• Finisen

    Jaydess?

    Någon som har Jaydess som vill dela med sig av sina erfarenheter? Insättning, följder (spotting?), menspåverkan, känsla? etc. etc..

  • Svar på tråden Jaydess?
  • Finisen

    Intressant! Låter som en sjukt jobbig situation... men som bakgrund, har prövat spiral tidigare och vilken typ av livmoder har du (normal, liten, retroflekterad?)

  • Jempisen

    Ingen aning om vad jag har för livmoder! Det har ingen berättat för mig, haha. Jag har aldrig haft spiral innan och inte fött barn. Provat en mängd olika p-piller innan samt p-ring, inget har funkat särskilt bra. Cerazette funkade kanonbra i över två år men vände plötsligt och gav mig jättestora och extremt ömma bröst så då valde jag jaydess istället. Verkligen skit om jag måste ta ut den..

  • Mumfie
    Tjoohoo skrev 2014-04-08 09:06:33 följande:
    Vad är Jaydess?

    Sök på google. 


    Det är en ny typ av hormonspiral som tydligen ska vara lite bättre än den andra, Jaydess är mindre och sänder ut mindre hormoner. 

  • Ma1in

    Haha, jag satte också in min Jaydess den 17 Mars 2014, jag har alltså haft min i två månader.


    Inga som helst problem vid insättandet. kändes lite som mensvärk, klart det kändes och gjorde lite ont en kort stund, sedan kändes det väl lite oroligt i någon timme för att sedan inte märkas alls. Då hade jag en Alvedon och en ipren + något smärtstillande som ja skulle låta smälta under tungan 1 h innan som ja fått av bm innan.


    Jag tycker allt har gått bra, har blött i stort sett hela tiden den första månaden, men bara lite. Men det är normalt vid insättning av alla spiraler, innan kroppen vänjer in sig.  Men, det har som sagt känts bra fram tills igår, då jag insåg en grej. Jag har på senaste tiden varit väldigt deppig. Jag brukar ha väldigt lätt till skratt, men på senaste tiden har jag gråtit mer än skrattat.


    Min pojkvän kopplade ihop hur jag var innan spiralen och efter, och det är en väldig skillnad, när jag tänker efter själv så är det det enda alternativet till varför jag är såhär låg just nu. Nu är jag trött och orkeslös, gråter lätt, blir lätt irriterad, ja ahr blivit deprimerad helt enkelt.


    Jag har ätit p-piller (minipiller, cerazette) innan med liknande symptom.


    Då jag tydligen är känslig för dethär med hormoner så kommer jag att ta ut denhär spiralen snarast möjligt. Man kan nyttja garantin på jaydess, få tillbaka halva kostnaden om man tar ut den inom år 1, och det ska jag göra. Se till att ha kvitto kvar bara.


    Sen tror jag säkert att den fungerar jättebra för en person som inte är lika känslig för hormoner. Den är ju ett jättebra alternativ till vanliga p-piller osv.


    Nu äre bara kopparstaven kvar att prova då. Får se hur den fungerar. Ska få tillbaka mitt gamla jag först bara.


     


     

  • Sjvlarsson

    Är det någon här som får stötvis smärta av jaydess? Haft min 1 månad nu och ibland kommer smärtstötar som varar i nån sekund.. Skitdrygt

  • Pherwin

    Jag satte in jaydess för 1,5 vecka sedan under narkos. Hade jätteont när jag vaknade och har haft som lätt mensvärk till och från fram till idag. Har haft världens värk som kommer och går i kramper. Blivit helt svettig av värken (brukar inte ha mensvärk normalt). Känns lite bättre nu så förhoppningsvis kommer det inte tillbaka! Blödde lite samma dag och dagen efter insättning, annars ingenting. Har fått mer finnar bara, vilket är ganska så drygt..

  • Orkide

    Jag trodde att min spiral hade lugnat ner sig men jag har en sparsam blödning nu idag å jag hade mens för två veckor sen..?!??

    Har inte haft mellanblödningar nu på en månad. Satte in min spiral i mars. Har längre menscykel nu (förr hade jag 29dagar å nu har jag 39dagar). Tror att mitt orgasmproblem blivit liite bättre nu.

  • klaro

    satte in min jaydess spiral för ca 6 månader sedan. Hade fruktaqnsvärda smärtor första 1,5 månaden. Dock har det gått över nu och mellanblödningarna med. men börjar fundera på hur bra de skyddar egentligen då jag har riktigt ont i brösten och dom växer.. de är ju så pass lite hormoner i så borde inte få större bröst som av p-piller tänker jag! någon annan som upplever samma sak?
    blir sjukt nojig över att man skullle ha blivit gravid trots spiralen :( :O 

  • ISTJA

    Satte in min Jaydess i maj i år. Insättning var helt okej, det gjorde ont men inget jag inte kunde stå ut med. Därefter hade jag mensliknande kramper i magen i ca 2-3 veckor och blödde i samband lite grann med det. Jag har inte haft mens efter att mina kramper slutade. 

    Jag har nu på senare tid inte kunnat ligga med min kille då trådarna alltid känns vid samlag (för hans del). Jag har varit hos barnmorska och kollat upp detta och hon kan inte ens se trådarna då det är så kortklippta men ändå känna att de är där. Jag kan själv vid vissa tillfällen själv känna trådarna vilket min barnmorska säger är normalt.

    Jag undrar ifall det är någon med liknande problem? På grund av detta överväger jag nu att ta ut min spiral och inte använda något preventivmedel alls då jag har haft komplikationer med både p-piller och minipiller tidigare.

Svar på tråden Jaydess?