• Forumvärd

    Feminist Javisst- eller?

    En kort och enkel fråga idag
    Anser du dig vara feminist?.
    Vad lägger du in i ordet feminist? Är feminism viktigt och i så fall varför?
    Rösta och diskutera gärna i tråden!

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Feminist Javisst- eller?
  • Anonym (M)
    Anonym (Feminist) skrev 2015-02-27 13:22:34 följande:

    Jag är feminist och har kallat mig det sedan lågstadiet. Varför? Jag är trött på de sociala strukturerna och hur män så ofta får mer plats än kvinnor. Feminismen är för mig den -ism som tar upp intersektionell analys bäst, vilket jag tycker är oerhört viktigt. Feminismen har varit viktig genom årtiondena och är viktiga än idag. Även om den har yttrat sig på olika sätt så har den en sak gemensamt - hatet mot feminismen och feministerna.


    Jag har växt upp med en mamma som var engagerad feminist på sjuttiotalet. Jag har hela mitt liv levt jämställt. Min dotter gick på det dagis som senare skulle bli "hen-dagiset". I de kretsar jag umgåtts i så har det nästan enbart varit männen som lagat maten. Trots det så har det alltid varit helt comme il faut att hata män, bara för att dom är män. Det är inte männen som hatar. Det är vissa typer av feminister.
    Både kvinnor och män kan vara förtryckare. Jag som inte är det skall inte behöva känna någon skuld.
    Jag börjar tro att feminismen nuförtiden har någon annan agenda än jämställdhet. De hardcore feminister jag träffat verkar hata män därför att dom inte blir omtycka av dom.
  • Pentra
    Haskel skrev 2015-02-27 12:28:36 följande:
    Jag är INTE feminist av den anledningen att jag älskar kvinnor. Jag ser upp till kvinnor, mer än män. Feminismen förtrycker kvinnor och framställer dem som hjälplösa våp. Medans kvinnor enligt min mening är det generellt starkare könet. Att exempelvis kvotera in kvinnor, är enligt min mening ett hån åt kvinnor. Dessutom är det uppenbart att det finns vissa skillnader mellan könen. Jag anser att de bör tillvaratas istället för att blundas för. Alla vill dessutom bli behandlade som det de ÄR. En kvinna vill bli behandlad som kvinna och en man vill behandlad som en man. OM man däremot ser sig själv som något av ett neutrum, så vill väl givetvis den personen bli behandlad som ett neutrum. Alla vill INTE bli behandlade som ett HEN, eller neutrum. Dessutom ifrågasätter jag starkt det SK. manshatet inom feminismen. Hur kan man påstå sig vara för jämställdhet och samtidigt hata ett kön?

    Precis! Suveränt bra skrivet! ... /Pentra
  • Kofot
    Anonym (Bodil) skrev 2015-02-27 12:52:40 följande:

    Hur ser ni två på feminismens brott mot mänskliga rättigheterna?


    Utveckla gärna.
  • Pentra
    AngoStura skrev 2015-02-27 11:51:14 följande:
    Jag anser att feminismen motsvarar att man är för kvinnor och mäns lika rättighet och skyldigheter.

    Då är det ju faktiskt helt felaktigt att kalla det för FEMINism... ... /Pentra
  • Emze
    Haskel skrev 2015-02-27 12:28:36 följande:

    Jag är INTE feminist av den anledningen att jag älskar kvinnor. Jag ser upp till kvinnor, mer än män. Feminismen förtrycker kvinnor och framställer dem som hjälplösa våp. Medans kvinnor enligt min mening är det generellt starkare könet. Att exempelvis kvotera in kvinnor, är enligt min mening ett hån åt kvinnor.

    Dessutom är det uppenbart att det finns vissa skillnader mellan könen. Jag anser att de bör tillvaratas istället för att blundas för. Alla vill dessutom bli behandlade som det de ÄR. En kvinna vill bli behandlad som kvinna och en man vill behandlad som en man. OM man däremot ser sig själv som något av ett neutrum, så vill väl givetvis den personen bli behandlad som ett neutrum. Alla vill INTE bli behandlade som ett HEN, eller neutrum.

    Dessutom ifrågasätter jag starkt det SK. manshatet inom feminismen. Hur kan man påstå sig vara för jämställdhet och samtidigt hata ett kön?


    Hur kan du veta att en man vill bli behandlad som en man och en kvinna vill bli behandlad som en kvinna? Jag vill först och främst bli behandlad som en människa.

    Sen undrar jag var du får det här manshatet ifrån?Som sagt är jag för och vill ha jämställdhet. Jag hatar inte män.
  • Kofot
    Emze skrev 2015-02-27 14:40:37 följande:

    Hur kan du veta att en man vill bli behandlad som en man och en kvinna vill bli behandlad som en kvinna? Jag vill först och främst bli behandlad som en människa.

    Sen undrar jag var du får det här manshatet ifrån?Som sagt är jag för och vill ha jämställdhet. Jag hatar inte män.


    +1
  • Anonym (Jahadu)
    Pentra skrev 2015-02-27 14:19:13 följande:

    Då är det ju faktiskt helt felaktigt att kalla det för FEMINism... ... /Pentra
    Ungefär lika felaktigt som att det heter "människa" och "mankind" då eller?
  • Anonym (S)

    Jag kallar mig såklart feminist. Jag hatar absolut inte män för det, tvärt om. Jag hatar ingen människa för något de inte själva valt. Däremot tycker jag att det är viktigt att arbeta mot de samhällsstrukturer som tvingar människor att vara något bara för att det förväntas av dom. För mig handlar feminism om lika rättigheter och förutsättningar, i den mån det går. Jag är lika mycket emot att en tjej "ska" sminka sig som jag är emot att en kille "inte ska" gråta till exempel. Det är, enligt min mening, inte bara kvinnorna som vinner på feminismen. Vad jag förstår finns det många män som inte trivs i den könsrollen de blir påtvingade. Jag tycker att folk ska få leva sitt liv som de vill, men livsvalen skall vara baserade på den egna viljan och inte på samhällets förväntningar. 

    Jag är lite trött på folk som drar upp manshat så fort man säger att man är feminist. Det är ju två helt olika saker?? Släpp det nu! 

  • Solidaritet
    Anonym (Jahadu) skrev 2015-02-27 14:45:46 följande:
    Ungefär lika felaktigt som att det heter "människa" och "mankind" då eller?
    Ja, en del kan inte stå ut med att där finns en ideologi (ursäkta samling av ideologier) som inte uppkallats efter den manliga normen. 
  • ölburk2

    Ha ha ha, ja än en gång så bevisas det tydligt, att feminism bara skiljer oss män å kvinnor åt, å inte alls förenar, alltid samma barnsliga tjafsande.., herregud, när ska ni nånsin fatta..


    Fråga mig inte efter källa, ni får söka sanningen själva.
Svar på tråden Feminist Javisst- eller?