• Forumvärd

    Skulle du vara hemma på heltid med dina barn om det var möjligt?

    Om det vore möjligt skulle du då välja att skippa jobbet och istället vara hemma med dina barn?
    Finns det fördelar respektive nackdelar med förskolor respektive hemmaföräldrar?

    Rösta och diskutera gärna i tråden.Glad

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Skulle du vara hemma på heltid med dina barn om det var möjligt?
  • Anonym (***)

    Skulle aldrig velat vara hemma med dem heltid då de var små men nu när de går på mellanstadiet, högstadiet och gymnasiet hade det varit toppen!

    Massa bök för att lyckas få en gemensam middag, massa bök för att få ihop allt till deras träningar, matcher, läxor, prov o.s.v.

    Att få vara närvarande hemmaförälder nu hade varit oslagbart!

  • Anonym (***)
    Velaren skrev 2015-03-03 20:35:05 följande:
    Skolplikten börjar inte i sexårsverksamheten, den börjar i första klass. :) 
    Precis det menade den du citerade.

    Barnet ska få börja förskoleklass för att vänja sig vid tempot
    innan skolplikten börjar. Nu skrev h*n inte det övertydligt men lätt att förstå om man läser ordentligt
  • Qaroliine

    Utan tvekan!  Men jag är ändå hemma mkt, jobbar deltid när jag inte är föräldraledig.


    Tilde 101221 Juni 150119
  • Pescetarian
    Velaren skrev 2015-03-03 20:35:05 följande:
    Skolplikten börjar inte i sexårsverksamheten, den börjar i första klass. :) 
    Jag har aldrig påstått annat.
  • Fatheya

    Ja, så länge som möjligt. Så jag röstade på tills han blir vuxen.


    Son med asperger, adhd och tremor. Änka efter en lång kamp mot cancer.
  • JTo

    Aldrig i livet, däremot skulle jag gärna se att min man jobbade halvtid för att ge barnen kortare dagar på förskola och skolan!

  • aysn

    Ja, det är jag! Vi har valt bort förskola, barnen kommer att börja direkt i förskoleklassen när de är sex. Väljer då även bort fritids.

  • lais

    Jag hade gärna velat vilja vara hemma längre men om jag ska vara ärlig så behöver jag lite jobbtid för att vara en bra mamma och kände mig rätt frustrerad på slutet av heltidsledigheten. Jag saknar sonen som en tok nu när jag är på jobbet och blir så lycklig av att få hämta hem en glad kille på fsk. Han går 9-14 fyra dagar i veckan nu och har gjort sen han började vid 15 månaders ålder. Snart kommer ett syskon så då blir det ju max 15 timmar/v. Vi föräldrar jobbar båda deltid och jag tycker att vi har en lösning som funkar väldigt bra i vår familj och som sonen verkar må bra av.

    Om jag hade fått välja helt fritt utan den ekonomiska aspekten hade vi kört på 50% föräldraledig var längre tid än det blev nu, kanske att sonen varit hemma till ca två års ålder men alltså delat ledigheten mellan oss föräldrar. (Så gjorde vi från att sonen var 9 mån tills han började fsk)

  • lais

    Ett tillägg: Eftersom det nu kommer ett syskon ville vi att sonen skulle hinna bli trygg på fsk och komma in ordentligt där innan syskonleverans. Vi vill absolut inte att han känner sig undanskuffad av syskonet! Nu hoppas jag att fsk kan verka som en plats som faktiskt (till skillnad från hemmet) kommer vara sig lik, där det är som vanligt. Förhoppningsvis gör de timmarna gott för både den nyblivna storebrorn och tvåbarnsmamman. Blir det inte så har vi ju chans att tänka om...

  • Andra augusti

    Kanske inte till de flyttar hemifrån, men absolut till de börjar skolan och några år till. Vårt första barn är drygt ett och ett halvt och är hemma på heltid, känner inte på något sätt att hon skulle må bättre på förskola, själv saknar dig inte att jobba heller. Nu väntar vi vårt andra barn om åtta veckor och tanken är att jag ska ta emot ett par dagbarn från det att lillsyskonet är runt två år. I kombination med ett visst mått av öppen förskola eller liknande så hoppas jag att våra barn med detta upplägg kommer att ha en utmärkt tillvaro fram till de börjar förskoleklass och då introduceras för fler barn.

    Min man var hemma på heltid första halvåret med vår dotter och har sedan jobbat deltid, kommer nu om en månad att gå hem i sju månader till. Därefter är vår tanke att han också ska vara hemma ensam med barnen en/två dagar i veckan (fungerade tyvärr inte när dottern var mindre då hon var så mammig), deltid kommer han definitivt att jobba oavsett.


    Mamma till en fantastisk Goding väntar nytt storkbesök 28 april
Svar på tråden Skulle du vara hemma på heltid med dina barn om det var möjligt?