Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Har du förtroende för regeringen?

    Gabbe75 skrev 2018-05-16 22:29:02 följande:
    Kan vi inte få höra det du brukar säga. Det är väl "skrikhögerns" fel att du inte förstår? Skrattande
    Tvärtom - jag förstår alltid vad skrikhögerns rop betyder och kommer från - sen håller jag inte med om det mesta som kommer därifrån då mycket saknar substans och relevans då det bygger på flåshurtiga fördomar om meningsmotståndare.

    En tom fras som upprepas utan att kunna redogöras för är ingen större merit i ett debattforum  
  • Padirac
    FräsJan skrev 2018-05-16 22:37:00 följande:
    Kan jag inte?

    Här har du ett exempel på det triviala:"Det stod inte att alla sverigedemokrater är lågutbildade utan att lågutbildade som riskerar att förlora jobbet tenderar att gå över till SD."
    Men se, du kan ju om jag tjatar lite
  • Padirac
    FräsJan skrev 2018-05-16 23:04:24 följande:
    Ahh, du fattade till slut.
    Jodå. det var solklart att du tycket att det var klockrent.

    Men om man dristar sig till att lösa vad Gabbe svarade på så var det så att han sa att det var ett tjat om att SDare var lågutbildade, men det var inte det som påstods i inlägget Gabbe svarade på.

    Då detta påtalades så kom standardfrasen som du tyckte var klockren. - kort recap

    P1. lågutbildade som blir av med sin anställning har en tendens att sympatisera med SD
    P2. Nä, SDare är inte alls lågutbildade.
    P1. Det var inte det som sades.

    P2. Du kommer med triviala och ofullständiga påståenden

    P3. klockrent P2 (nu med hänvisning till P1s andra påstående som sant)

    P2s vanliga taktik är - enligt egen uppgift - att gå i svaromål på enskilda påståenden utan att för den skull ha någon som helst koherens mellan sina svaromål - vilket denna recap visar.  Var det klockrena finns?  Är det i att tjata emot för att sedan när man överbevisats dra till med att det argument man föll på är trivialt?  Det är ett sätt att falla utan att erkänna det. KlockrentTomte

     
  • Padirac
    FräsJan skrev 2018-05-16 23:21:43 följande:

    Hur orkar du ens repetera dessa trivialiteter.

    Gabbe har rätt. Syftet är att framställa SD-väljare som korkade. Givetvis ställer man en bakdörr på glänt, för att kunna säga:"det har jag aldrig sagt". Men det är andemeningen som är det intressanta och den är glasklar.

    Ni gör ju för bövelen inget annat än skriver ner de som har SD-sympatier. Finns det verkligen någon anledning att gå i taket när någon påpekar det triviala i detta?
    Så du menar att det inte är OK att argumentera mot SDs åsikter och idéer?

    Den åsikten liknar faktiskt mycket av det SDs systerpartier i östeuropa har infört - det finna f.ö redan i Putins Ryssland. 

    SD säger själva att de vill begränsa media som inte har deras åsikter när de tar makten. 

    www.aftonbladet.se/nyheter/article23660833.ab

    www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/anderslindberg/article22672079.ab

    www.politism.se/story/sd-vill-se-lagstadgad-pk-censur/
  • Padirac
    FräsJan skrev 2018-05-16 23:24:51 följande:
    Och nu undrar världen vad skillnaden på en tuting och en tuding är.

    P.S Vad hade individen för nick? "vänsterpartisten"?
    Resten av världen begriper mycket väl vad tudingen är - jag kommer inte att avslöja det
  • Padirac
    Gabbe75 skrev 2018-05-16 23:32:55 följande:
    Oj, här hänvisar du till hatsajter igen...
    Det är många som hatar SDs värderingar. Många fler borde vara rädda för vad ett parti med SDs värderingar vill skapa för samhälle.

    Det mest makabra på senare tid är utspelet om angiverilagar för illegala flyktingar som inte liknar något av de saker liberala demokratier i västvärlden står för. Men så är SD mycket lika Ungerns regeringsparti, Orban proklamerade stolt att den liberal demokratin var död här om dagen.  
  • Padirac
    FräsJan skrev 2018-05-16 23:46:10 följande:
    Din slutsats är så vrickad att jag bara skakar på mitt huvud.

    Jag efterlyser relevant kritik mot SD.

    Den kritik du och gammel-media framför gör bara SD starkare, men det är kanske det du vill?
    Det är trivialt det du säger och att kritik stärker. Det är ett välkänt faktum att varje politisk debatt förstärker de egna åsikterna. SDs agitatorer kommer alltså att stärka motståndet mot SD. 

    (se jag kom med en motiviering)

    Ja, jag skakar också på huvudet, men åt vad SD vill göra i förlängningen - enligt egen utsaga -   och att de som sympatiserar med SD inte tror på vad SD själva säger i detta fall..
  • Padirac
    K Markatta skrev 2018-05-21 13:51:37 följande:
    www.dn.se/nyheter/sverige/ann-marie-begler-re.../

    Ann-Marie Begler: Regeringen var rädd att förlora valet

    Ann-Marie Begler sparkades efter mindre än tre år som chef för Försäkringskassan. Nu ger hon sin första intervju sedan beskedet. Hon säger att regeringen var rädd att förlora valet på grund av debatten kring Försäkringskassan, och att det kan ha varit olagligt att sparka henne.

    - Jag har knappt haft några möten med Annika Strandhäll, säger hon.
    Om jag förstod det rätt så är det vanligast att statsrådssekreterarna har möten med generaldirektörerna.

    A-MB har inte visat någon förståelse eller något erkännande för att det ställts krav på att försäkringskassan ska samarbeta med arbetsförmedlingen  (och tvärt om) i fråga om bedömning av friskskrivning/arbetsförmåga enligt uppgifter i SR nyheter under dagen
  • Padirac
    gabi1969 skrev 2018-05-24 14:35:50 följande:

    PINSAMT!!! PINSAMT!!! PINSAMT!!!

    Jag tror att det är så här. Stefan Löfven tog en kula för partiet. Dvs han offrade sig eftersom ingen etablerad känd av allmänheten socialdemokrat ville leda partiet just då. Detta pga att de förutsåg hur situationen skulle utvecklas.

    Men det misslyckades totalt. Det finns många välkända profiler som människor i allmänhet förknippar med socialdemokraterna som hade varit naturliga och kompetenta.

    Jag har påtalat detta för kompisar som röstar på socialdemokraterna. De tittar fånigt och förvånade på mig. Jag ser hur de anstränger sig för att försöka förstå hur jag tänker och vad jag just sa.

    SD kallas rasister pga deras invandringspolitik. 1989 införde socialdemokraterna luciabeslutet. Nu inför socialdemokraterna en mer strikt invandringspolitik samtidigt som 9,000 ungdomar får stanna kvar i Sverige. Är det någon som begriper något av av det som sker?


    Jag förstår att det kan vara svårt att förstå för den som inte kan se rasism pga sina kulturella glasögon.

    Det är lite som att skrikhögern tror att de inte får debattera alls, då det enbart handlar om att de ine får debattera med rasistiska argument tex.

    De små nyanserna som inte alla kan förstå kan vara avgörande för vilken politik som faktiskt förs.
  • Padirac
    gabi1969 skrev 2018-05-24 20:53:59 följande:
    Menar du då att luciabeslutet som infördes av socialdemokraterna var rasism? Det är inte rasism att föra en striktare invandringspolitik
    Hur tänkte du att luciabeslutet skulle likna SDs rasistiska idéer?

    sv.wikipedia.org/wiki/Luciabeslutet

    "Bakgrunden ansågs vara den rekordstora flyktingströmmen till Sverige under andra halvåret 1989, då 20 000 personer kom jämfört med 19 000 under hela 1988.[2]"

    SDs "meriter" Kräks

    www.dn.se/nyheter/sverige/niklas-orrenius-vilken-koppling-ser-nazister-mellan-sig-sjalva-och-sd/

    "april 1996 stod Tina Hallgren-Bengtsson, SD:s vice partiordförande mellan 1993 och 1995, på ett fält i Blekinge, i full nazistmundering. Brun skjorta, armbindel, koppel, rubbet. Framför henne brann ett bokbål med böcker skrivna av bland andra Förintelseöverlevaren Ferenc Göndör, Tage Erlander och Winston Churchill. Hon höll tal:

    ”Vi kan med gott samvete föra kampen mot mänsklighetens gift: marxister, liberaler och framför allt mot den sionistiska ockupationsmakten. Som den ohyra de är ska de krossas som löss!”


    Men Tina Hallgren-Bengtsson var ju faktiskt på väg att lämna SD då. Ni tog farväl så fint i partitidningen SD-Bulletinen, en dryg månad efter nazitalet och bokbålet. I en hyllningsartikel tackade ni nazi-Tina för ”det ovärderliga arbete hon lagt för vår sak”.


    "Så tröttsamt då att folk, trots alla era ansträngningar, ändå fortsätter att tjata om nazismen! Det hjälpte inte ens när Jimmie Åkesson i förra veckan tog i från tårna och sa att han ville förbjuda de våldsamma Hitlerdyrkarna i NMR. Bara några dagar senare så handlade rubrikerna om SD och nazister i alla fall. Bara för att Expressen och Expo avslöjat att er Eslövsordförande Johan Sandqvist använt ett nazistiskt alias på nätet."

    "Och så Loreen. Artisten född i Åkersberga med föräldrar från Marocko. Jo, visst spelade ni hennes låt ”Euphoria” på er valvaka. Men när hon vunnit Eurovision åt Sverige så blev er dåvarande partisekreterare Björn Söder ilsken. När SD-höjdaren fick mothugg av en Facebookkommentator som ”var glad över att Sverige vann” svarade han kort: ”Sverige?”

    Den snäva definitionen av vem som är svensk. Besattheten av det etniska. Det är sådant som får nazister att nicka gillande, och andra att oroa sig för vad ni skulle göra om ni kom till makten."


    "Men jag minns vad du, SD:s partisekreterare Richard Jomshof, i somras skrev till den moderata Stockholmspolitikern Kahin Ahmed, en svensk medborgare som levt här i 26 år: ”Du är inte välkommen i Sverige, Kahin Ahmad!” Och när min DN-kollega Amanda Lindholm intervjuade dig, så sa du att Kahin Ahmad inte är svensk i dina ögon.

    Och jag kommer ihåg när jag för tio år sedan åkte X2000-tåg med dig, Jimmie Åkesson, och du ifrågasatte om Zlatan Ibrahimovic, född och uppvuxen i Malmö, verkligen var svensk (du lutade åt nej)."


    ulfbjereld.blogspot.se/2017/11/om-moderaterna-och-sds-manniskosyn-och.html

    "Att Sverigedemokraterna är ett parti impregnerat av rasism visade sig inte minst vid landsdagarna i Norrköping där partiets delegat Martin Strid i talarstolen delade in jordens befolkning i grupperna "människor" och "muhammedaner", eller rättare sagt skapade en skala "från 0 till 100""

    www.interasistmen.se/okategoriserade/sd-toppar-talar-oppet-om-sitt-hyckleri-antyder-att-ungern-ar-ett-foregangsland/

    "Om någon mot bättre vetande ännu tvekar så intygar för säkerhets skull partiets egna toppföreträdare hyckleriet. Det hela började med att Erik Almqvist på Facebook bland annat beklagade sig över att SD inte tog mer intryck av den ungerska asylpolitiken. Ett anmärkningsvärt förslag, med tanke på den senaste månadens rapporter om taggtrådspolitik och det lidande som Ungern åsamkar flyktingarna i landet. Rickard Jomshof svarade då såhär:"

    "”För att verkligen kunna påverka politiken i rätt riktning måste vi fortsätta växa, för att därigenom kunna tvinga fram en förändring. För att det ska vara möjligt måste vi fortsätta med att locka över nya väljare till oss. Eftersom Sverige inte är Ungern, eftersom vi inte sitter i regeringsställning (än) och eftersom media i Sverige inte fungerar som media i Ungern, är vi tvungna att anpassa oss till den verklighet som råder här. Det innebär inte minst att vi måste anpassa vår retorik efter det rådande läget.”
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?