Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Har du förtroende för regeringen?

    EnGladPingvin skrev 2018-05-01 06:38:42 följande:
    Varken alliansen eller de rödgröna lär få 50%, men det behövs inte heller för att vinna regeringsmakten. Vi kommer nog få vänja oss vid minoritetsregeringar som det ser ut. KD har haft låga opinionssiffror inför tidigare val också, men fått tillräckligt med stödröster för att komma in. Det kommer nog ske den här gången också. Ett annat parti som behöver valspurta för att hålla sig kvar är nog MP, men även de lär få stödröster om det ser fortsatt så illa ut på valdagen.

    Jag ser det som mycket möjligt att det blir regeringsskifte, men det hänger troligen på Jimmy. Vilket av regeringsalternativen SD väljer att stödja eller fälla när det ska röstas om statsminister som får bilda regering. Centern har knappast stärkt korten för alliansen den här veckan, å andra sidan gillar de knappast en regering som är så styrd av MP som nu heller.

    Jag är dock inte så säker på att det blir varken de rödgröna eller alliansen. Med tanke på läget och centerns utspel öppnas det upp för andra alternativ. Sossarna skulle nog gärna dumpa stödet från vänstern och vända sig mot Centern och liberalerna istället. Ett annat alternativ är M, Kd och SD, men tveksamt om M har modet. Något som vissa anser borde vara det bästa för landet är S och M tillsammans. Oavsett blir det ett spännande väl.
    Jag tror att de övriga partierna är mycket medvetna om den makt Jimmie vill ha - kommer de att låta Jimmie få inflytande som kungamakare eller kommer de att lösa situationen utan att ge Jimmie en chans att få ett finger i syltburken?

    Jag tror på det senare - alla partier har tydligt sagt att Jimmie och SD inte är välkomna till förhandlingsbordet.
  • Padirac
    Gabbe75 skrev 2018-05-01 16:46:05 följande:
    Vilket då i praktiken betyder en blocköverskridande regering. Jag tror inte att man vill ha en ny decemberöverenskommelse och därigenom överlåta hela oppositionsrollen till SD. Man har lärt sig av misstaget förra gången. Priset blev för högt.

    Det ska bli spännande att se vilken lösning det blir i slutändan. Klart är att det politiska landskapet håller på att möbleras om.
    Vi får väl se vad som händer.med eller utan DÖ kommer SD att vara en del av oppositionen, det priset är säkert lika högt för samhället som DÖ var för allianspartierna.

    Problemet i alliansen är att de mindre partierna försvinner och deras legitimitet som partier urholkas.

    SD sitter i kylan denna mandatperiod också säger min kaffesump.
  • Padirac
    Gabbe75 skrev 2018-05-01 22:23:46 följande:
    Mycket möjligt att SD inte kommer ingå i någon regering efter valet. Kanske till och med högst sannolikt. Dilemmat för de partier som ändå kommer att bilda regering är att denna uteslutning har ett pris. Enda möjligheten är att göra som M gjorde vid valet 2006. Dvs, inte bara stjäla väljarna från sossarna utan även sossarnas politik och därefter kalla sig för nya M...

    Kontentan är att vill man minska stödet för SD gäller det att anamma SD:s politik, eller låta dem ingå i regeringen. Att regera brukar kosta. Prestigen för det senare är dock allt för hög, så jag tror inte det kommer ske. Nej, man kommer nog gradvis anpassa politiken så den blir mer SD-lik och sedan håller man tummarna. Det är mitt stalltips.

    SD tror jag kommer tappa väljare högeröver.
    Ja, det är högst sannolikt att SD kommer att vara uteslutna också nästa mandatperiod.

    Att de tappar väljare högerut kommer att gynna dem, men samtidigt göra dem mindre. Men då 'galenpannorna' lämnat för AFS eller NMR kommer SD att vara mindre belastat.

    De behöver bara ändra på sitt principprogram för att få ihop en anständighet som ger dem möjlighet att bjudas in av de övriga partierna. Det går ju att driva invandringspolitik utan att ha ett rasistisk principprogram - om det är det som är intresset. Men Sd är inte där ännu.

    Hur länge varar SDs ökenvandring? Hur länge har VPK och efterföljaren V varit på ökenvandring... 

    Det kommer att ta minst den kommande mandatperioden och om jag får önska något ytterligare mandatperiodner tills SD tvättat sin smuts.
     
  • Padirac
    Gabbe75 skrev 2018-05-02 19:06:42 följande:
    SD har redan tappat de mer radikala väljarna. Jag har följt partiet länge och följt ämnet från många horisonter. Jag vet att många mer "rättrogna" ansåg att det gick utför redan år 1995 när Mikael Jansson valdes till partiledare. Var ju bland annat därför numera upplösta Nationaldemokraterna bildades något år senare, främst av avhoppare till SD. De som sympatiserar med NMR har nog aldrig övervägt att rösta på SD. De anser att SD övergav saken för länge sen.

    Jag ser egentligen den största skiljelinjen mellan SD och AFS vad gäller frågan om återvandring. Det är inget som SD driver i särskilt hög utsträckning längre, vilket många invandringskritiker saknar.

    Vad anser du vara rasistiskt i SD:s principprogram? Att alla människor inte delar eller har samma egenskaper?
    Vad som är rasistiskt i SDs principprogram  har du och jag  redan diskuterat i tråden Smutsiga sanningar om SD. 

    De du kallar rättrogna, det är de som till och med SD kallade kryptonazisterKräks

    expo.se/fakta/wiki/nationaldemokraterna
  • Padirac
    gabi1969 skrev 2018-05-15 16:31:51 följande:
    Jag förstår vad som menas med högutbildad. Det man nu vill göra från etablissemanget är att påstå att lågutbildad betyder obildad...dvs SD är rasister röstar du på SD är du rasist, obildad och okunnig.

    Samma påstods om de som röstade på socialdemokraterna, de var obildade och röstade fel. Hela dåtidens etablissemang stod enade mot facket och socialdemokraterna. Folkets hus byggdes för att S skulle kunna ha en samlingslokal. Många gånger vägrades de att hyra lokaler. Tom kyrkan var emot S och facket.

    Tråkigt att S nu blivit de som tillhör etablissemanget och själva stänger ute ett parti.
    Du tycker det är rätt att jämföra en folkrörelse för arbetares rättigheter, rösträtt, arbetsvillkor mm  med SDs rasism 

    KräksKräksKräks
  • Padirac
    gabi1969 skrev 2018-05-15 19:29:25 följande:
    Det är mer en principfråga. Vad som är rätt och fel beror på vem som får frågan. Folket reste sig och krävde förändringar utan att revoltera. Välståndet i Sverige bygger på rättvisa och en sund fördelning. Det är tackvare S och facket. Men någonstans någon gång gick de vilse och blev något annat. Fler har förstått detta därför minskar förtroendet. Många äldre som levde och kan minnas gamla tider har gått bort nya generationer tar det goda samhället för givet. De inser inte hur samhället såg ut innan S och facket byggde rättvisa.
    Det du skriver rättfärdigar inte på något sätt den rasism som SD omfattar och förespråkar.Kräks

    SD står inte för det goda samhället - deras retorik vill påskina det. Men om man läser deras principprogram och lyssnar på deras motiveringar så framstår detta bruna parti som det flugorna svärmar runt. 

    Kan rasism och nazism rättfärdigas per se, dvs i sig själv. Självklart inte. Djupt antidemokratiska åsikter kan aldrig rättfärdigas med demokrati som förkläde.

      
  • Padirac
    Gabbe75 skrev 2018-05-16 21:44:11 följande:
    Du har fortfarande inte förklarat varför du befinner dig mellan det ofullständiga och det triviala i dina resonemang. Väntar spänt på ditt svar, men frågan är kanske för svår att besvara?
    Det där påståendena om det triviala och ofullständiga verkar vara ett standardsvar helt utan redovisad substans och redlighet.

    Inlägget behöver vara mer specifik för att rapa upp en tom fras utan innehåll - trots att frasen har en tydlig mening. 
  • Padirac
    FräsJan skrev 2018-05-16 22:04:48 följande:
    Din subjektiva uppfattning är noterad. Min uppfattning är att det var klockrent.
    Ok, så din subjektiva uppfattning var att det var klockrent - men du kan inte redogöra för vad det klockrena består i? 
  • Padirac
    FräsJan skrev 2018-05-16 22:18:44 följande:
    JAg tycker Gabbes redogörelse räcker. Klockren.
    Ja, DU tycker det- rent subjektivt alltså - utan att kunna redogöra för vad som var så klockrent med att repetera en tom fras som vi sett många gånger tidigare.

    Det är verkligen klockrent - av vem låter jag vara osagt
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?