• Anonym (Bröllop)

    Mest bisarra/tråkigaste/konstigaste bröllop ni varit på?

    Vilket är det mest bisarraste/pinsammaste/tråkigaste/mest konstiga stämning... bröllop ni har varit på?

    Själv blev jag bjuden på ett bröllop av en före detta kollega som jag inte umgicks med alls (utöver jobbet då). Under bröllopet så skulle bruden hålla ett "roligt" tal om folk på festen men ingen skrattade och den tysta stämningen gjorde att bruden överdrev skämten ännu mer så till slut blev det riktigt plågsamt att lyssna på.  Tyst
    Sedan skulle några vänner till bruden "skoja" om brudparet men gjorde det på ett förnedrande sätt så bruden fick tårar i ögonen och försvann under "numret". Stämningen var ganska tryckt under resten av festen och det blev aldrig någon riktigt höjdpunkt under den kvällen. Stackars brudpar.

    Jag kommer nog aldrig mer våga gå på ett "främmande" bröllop även om det var snällt såklart av kollegan att bjuda mig.

    Har ni några erfarenheter av "skräckbröllop"?

  • Svar på tråden Mest bisarra/tråkigaste/konstigaste bröllop ni varit på?
  • Anonym (Tess)

    Vi planerar att gifta oss i Augusti nästa år

    Med tanke på oss, våran släkt och våran budget så har jag en känsla av att en historia om vårat bröllop kommer hamna här sen ^^

  • Anonym (Jobbigt)

    Ett bröllop för några år sedan där ena släkten var utländsk och den andra svensk. 


    På svenskens sida kom 4 personer där tre av oss inte hade setts mer än en gång förut (vi är en stor släkt där många inte ens har träffat varandra i verkligheten) och på den andra personens sida kom en himla massa personer, men ingen av de ville prata engelska med oss andra. Inte heller kunde vi deras språk även om vi i början försökte kommunicera ändå med handviftningar och gester. De ignorerade oss totalt så det slutade med att vi fyra hängde för oss själva. 


    Organisten spelade varenda låt så falskt att det riktigt skar igenom hela kyrkan. Alla hörde detta och skruvade på sig och sneglade på de andra, men försökte samtidigt låtsas som ingenting. Och prästen tappade bort sig i det som skulle sägas och började fumla med bibeln, tappade en i golvet och lite annat. 
    Dessutom skulle vi alla sjunga en psalm där man vanligtvis brukar sjunga 2 verser, men de hade tydligen valt varenda jävla vers så det fortsatte i all evighet. Dessutom kunde ju inte de utländska sjunga så pressen låg på oss få totalt tondöva svenskar. Det lät för jävligt men vi sjöng iallafall. 


    Bruden hade en på tok för stor klänning som hon fick gå och dra i hela tiden samt höll på att snubbla över i gången och brudgummen hade vanliga jeans och en enkel tröja. 


    Gästerna var överklädda i förhållande till brudparet eftersom brudparet hade vägra ange en klädkod (jag fick inget svar ens när jag kontaktade paret och frågade rakt ut). Någon gäst hade tagit utebliven klädkod som en möjlighet att komma i slitna jeans och en urtvättad t-shirt. 


    Bruden och brudgummen satt låååångt ifrån alla sina gäster och tisslade och tasslade mest för sig själva under intagandet av maten. 
    Det spelades ingen musik så det var väldigt tryckt stämning och man kunde höra alla tugga och sörpla i sig läsken. Det fanns inte heller någon alkohol som kunde lätta upp stämningen lite och inga som helst dekorationer, Maten var extremt enkel. 


    Tårtan hade senare hunnit smälta så den hade runnit ut över hela bordet. Ja ni läste rätt, halva tårtan låg faktiskt på bordet. Det blev en pärs att försöka sleva upp den med plastbestick. 


    Gästerna blev uppdelade där alla utländska satt för sig själva och vi fyra svenskar satt vid ett annat bord. Dessutom råkade en av de svenska högt och tydligt slänga ur sig en extremt olämplig kommentar till brudparet och sedan vi sitta och skämmas allihop. 


    Alla åkte väldigt tidigt. 


    Men jag är glad över deras förening och de blev gifta iallafall vilket är det enda som betyder något. De är fortfarande lyckliga tillsammans men har inte ordnat några fler gemensamma fester med båda släkterna :D 

  • BandAnna
    Kaksmulan83 skrev 2015-09-01 21:52:53 följande:

    Min ena kusin gifte sig för sex år sedan... det var en jättefin vigsel i kyrkan men så fort middagen var avslutad och borden fylldes, verkligen fylldes! med spritflaskor både högt och lågt och man såg hur folk fullkomligt tappade fattningen. Brudens morbror ställde sig och gapade i min systers öra "party" och något annat vrål. Då började jag skratta. Bruden var aspackad och stod och hoppade upp och ner på dansgolvet, och när hon märkte att folk ville gå hem pga att det började bli för mycket började hon kramas och gråta. Gör pinsamt. Min kusin alltså brudgummens pappa nitade en av killarna på dansgolvet. Medan fem killar höll min mosters man satt killen som blivit träffad med ispåse på näsan och skämdes.

    Min kusin, brudgummen blev bara gladare och gladare och till slut dansade han endast runt i kalsonger och en bling-bling väst...
    Min kusins ena tjejkompis gick runt från kille till kille och rå flörtade, tills hon fick en rejäl utskällning av sin dåvarande pojkvän att hon betedde sig illa.

    behöver jag fortsätta?

    Varken jag eller min syster har någon vidare kontakt med min kusin efter detta, tror vi alla var rätt chockad över hur ett bröllop kunde bli.


    Sitter här på jobbet och håller på att dö av skratt. 
    Jag förstår att det inte var så kul för er men att läsa om det är bara helt hysteriskt kul. Särskilt brudgummens blingbling och filling utstyrsel där på kvällskvisten (vilket ju faktiskt var helt harmlöst). 

  • Anonym (Linda)

    Blev bjuden på ett bröllop. Paret dricker mer än de flesta. Fest i lokal. Brudens finklädda släkt var där och kände sig lite missanpassade då brudgummens släkt var av "annan sort". Dvs högljudda, söp och skrålade. Allt gick ok tills presentöppningen...

    .... en polare till brudgummen som är sen bankar på fönstret, klättrar in full och stjäl hela showen inför alla gäster. Kort därpå trillar brudgummens mamma av stolen pga fylla och slår upp ett hål i bakhuvudet så blodet sprutar. Ambulansen kommer. Detta samtidigt som gäster försöker äta...

    ... två timmar senare är bara ett fåtal gäster kvar (de som inte flytt) och brudgummen dansar för glatta livet samtidigt som frugan lägger sig på en avsmullen gäst och juckar med skinkorna i vädret.

    Då for jag hem....

  • Anonym (neuf)

    Kanske inte i klass med en del av historierna här, men:

    Var på ett bröllop där bruden sedan tidigare hade barn, tre pojkar mellan ca 13-17 år.

    Roliga toastmasters skulle dra en massa roliga skämt, tyckte de, som var väldigt fräcka med explicit sexuellt innehåll på vad bruden och brudgummen skulle testa för avancerade grejer på bröllopsnatten.

    Hennes barn som fick lyssna på dessa skämt om sin mamma såg oerhört illa berörda ut och satt med illröda ansikten och verkade mest bara längta bort.

  • kagglaren111

    Var på ett bröllop för en nära väninna, Erika, där brudgummens bror skämde ut sig totalt. Klädkoden var kavaj, han dök upp i skinnjacka och pilotbrillor. Han var första man i talarordningen och började med att påstå att han inte haft tid att förbereda ett tal (jag hade anmält att tala 3 veckor innan bröllopet och var typ nr 17 i ordningen) och fortsatte med att totalsåga brudgummen. När han skrutit om sig själv i 10 min avslutade han det hela med: "och vad kan man säga om Erika? Ja, hon är ju åtminstone snygg! Skål!".

    Efter middagen skulle brodern vara DJ och spelade då endast nån konstig indie/house-musik. Han struntade i önskemål från både gäster och brudpar och påstod att han inte visste hur man köade låtar på Spotify. Han drack dessutom som en svamp och när han ragglade i väg till toaletten tog en annan kille över och fyllde dansgolvet med musik man vill dansa till en sommarnatt. När brodern kom tillbaka utbröt i princip slagsmål och han blev till slut hemskickad i en taxi. Innan dess hann han dock med att stöta på i princip alla festens kvinnliga deltagare, inklusive bruden.

    Relationen mellan brudparet och brodern är idag minst sagt kylig.

  • Anonym (Wilma)

    1.

    Ett frikyrkligt bröllop där några gäster kom från samma kyrka i finland. De hade en överraskning till brudgummen i form av go-go-dansare.. Inte helt uppskattat av den überreligösa delen av gästerna. Festen spårade ur totalt då. Hälften gick hem. (paret gifte sig i 40-års åldern och av kärlek)

    2: Dålig planering är inte så kul alla gånger. Var på ett bröllop där brudparet åkte på fotografering efter vigseln. 2 1/2 timma luft i schemat för oss gäster och ingen kom in i festlokalen. Vad gör vi? Ett stort gäng samlades på McDonalds för glass och kaffe. Måste ha sett konstigt ut med långklänning och kostym i kön på donken...

  • nevermind
    Anonym (Wilma) skrev 2017-07-07 09:36:09 följande:

    1.

    Ett frikyrkligt bröllop där några gäster kom från samma kyrka i finland. De hade en överraskning till brudgummen i form av go-go-dansare.. Inte helt uppskattat av den überreligösa delen av gästerna. Festen spårade ur totalt då. Hälften gick hem. (paret gifte sig i 40-års åldern och av kärlek)

    2: Dålig planering är inte så kul alla gånger. Var på ett bröllop där brudparet åkte på fotografering efter vigseln. 2 1/2 timma luft i schemat för oss gäster och ingen kom in i festlokalen. Vad gör vi? Ett stort gäng samlades på McDonalds för glass och kaffe. Måste ha sett konstigt ut med långklänning och kostym i kön på donken...


    Taskigt att de gick hem.
  • Tahoe01
    Min bror skulle gifta sig men absolut inte i kyrkan då varken han eller hon var kommifimerade ( dom tyckte det kändes fel) Bröllopet skulle hållas i en s k grotta. Tydligen hade prästen ingen bil då han kom med buss och pästkläderna i en väska.
    Mat fick man hålla med själv alltså det tändes en brasa så man kunnde grilla korv och det visste inte alla om så en del fick åka i väg till affären och handla. Alkoholen fick inte drickas förrän vår pappa hade åkt hem då han är alkoholist vilket var smart.
     Min systers brölopp var inte så noga planerat efter som det skedde ganska hastigt då hon var gravid.
    Min mamma ringde mig och frågade vad man brukade ha för mat på bröllop (min syster var då 29, hon var och är curlad)
    Jag sa att exotisk planka brukar vara populärt ( betår av olika sorters kött och frukt) så min mamma skulle beställa en sådan.
    När brölloppet var avklarat så fick vi veta att mottagningen skulle vara hemma hos brudparet så 40 personer fick tränga ihop sig i köket och hallen  man fick nästan klättra över borden för att komma fram.
    Maten bestod av två olika sorters kött i tunna skivor (typ smörgåspålägg), potatisgratäng och pommes pinnes. Jag fick två skivor kött, mina söner och svärdotter var så hungriga att dom åkte till mac Donalds och åt.
    Tal skulle det hållas visserligen bara två stycken  men dom var långa varav ett bestod av läsning ur bibeln eftersom brudgummens mamma är kristen.
    Sedan skulle det visas film på TV från brudgummens barndom alla fick ju inte plats så hälften såg inget.
    Till kaffet serverades det prinsesstårta och eftersom brudparet är absolutister och brudgummens familj är kristen så serverades det bara läsk.
Svar på tråden Mest bisarra/tråkigaste/konstigaste bröllop ni varit på?