• Forumvärd

    Skulle du vara hemma på heltid med dina barn om det var möjligt?

    Om det vore möjligt skulle du då välja att skippa jobbet och istället vara hemma med dina barn?
    Finns det fördelar respektive nackdelar med förskolor respektive hemmaföräldrar?

    Rösta och diskutera gärna i tråden.Glad

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Skulle du vara hemma på heltid med dina barn om det var möjligt?
  • Florimell

    Nej, min ständiga strävan efter stimulerande utmaningar hade lett till att jag antagligen blivit galen av att vara hemma... Kanske jobba deltid? Neeeh, det får maken göra om han vill :)

  • jashrinah

    ja men då är en förutsättning som krävs att vi har bättre ekonomi än vad vi har idag. för tekniskt sätt skulle jag kunna vara hemma med barnen men då är det vända på varenda krona som gäller. 
    vissa kommer säkert säga att jag då borde stanna hemma men detta med vända på varenda krona så menar jag verkligen det , då blir det ica basic varje dag , ingen annan dricka än vatten (nånsin) inte baka nån gång ibland för det skulle vi inte ha råd med , inte ha bil , sälja cyklarna och cykelsitsen och köpa gamla slitna cyklar och nån halv osäker sits , jag skulle få sluta sminka mig , aldrig kunna använda en plattång eller hårfön (för det drar el ) både jag och min sambo skulle få sluta raka oss , för rakhyvlar kostar. kost och gott skulle vi bara ha råd med det absolut nödvändigaste. och då menar jag verkligen det. 
    men visst skulle vi få så att vi fick ut vad en normal familj tjänar på en månad så nada problem ! då skulle man ju tex kunna åka på utflycker , gå och simma , åk och träffa andra barn :) 

  • Kiiwii

    Nej.

    Jag skulle vantrivas att gå hemma hela dagarna alla dagar i veckan. Jag vill jobba, träffa jobbarkompisar, "stimulera hjärnan". Däremot har aldrig vår dotter gått långa dagar eller ens alla dagar i veckan på förskolan då jag och maken kan anpassa våra arbetstider, och jag kommer inte att jobba heltid under tiden barnen är små. Men att vara hemma heltid pallar jag inte. 

  • Anonym (Författaren!)

    Jag skulle vara hemma på heltid tills barnet är 3 år och börjar få behov av kompisar och frigörelse. Sen skulle jag jobba deltid, 50%, för att få omväxling i mitt liv. Barnet/n skulle gå på förskola 9-15 ungefär 3-4 dagar i veckan (och pappan skulle givetvis lämna och hämta också). När barnet blir äldre vill jag finnas hemma på eftermiddag och kvällar för att hjälpa till med läxor etc. Och då skulle jag kunna tänka mig att vara ledig på heltid och ägna dagarna åt matlagning, odling, städ och tvätt samt skriva en bok! Min dröm!

  • Anonym (K)
    Dixie skrev 2015-03-03 12:46:37 följande:
    hur menar du då? 

    är man ingen bra förebild om man väljer att vara hemma och ta hand om sina barn? 
    Inte på heltid, nej.
  • Anonym (vissa är sämre än andra)
    Anonym (K) skrev 2015-03-03 14:37:24 följande:
    Inte på heltid, nej.
    du kanske inte skulle vara det. trist för dina barn
  • Anonym (K)
    Anonym (vissa är sämre än andra) skrev 2015-03-03 14:45:21 följande:
    du kanske inte skulle vara det. trist för dina barn
    Vi vill inte att barnen ska se en förälder som är hemma jämt och inte betalar skatt och gör rätt för sig, och att en annan är borta 40 timmar plus restid varje jäkla vecka och ALDRIG är närvarande. Vad gör man om förälder 1 dör, vem kryper de upp till? Om tvåan dör, vem försörjer barnen?

    Vi är båda hemma på deltid. Lediga lördag och söndag tillsammans, jag ledig måndag, den andra torsdag. Då är kidsen hemma.
  • En till mamma

    Hade jag haft obegränsat med pengar skulle jag jobba tis,ons,tor 8-15. Samt vara hemma alla lov och röda dagar. 

    Men gå hemma hela dagarna varje dag skulle göra mig galen. 

    Jag hade nog fått utmärkelsen världens sämsta mamma. 

  • Michael 310

    Tror jag skulle bli väldigt rastlös av att inte ha något arbete att gå till. Är nöjd som jag har det nu 14 dagar på jobb, 28 dagar ledigt. 

  • Majsan70

    Jag ville inte vara hemma när barnen var små, men nu arbetar jag deltid natt och är alltså hemma jämt. mycket roligare o er givande när barnen är större.  Anledningen till att jag jobbar som jag gör är att dottern har en kronisk svår sjukdom och behöver mycket extra hjälp. Men vad roligt vi har tillsammans. Så ja i nuläget hade jag gärna varit hemma helt. 

Svar på tråden Skulle du vara hemma på heltid med dina barn om det var möjligt?