• Anonym (Bröllop)

    Mest bisarra/tråkigaste/konstigaste bröllop ni varit på?

    Vilket är det mest bisarraste/pinsammaste/tråkigaste/mest konstiga stämning... bröllop ni har varit på?

    Själv blev jag bjuden på ett bröllop av en före detta kollega som jag inte umgicks med alls (utöver jobbet då). Under bröllopet så skulle bruden hålla ett "roligt" tal om folk på festen men ingen skrattade och den tysta stämningen gjorde att bruden överdrev skämten ännu mer så till slut blev det riktigt plågsamt att lyssna på.  Tyst
    Sedan skulle några vänner till bruden "skoja" om brudparet men gjorde det på ett förnedrande sätt så bruden fick tårar i ögonen och försvann under "numret". Stämningen var ganska tryckt under resten av festen och det blev aldrig någon riktigt höjdpunkt under den kvällen. Stackars brudpar.

    Jag kommer nog aldrig mer våga gå på ett "främmande" bröllop även om det var snällt såklart av kollegan att bjuda mig.

    Har ni några erfarenheter av "skräckbröllop"?

  • Svar på tråden Mest bisarra/tråkigaste/konstigaste bröllop ni varit på?
  • Anonym (Celia)

    Har endast varit på ett bröllop och det var i och för sig inget konstigt med själva bröllopet. Det som fick mig att reagera var att en del gäster kom i jeans och vanlig skjorta. Nån tjej hade "vanliga" kläder, jeans och tröja. Någon hade vanlig skjorta och skinnväst. Även om det står "valfri klädsel" så kan man väl respektera brudparet och göra deras upplevelse till något festligt. De hade själva jättefina kläder, precis som på ett traditionellt bröllop.

  • Anonym (Usch ja)

    Jag och min man var på ett väldigt märkligt bröllop i somras. Vi visste att det skulle vara ett litet bröllop och middag efteråt (inte fest eller dans). Och det lät intimt och trevligt, tyckte vi! Det var en vän till min man som han inte pratat med på flera år, så han blev glatt överraskad av inbjudan.

    Men det var det mest obekväma bröllop jag varit på. Det var verkligen så att det kröp i kroppen. Brudens mamma och pappa var där, annars ingen alls från hennes sida. Brudgummen hade ca 25 anhöriga där. När vi minglade på kyrkbacken upptäckte vi att vi var de enda vännerna som var där, och som blivit bjudna öht. Så släkt och så vi. Men men, tänkte vi. När de kommer in i kyrkan är brudens klänning rynkig och alldeles för lång. Hon fick hålla upp den framtill när hon gick. Vi hörde senare under kvällen att hon blivit missnöjd men att det då varit för sent att ändra nåt. Tyckte så synd om henne!

    Sen när vi åker vidare till middagen finns det såklart inget värdpar, utan brudparet höll i allt. De hade bokat catering och maten var jättegod, men tårtan var alldeles för liten. Det var en tårta för 8-10 pers. Catering-firman hade gjort bort sig. Så de sprang runt och till slut kom en inkörandes med en tårta från någon frys nånstans.

    Paret valde att öppna presenterna och han läste korten och hon öppnade. Efter halva fräser hans mamma högt att han också kanske kunde få öppna.

    Under kvällen sjöng hans kusin en egengjord skämtlåt som var jättebra, men annars var det inga tal. Hela kvällen var pinsam och fruktansvärt obekväm.

  • Anonym (S)

    Va på ett bröllop för ett par år sedan som var lite märkligt!

    Ingen alkohol serverades vilket gjorde tillställningen aningen seg och långdragen.. Anledningen verkade va att brudgummens morsa och nån faster inte drack? Brudparet i sig var inga nykterister och knappt en enda av gästerna i övrigt. Sen var det iofs många barn där och många gäster som kom med bil, men ändå. Man kunde kanske ha haft nåt alkoholfritt bubbel till fördrink åtminstone!? Men inte ens det..

    Hela kalaset var ett budgetarrangemang. Inget fel med det, utan tvärt om! Men jag reagerade ändå på att vissa grejer hade kunnat gjorts så mycket festligare och roligare till knappt någon ökad kostnad alls. Om bara viljan och engagemanget funnits.

    Det spelades svensktoppenmusik från radion och bruden spenderade halva "festen" med att hjälpa till i köket trots att det inte hade behövts.

    Det var i alla fall något tal eller två, och maten var god så den biten var kanske inget att klaga på, men jag reagerade på att en del gäster var så oerhört vardagsklädda. Det var iofs på landsbygden men herregud liksom. Komma i shorts och jeansskjorta liksom?

    Brudparet brydde sig inte om det, men är det ens kul att gå på fest så? Nu snackar vi alltså folk som hade råd, ja de till och med hade en kostym hemma i garderoben. Är det inte kul att klä upp sig lite någon gång?

    Hursomhelst så respekterar jag brudparets vilja att ha ett billigt budgetbröllop utan en massa fylla men det hade som sagt gått att göra allt liite festligare för bara några hundralappar mer. När man som gäst i god tro har åkt fyrtio-femtio mil med bil och uppdaterat sin garderob för några hundralappar bara för att inte se alltför trashankig ut så är det ju kul om brudparet ansträngt sig lite. Men brudparet verkade superglada, lyckliga och kära och hur nöjda som helst med varandra. Det lyste om dem å det är ju det allra viktigaste!

    Så jag anser absolut inte att det var ett misslyckat bröllop, men lite konstigt var det.

  • Anonym (Brud)
    Anonym (Anonym) skrev 2015-08-31 09:28:26 följande:

    Vad otur många verkar ha haft. Har varit på cirka sex bröllop och inget av dem har varit dåligt. Jag försöker att vara extra förstående och tillmötesgående på bröllop för att jag vet att det är mycket nerver och känslor med i bilden.

    Jag går alltid in med tanken att det är brudparets dag och min uppgift att göra dagen så minnesvärd som möjligt för deras skull. Om det betyder att jag måste fejka skratt under världens tråkigaste och längsta tal eller spela en fotbollsmatch med brudparet klockan ett på natten gör jag det. 

    Med det sagt har jag varit på ett bröllop som kanske var lite mindre bra då det upplevdes lite oplanerat. Jag är vegetarian och hade i god tid frågat brudparet om det var möjligt att få vegetarisk kost under middagen. Fick ett jakade svar på detta, kom dit, insåg att det inte fanns något vegetarisk alternativ alls under hela kvällen. Maken och jag fick stanna på Donken på vägen hem. 


    Hur bjuder man dig på ett bröllop? Den perfekta gästen.
  • Kaksmulan83

    Min ena kusin gifte sig för sex år sedan... det var en jättefin vigsel i kyrkan men så fort middagen var avslutad och borden fylldes, verkligen fylldes! med spritflaskor både högt och lågt och man såg hur folk fullkomligt tappade fattningen. Brudens morbror ställde sig och gapade i min systers öra "party" och något annat vrål. Då började jag skratta. Bruden var aspackad och stod och hoppade upp och ner på dansgolvet, och när hon märkte att folk ville gå hem pga att det började bli för mycket började hon kramas och gråta. Gör pinsamt. Min kusin alltså brudgummens pappa nitade en av killarna på dansgolvet. Medan fem killar höll min mosters man satt killen som blivit träffad med ispåse på näsan och skämdes.

    Min kusin, brudgummen blev bara gladare och gladare och till slut dansade han endast runt i kalsonger och en bling-bling väst...
    Min kusins ena tjejkompis gick runt från kille till kille och rå flörtade, tills hon fick en rejäl utskällning av sin dåvarande pojkvän att hon betedde sig illa.

    behöver jag fortsätta?

    Varken jag eller min syster har någon vidare kontakt med min kusin efter detta, tror vi alla var rätt chockad över hur ett bröllop kunde bli.

  • Kaksmulan83
    nevermind skrev 2015-09-08 23:47:36 följande:

    Jisses Kaksmulan, den bröllopsnatten kan ju inte ha varit så sexig och söt...


    nej verkligen inte, de båda slocknade nog på hotellet när de kom in där tidigt om söndag morgonen skulle jag tro...
  • Anonym (Svärmor)

    Vårt bröllop var perfekt på alla sätt och vis om än enkelt ( väldigt många sa efteråt att det var det roligaste bröllopet dom någonsin varit på så vi får hoppas att dom inte ljög ) men en liten rolig grej som jag inte märkte förrän jag fått se några foton från bröllopet....,
    Ni vet den där lilla lappen på ärmen på kavajen, den hade jag i all haft bara sprättat upp men inte tagit av från knappen innan vi lämnade den till svärmor som skulle lägga upp byxorna lite.

    På fotona ser jag något som ser ut att vara den lappen och tänkte men va sjutton?! Sprang och kollade smokingen och visst, där satt den, FASTSYDD!!? Nämnde någonting om det när jag visade fotona för svärmor och sa att jag som var helt 100 på att jag sprättat av den....Jo men visst var den lös när jag fick den så jag sydde fast den igen, tyckte ju att det vore oerhört synd om inte folk såg vilket märke det var...

  • Anonym (Jago)
    Mellamella skrev 2014-06-02 10:31:00 följande:

    Den här tråden är ju både rolig och sorglig, och ärligt talat blir jag faktiskt lite rädd för att gifta mig... Själv har jag bara varit på ett bröllop, det var litet men väldigt fint. Alla som var där var genuint glada för giftermålet, vilket jag tror är en viktig förutsättning för att det ska bli en härlig dag. 

    Jag kan dock bidra med mina föräldrars bröllop, som nog var lite märkligt. Jag var inte född då men jag har hört historian ett antal gånger. De bestämde sig på en måndag för att sedan gifta sig på lördagen. Bröllopet var i rådhuset med två vittnen, sedan hade de fest i huset där de åt gratäng och de flesta drack nog en hel del. Mitt i natten började de ringa på köp- och sälj-annonser och tala med tysk brytning, och sedan for hela sällskapet iväg mitt i natten och köpte en hamsterbur (de hade ingen hamster och planerade inte heller att skaffa). Märkligt som sagt, men en glad tillställning och de levde lyckliga tillsammans tills döden skiljde dem åt. 


    Haha, det där är min humor! Måste bara säga det....
Svar på tråden Mest bisarra/tråkigaste/konstigaste bröllop ni varit på?