Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac
    KillBill skrev 2018-06-02 10:41:01 följande:

    Carl Norberg som ligger bakom den sida som du länkar till är en känd antisemit och känd förintelseförnekare som skriver för Nationaldemokraterna med kopplingar till den nazistiska rörelsen.


     


    FDFMGA skrev 2018-06-02 11:22:36 följande:
    Om jag tolkar hans stundtals lite förvirrade resonemang rätt så menar han att de monetära systemen styrs av judar i syfte att skapa ett judiskt världsherravälde.

    Han är heller inte ensam band konspirationsteoretiker att ana en judisk konspiration.
    Vilka tankeströmningar skribenten som länkar till defria rör sig i är tydliga 
  • Padirac
    Gabbe75 skrev 2018-06-02 17:44:27 följande:
    Det skulle vara intressant om du berättade varför du anklagar alla som står till höger om vänsterpartiet och socialdemokraterna för att vara nazister.

    Bara för att någon väcker kritik mot banksystemet är man inte nazist. Jag tror du skulle behöva se på världen med något mer objektiva glasögon.

    För övrigt finns det massor med människor som är engagerade i organisationen De Fria. Om du bara följt dem minst lilla skulle du också upptäcka att en hel av dem har invandrarbakgrund från mellanöstern.
    Man behöver inte vara nazist för att vara antisemit

    Det finns en hel del smutsigheter som är i paritet med eller överträffar SDs smutsigheter i fråga om rasism om man synar grundare och partiledare för partiet de fria. 
  • Padirac
    Gabbe75 skrev 2018-06-03 14:21:24 följande:
    Du tassar ju själv i de utmarkerna när du sätter likhetstecken mellan kritik mot bankväsendet och antisemitism.

    Du har troligen inte tänkt på det, men genom din hållning låter du nazister plocka pluspoäng när de pratar om "judisk världskonspiration" och liknande.
    OM kritiken kommer från antisemiter som hävdar att det är en sionistisk konspiration så är det antisemistism.

    OM kritiken handlar om konstruktionen av hur valutor och pengavärde konstrueras är det en kritik av en del av bankväsendet.

    Det måste gå att skilja på de olika sakerna - också för dig
  • Padirac
    Gabbe75 skrev 2018-06-03 15:33:49 följande:
    Du skiljer ju uppenbarligen inte på det hela. Det är helt uppenbart. För dig är det helt klart viktigare VEM som säger, än VAD som sägs. Säger på ett sätt en hel del om dig som person.
    OM en rasist drar växlar på sin rasism är det helt uppenbart att det är smörja och rasism. 

    Så, ja det säger en hel del om mig som person. Det säger också en hel del om din person att du inte förkastar rasism. 
  • Padirac
    Gabbe75 skrev 2018-06-03 15:58:30 följande:
    Skillnaden är att jag försöker förhålla mig objektiv. Ditt sätt att resonera blir bara löjligt. Det är rena rama dagisfasoner.

    Det finns ju en del vänsterfolk som riktar samma kritik mot bankväsendet i Sverige och bara för att jag inte är vänster, betyder det inte att jag inte kan hålla med dem i den kritiken.  
    Så min kritik mot rasism är dagisfasoner?

    Det är enligt min mening inte bankväsendet i Sverige som bör kritiseras - det är den finanspolitiska ordningen i världen sedan de fasta växelkurserna och guldmyntfoten slopades som jag förstår det. Det enda sättet att balansera finanserna är att luta svagt framåt med 2% inflation för att inte falla åt ena eller andra hållet i fråga om växelkurser, arbetslöshet, inflation. 

    Notera att detta inte handlar om sionister eller antisionister - den stunden detta träder in är det inte dagisfasoner utan idioti och rasism
  • Padirac
    Gabbe75 skrev 2018-06-03 16:43:36 följande:
    Det som är dagisfasoner är när det blir viktigare för dig VEM som säger något än VAD som sägs. Om en person som du kategoriserar som rasist säger det du precis sa "Det enda sättet att balansera finanserna är att luta svagt framåt med 2% inflation för att inte falla åt det ena eller andra hållet i fråga om växelkurser, arbetslöshet och inflation". Om du då börjar gaffla om att det är rasism att tycka på det viset har vi allvarliga problem.

    Jag tycker det är för mycket polarisering i svensk politik för att inte säga politik i största allmänhet i västvärlden. Genom att "ta avstånd", inte prata med, inte hälsa på osv, så underblåser man snarare konflikter. Det säger sig självt.
    OM någon säger ""Det enda sättet att balansera finanserna är att luta svagt framåt med 2% inflation för att inte falla åt det ena eller andra hållet i fråga om växelkurser, arbetslöshet och inflation - det är en judisk konspiration för att suga ut vanligt folk" så är det trams och rasism
  • Padirac
    Gabbe75 skrev 2018-06-03 16:56:26 följande:
    Så om du klipper där före den judiska konspirationen så är det en sanning däremot?
    Nej, jag klipper hela påståendet då det vilar på falska premisser.

    Det är en enkel logik Gabbe, jag kan ompröva varje uppfattning och åsikt jag har om du eller någon annan presenterar premisser som inte är falska och grundade på fakta och allmänmänskliga och sunda värderingar.

    Om åsikter vilar på skitsnack, rasism eller det som en del kallar effektiva argument istället för sakliga fakta och sunda värderingar så åker åsikterna ned i soporna.

    Varför pratar jag om sakliga fakta OCH sunda värderingar- jo, åsikter har både en saklig grund och en värdegrund.
  • Padirac
    Gabbe75 skrev 2018-06-03 19:22:09 följande:
    Vad vilar på falska premisser? Att storbankerna gör över 100 miljarder i vinst?
    Svårt att hävda att det är en åsikt. Jag skulle säga att det är fakta alldeles oavsett om du anser mig vara en antisemit bara för att jag belyser problemet med den oerhörda förmögenhetsöverföringen från svenska skattebetalare till ett fåtal rika kapitalägare.
    Jag säger att du har antisemitiska åsikter om du hävdar att bankernas övervinster beror på en sionistisk konspiration.
  • Padirac
    Gabbe75 skrev 2018-06-03 21:41:26 följande:
    Det har jag aldrig hävdat. Mig veterligen är det heller inte något som organisationen "De Fria" heller hävdar. Det är snarare ett epitet de har fått klistrat i pannan.

    Jag hittar då ingen antisemitism på den här sidan:

    defria.se/
    motargument.se/2015/04/29/carl-norberg-och-partiet-de-fria/

    "Carl Norberg är alltså antisemit och förintelseförnekare. Även en av partiets grundare var antisemit och har yttrat sig om att Tyskland blomstrade under Hitlers tid. Norberg själv har inget emot att skriva krönikor åt kryptonazisterna i Nationaldemokraterna."
    blogger-image-1035112050
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?