör" därnere. Barnmorskan sa att den kan ha suttit fel, då hon tyckte att den satt lite långt ned. 
    Dock så säger jag till dom som funderar att testa, testa! Det kan inte bli värre än att du kanske måste ta ut den. Det blev ingen dyr historia för mig då spiralen var subventionerad, 100 kr och MVC här är gratis. 

    Nu blir det att återgå till mina älskade Yasmin, så som jag har längtat :D
  • Anonym (Satte in igår)
    Äldre 8 Mar 22:31
    #42

    Satte in jaydess igår och har inte haft ont alls av det idag. :) Det kändes inte mycket vid insättningen heller trots att tappen var bra stängd, bara å andas! Lite blödning igår, idag ingenting. Känns bra! Jag vill aldrig mer ha fler barn så det är mycket mera värt att ha lite bieffekter ibland av spiralen än att bli gravid! Det är en frihet att veta att jag nu är lika skyddad mot graviditet som av en sterilisering. Känns bra att jaydess motsvarar ett litet minipiller i veckan, eller om det var i månaden. Och ändå så säkert! :)

  • Äldre 17 Mar 08:24
    #43

    Jag satte in min i januari förra året, så det är 14 månader sedan nu. 


    Jag är 31 och har fött 1 barn (4 år sen). 


    Insättningen gick väldigt snabbt och smärtfritt, hon bad mig hosta och tryckte samtidigt in spiralen, det ilade till i livmodern men sedan kände jag ingenting. Behövde inte ta smärtstillande och blödde mycket lite. 


    Det första halvåret hade jag mellanblödningar och väldigt oregelbunden mens efter att ha haft regelbunden mens sedan mitt barn föddes. Innan graviditeten var den mer oregelbunden än efter. Har haft väldigt riklig mens och även ganska stark mensvärk efter graviditeten. 
    Med tiden så minskade mensen och jag är nu helt blödningsfri - MEN. 


    Jag är en hormonkänslig person, jag mådde fruktansvärt dåligt och hade noll sexlust av både p-piller och p-stav. Under min graviditet var jag deprimerad och fick problem med underlivssvamp, fick även svamp ofta av p-staven.
    Nu har jag rikliga flytningar som är vattniga men luktar väldigt starkt från och till, har varit till gyn som säger att det inte är svamp eller någon infektion och spiralen sitter där den ska etc. 


    Nu börjar jag känna att den här spiralen slår ut mitt psykiska mående mer och mer, och min sexlust har minskat under ett halvårs tid. Blir inte lika kåt och blir inte lika blöt, vilket är väldigt jobbigt. Innan jag satte in spiralen fick jag snabbare och starkare orgasmer, jag känner igen det här från när jag hade p-stav. Funderar på att ta ut spiralen, men har inte alls någon lust att bli gravid (är klar med avlandet).


    Kanske ska köra på NaturalCycles eller något istället, eller en sterilisering, för detta är inte hållbart alls... 

  • Anonym (Satte in igår)
    Äldre 17 Mar 16:15
    #44

    Jag mår fortfarande bra :) är nu 10 dagar sen jag satte in Jaydess. Inte blött någonting öht på 9 dagar inget ont. Men lite starkare humör sista två dagarna, men det är dagarna före beräknad mens också, inget ont iaf i kroppen som jag brukar ha annars men möjligen lite starkare humör. Men i mitt fall är det bara bra nu! ;)

  • Anonym (Satte in igår)
    Äldre 21 Mar 19:50
    #45

    Nu 14 dagar sedan insättning. Igår kom mensen, stämde bra med när den skulle komma. Blöder mindre än vanligt, lite mensvärk igår och lite mer idag, men mycket mindre än förut. Hoppas att det ska bli bra det här.

  • Äldre 22 Mar 17:45
    #46

    Efter att ha testat p-stav i 5 månader (med konstant blödning och nedsänkt humör satte jag in jaydess-piral i mitten av januari.

    Insättningen gjorde ont, även fast jag en timme innan tagit en värktablett som rekommenderat (jag har visserligen inte heller fött barn innan). Jag hade som en kraftig mensvärk från och till i ca en vecka.

    I februari fick jag en ondare mensvärk, än vad jag upplevt tidigare, och mens som varade i drygt två veckor. Samt små spottings innan och efter.

    Nu har jag haft lite värk igen, speciellt vid höger sida av bäckenet, och väntar på mens som inte verkar komma.

    Har känns bra allt som allt än så länge. Pojkvännen märker av trådarna ibland men inget som stör.

  • Äldre 23 Mar 10:48
    #47

    Hej! Jag satte in min Jaydess i måndags, 21/3 på förmiddagen. Dag 7 i menscykeln.
    Själva insättningen gick bra. Fick ligga med benen upp i vädret (haha), och så kände barnmorskan först hur livmodern låg innan hon förde in de hemska kalla instrumenten och vidgade öppningen. "Drog" livmodern till rätta, gjorde inte så ont, lite obehagligt. Mätte med en "pinne", förde in spiralen, fällde upp den, klippte av trådarna och tog ut instrumenten. Allt som allt, inte alls så ont jag förväntat mig, lite obehagligt bara. 
    Efter på dagen hade jag liiiiiite lätt mensvärk, blödde lite från livmodertappen som hon varit tvungen att hålla i lite hårt, hade även lite mensvärk under tisdagen till och från. Idag har jag väl inte direkt känt någonting ännu.

    Kan tillägga att jag fött barn! :)

  • Anonym (Satte in igår)
    Äldre 23 Mar 19:11
    #48

    Fjärde dagen med mens nu. Blött lite mer idag, så inte samma mönster som förut då andra dagen var rikligast. Även känt lite mensvärk och uppsvälld, men inte igår, så det är olika.

  • Anonym (Satte in igår)
    Äldre 1 Apr 14:24
    #49

    3,5 vecka sen insättning nu. Började blöda på 13.e dagen efter insättningen, blödde ganska rikligt under några dagar men sista tre dgr har det bara varit som en liten flytning. Mår väldigt bra och måste rekommendera Jaydess till alla tjejer. :)

  • Anonym (Satte in igår)
    Äldre 15 Apr 08:06
    #50

    Nu är det 5, 5 veckor sen insättning och har inte blödit något alls de sista två veckorna. :)

Svar på tråden Jaydess?