• Finisen

    Jaydess?

    Någon som har Jaydess som vill dela med sig av sina erfarenheter? Insättning, följder (spotting?), menspåverkan, känsla? etc. etc..

  • Svar på tråden Jaydess?
  • WildestDreams

    Har haft Jaydess i lite över ett år. 


    Insättningen kändes, men inte så att det gjorde direkt ont. Ilade till och stacks lite. Då menar jag lite.. Men jag blev yr av det, och fick sitta en stund. 


    Mensen blev mindre och mindre men försvann aldrig helt för mig. Blödde i början när man just satte in den och det molade i magen och gjorde lite småont men inget som direkt störde.


    Sen funkade den bra UTOM det att ibland kunde jag få riktigt ont vid sex... så ont att jag var tvungen ligga i fosterställning och stappla till toa och spy. 

    Brukar inte vara så öppen på forum men jag hittade själv väldigt lite info om jaydess och skulle gärna ha läst någons erfarenheter själv innan jag satte in den. 


    Sen till håravfallet. Jag tyckte väl att jag började tappa lite mer hår än vanligt men jag har inte behövt rensa min hårborste så ofta som nu under den tid jag har haft spiralen. Svallet känns lite mindre och varje dag lossnar det en bra mängd hårstrån, inte så att någon annan än jag har märkt det (utom min man som jämt har mina hårstrån på kläderna) men nog mycket att det ska störa. Jag misstänker starkt att detta är pga spiralen. Har läst att någon med Mirena har upplevt samma sak.


    Jag är ganska lättpåverkad av medicin och dylikt och humöret har varit ganska dämpat. 


    Plussidorna med Jaydess har väl varit enkelheten, man har inte behövt komma ihåg nåt. 


    Jag tog ut den för en vecka sedan och tänkte byta till P ring som jag haft förut men när ringen väl satt där kände jag bara hur spyless jag var på hormoner. Nu vill jag vara utan ett tag och bara låta kroppen balansera alla nivåer på egen hand.

  • Lilla J

    Hej alla!

    Jag tänkte bara tala om att jag har varit supernöjd med jaydess spiralen! Kände nästan ingenting när bm satte in den och hade knappt någon smärta efteråt.

    Min mens minskade eftersom och tillslut blev den i stort sett obefintlig. Jag som har haft riktiga blödningar innan mina 2 barn och även efter är såklart väldigt tacksam att slippa det nu :). Min sambo har känt av spiralen ibland men inte så det stör.

    Men så kommer jag till ett litet men.... Nu i september har jag haft den i exakt ett år och jag börjar undra lite över blödningarna efter/under samlag. Jag får det nästan varje gång och efter att ha läst lite så verkar det inte så bra. Jag ska ringa bm på måndag men tänkte bara kolla om det finns någon mer som har varit med om detta?

    Mvh

  • Susseluss
    Hej hej

    Vill inte skrämmas, men jag har haft otur.


    Jag satte in min Jaydess samtidigt som jag hade mens, men det började blöda extremt mycket en stund efter insättningen. Blev totalt nerblodad och det rann ner på benen.

    Mensen fortsatte som vanligt (rikligt) en gång i månaden och jag hade spiralen i 5 månader tills jag fick nog. Under dessa fem månader var jag riktigt deppig och känslig för allt.

    När jag var hos Gyn för att plocka ut den gjorde dom ett ultraljud och där såg dom att den satt alldeles för långt ner i livmodern, påväg ut nästan. Så den skulle ut oavsett.

    Så här i efterhand förklarar det säkert en hel del saker som jag upplevde under dessa fem månader, bl.a. Små sammandragningar i livmodern (kroppen försökte säkert stöta ut spiralen, men också att jag upplevde att livmodertappen pekade åt vänster under vissa perioder (har aldrig varit så tidigare).
  • Almab

    Jag satte in min spiral i september och insättningen va för mig väldigt jobbigt. Det kändes som en kraftig mensvärk och min insättning tog ca 30 min (vanligtvis så ska det ta typ 10-15 minuter), jag hade mensvärk i typ 1-2 dagar efter men sen så har jag inte haft någon mensvärk alls!!

    En nackdel med spiralen är att min partner känner trådarna.. Ibland har det gjort så ont att vi har fått avbryta. Jag märker dock inte av den.

    Jag har inte haft några mellanblödningar, men min mens har dock blivit rikligare och längre...

    Innan jag hade spiral så varade min mens vanligtvis i ca 3-4 dagar, men nu så varar den i minst 7 dagar..

    Jag hoppas verkligen att mensen kommer att försvinna helt annars så kommer jag att gå tillbaka till p-piller (det va ju så skönt att kunna kontrollera mensen)...

  • Elin Joo

    Hej!

    Jag satte in min spiral den 4e december 2015. Min egen upplevelse av insättningen är att det var väldigt smärtsam trots att jag tagit smärtstillande läkemedel innan (ej heller fött barn). Anledningen till att jag inte avbröt insättningen var att min Bm var väldigt stöttande och pratade med mig under tiden.

    Nu efteråt så kan jag påstå att det var värt det! Hade kraftig mensvärk 2-3 dagar efter, inga blödningar. Har heller inte haft någon mens efter detta, trots att jag borde fått min mens ca 4 veckor efter insättning. Inte heller några "skvätt-blödningar". Mår även bättre rent psykiskt då jag reagerade väldigt kraftigt på hormonnivåerna tidigare (har testat både P-piller och Ring).

  • pulex

    Satte in min i går (10/2). Insättningen gick bra, gjorde lite ont men inte outhärdligt. Idag har jag kännt mej väldigt "light headed" och lite konstig typ men de har gått över nu..

  • Sofi92

    Lade in min Jaydess idag på morgonen.

    Gynekologen tog först tag i livmoderhalsen med något verktyg så att den skulle hållas på plats, men var sedan även tvungen att "dra" i den, eftersom den var för böjd. Detta var ytterst obehagligt och tog ont. Sedan lade han in spiralen, vilket var en snabb, intensiv smärta. Sedan var det klart.

    Jag mådde väldigt illa, det svartnade för ögonen och hörseln sviktade. Jag väntade en stund innan jag gick hem (mådde inte alls bra), och väl hemma spydde jag av smärtan. Kan tillägga att jag inte fött barn. Tog en värktablett till och gick och lade mig. Efter en timmes tupplur mådde jag mycket bättre :)

    Nu är det lite som en svag, konstig mensvärk, men har hittills inte blödit alls.

  • Ememelie

    Jag har haft min spiral i 1 1/2 år nu och har väldigt blandade känslor. Dels tog det mig nästan ett år att få ordning på mensen. Jag fick lättare blödningar men de kom tätare och varade längre. Nu verkar det som att mensen är på väg att försvinna helt (om den gör det är det ju skönt!).

    Själva isättningen minns jag inte men halvåret som följde hade jag täta (nästan konstanta) blödningar. Jag hade minskad sexlust och uttorkade slemhinnor i 9-10 månader. (Haha, japp det var faktiskt vid 9-10 månader som jag märkte en förbättring)

    Jag har aldrig tidigare haft problem med svampinfektioner men sedan jag satte in spiralen har jag fått svamp minst varannan månad men oftast efter varje mens.

    Mitt psyke har förändrats, jag är deprimerad och saknar mina toppar. Jag känner inte igen mig själv längre.

    Det är skönt med ett preventivmedel där jag slipper tänka och att hormonnivån är så låg, jag är känslig för p-piller. Men om jag ska vara ärlig har det inte gått en dag under den här tiden som jag inte tänkt att nu rycker jag ut den. Anledningen till att jag inte har gett upp är framförallt att det är ett säkert, enkelt skydd men också nyfikenhet för hur min kropp förändras. Jag tror att jag kommer testa lite till, vill se om vår och sol kan lätta på depressionen och om mensen kan försvinna mer.

    Vill inte skrämma någon, mest visa att vissa saker blir bättre med tiden. De första månaderna var jobbiga men idag minns jag dem knappt.

    Lycka till!

  • Sofi92

    Update. Nu har det gått över 3 dygn. Samma dag jag lade in den, på kvällen, fick jag helt olidliga kramper i högra sidan av magen, och blödde lite. Trodde inte att jag skulle stå ut, och det hjälpte inte med 2000 mg värkmedicin under dagen..

    Men jag stod ut, och nästa dag var det mycket bättre, men ändå en konstig känsla i magen. Nu 3:e dagen har jag igen en känsla som liknar mensvärk, och matsmältningen beter sig också väldigt underligt.. Hoppas detta går över snart.

    För övrigt kan jag inte känna trådarna eller livmodersöppningen över huvudtaget när jag försöker... För djupt inne? Någon annan med detta "problem"? Vill bara försäkra mig att den sitter rätt.

Svar på tråden Jaydess?