Inlägg från: Digestive |Visa alla inlägg
  • Digestive

    Har du förtroende för regeringen?

    Padirac skrev 2022-08-15 00:59:17 följande:
    Då vet du mycket väl hur skolans kartläggning går till och kanske vet du också hur övrig utredning och stöd hanteras.

    Redan idag är det svårt med resurser för att göra kartläggning, utredning och annat stöd. Där behövs det mer resurser .

    Jag vet inte varför du tror att det jag säger om att det behövs mer resurser i dina öron låter som att belastning skulle uppstå efter screening då jag uttryckligen skriver att enbart screening hjälper inte om inte resten av de åtgärder som behövs har fått de resurser som krävs.  

    Det är märkligt hur du vänder på ett påstående. Var det så obegripligt?

    Hur ska min åsikt om att mer resurser krävs för detta leda till att pressen ökar på befintlig personal? Vet du inte vad mer resurser betyder?  Vad menar du med mer resurser eftersom du tror att mer resurser betyder att befintlig personal ska få mer press på sig? Hur kan det vara mer resurser?

    Du verkar vända på detta resonemang också?

    Förklara gärna hur du får ihop allt som jag menar du vänt på.
    Padirac skrev 2022-08-15 01:10:49 följande:
    Ja, mer resurser behövs och det är vad jag skrivit från början. Utan dessa resurser kommer det inte screening att ge några rikigt meningsfulla resultat i rimlig tid. 

    Varför tror du att jag påstår att besvär uppstår enbart efter screening? 

    Varför tror du att jag påstår att en person med NPF-problematik påverkar sin omgivning mer under behandling? Jag skriver att fel behandling inte minskar påverkan på sig själv och omgivningen?

    Jag skriver att det inte är så lätt som att screena, ge standard medicin och sen är allt bra av sig själv utan andra åtgärder. 

    Du upprepar en hel del av det jag skrivit utan att förstå att jag skrivit det som kritik mot ett ogrundat och onyanserat Mförslag.
    Padirac skrev 2022-08-15 11:52:07 följande:
    Varken screening eller en officiell diagnos tar bort skolans ansvar att kartlägga vilka behov enskilda elever har - anpassningar ska inte baseras på screening eller diagnoser utan barnens faktiska behov och förmågor,

    Mer resurser till skola och andra funktioner är en förutsättning för att Ms förslag inte bara skall vara symbolpolitk som i bästa fall inte leder till någonting men i sämsta fall leder till försämringar.
    Se ovan.


  • Digestive
    Padirac skrev 2022-08-28 17:11:43 följande:
    Du tror inte att det är riskerna hon är utsatt för iom extremhögerns hat  - som bland annat vädras i trådar här på FL -  som gör att hon åker taxi och inte rör sig fritt?
     
    KillBill skrev 2022-08-28 21:59:22 följande:
    Precis. Sverige har förlorat både en statsminister och en utrikesminister och häromdagen avslöjades att Annie Lööf var mördarens måltavla i Visy. Annika Strandhäll är sannolikt måltavla för ett gäng högerextremister/nazister och kan självklart inte röra sig fritt. Det är obegripligt att brunhögern inte förstår så enkla samband. 
    Jimmie Åkesson och hans son har varit potentiella måltavlor för IS, Ebba Bush har blivit bombhotad och Hanif Balis familj har blivit utsatta för hot och potentiellt dödligt sabotage av familjebilen.

    Varför har dessa - fler kan säkerligen nämnas - vänt sig till säkerhetstjänster och inte taxibolag?
  • Digestive
    Rataxes skrev 2022-08-28 17:03:30 följande:

    Annika Strandhäll åker alltså taxi för över 35000 i månaden. Bosatt på Slöddermalm. 
    Det är lätt att vara för reduktionsplikt när man är gåsleversåsse.Kräks


    Tänk om JFK förstod att han skulle ha åkt i en taxi.
  • Digestive
    klyban skrev 2022-08-29 17:52:35 följande:
    Och där försöker du berätta att Strandhåll har ingen betydande hotbild på sig ifrån högerextremismen som SÄPO varnat för är farliga, eller?
    Rataxes skrev 2022-08-29 08:12:27 följande:
    Det kan man verkligen fråga sig.

    Om Strandhäll har 250 arbetsdagar/år blir det i snitt 1700 kr/dag i taxiåkande.

    2017 avslöjades att Kristersson åkt taxi för 113000 på 2 år, det fick aftonlatrinen att publicera en ledare där han anklagades för att slösa med skattebetalarnas pengar.
    35000 låter lite i jämförelsen, och med högre taxipriser än 2017.

    Nej, det verkar snarare vara ni som försöker berätta att Annika Strandhäll åker taxi för att skydda sig från en hotbild och istället för att vända sig till faktiska säkerhetstjänster.

    Mig veterligen så har varken jag eller Annika Strandhäll försökt att koppla aktuella taxiresor till säkerhetsfrågor överhuvudtaget.
  • Digestive
    Flash Gordon skrev 2022-09-01 17:41:53 följande:
    När Socialdemokraterna sprider Fake News

    En polsk tjänsteman på SD:s kansli vill fira Veterans Day i åminnelse av Nationalsocialismens offer.

    Socialdemokraterna med sin nätarmé och media: "SD firar Nazi-Tyskland!"

     


    Här är hela texten i fråga:



    Vederbörande har släkt som dog i kriget och varningen berörde inte nazistsympatier utan det omdömeslösa språket.

    Den som skickade in uppgifterna till Aftonbladet kan ha haft ett agg mot partiet då denna var på väg att förlora jobbet inom partiet.

    Ihop med pressbriefen med Peter Hultkvist och Anders Ygeman så kan säkert det här valåret räknas som ett av de smutsigaste.
  • Digestive
    Flash Gordon skrev 2022-09-02 17:18:41 följande:
    Inte bara "kan" räknas som det smutsigaste.

    Det är med råge det värsta vi har sett på den här sidan allmän rösträtt.

    Är det femte drevet på nästan lika många dagar som S försöker dra igång mot oppositionen?

    Någon som vet vad S själva VILL göra - vilken som är deras politik?

    Det här är bara löjligt som det håller på.
    Emellertid sprang jag på en intressant opinionsundersökning gjord av arabiskspråkiga tidningen Alkompis:
  • Digestive
    KillBill skrev 2022-09-02 17:41:29 följande:
    Tänk om högernationalististerna la lika mycket tid på att agera mot rasism och främlingsfientlighet som läggs på damage control när SD politiker agerat olämpligt..
    Är det olämpligt att fira minnet av släktingar som har stupat i krig?

    Olämpligt tordes snarare vara att fultolka ett indirekt offer i sammanhanget och till den grad att denna förknippas med sina förövare.

    Du finner inte det osedvanligt smutsigt eller vill du påstå att man agera mot rasism och främlingsfientlighet med ett sådant drag?

    Någon måtta får det allt vara - även två veckor innan ett val.
  • Digestive
    KillBill skrev 2022-09-02 19:09:39 följande:
    Menar du att Ulf Kristersson och Johan Pehrson har gjort en ful-tolkning och att det handlar om en smutsig kampanj som M och L driver mot SD?
    Påstår de att vederbörande önskade att fira Nazitysklands invasion av Polen per se - förutsatt att de har läst hela originaltexten - så absolut.
  • Digestive
    KillBill skrev 2022-09-02 19:06:29 följande:
    Det finns ingen kritik mot att någon har firat någon som stupat i i krig och det där om att det handlar om veteraner är av allt att döma en efterhandskonstruktion (ordet veteraner nämns överhuvudtaget inte i inbjudan som handlar om att man ska fira inledningen av andra världskriget med kardemummalängd). 

    Ulf Kristersson och Johan Pehrson tar starkt avstånd från det inträffade och Sverigedemokraternas ledning gav tjänstemannen en varning (och ställde in firandet). Det hade självklart SD inte gjort om tjänstemannen inte gjort något olämpligt.  
    Ja, givetvis önskade vederbörande i praktiken ihjäl sina släktingar och ville fira både deras och sitt folks lidande under Andra Världskriget - för att ordet veteran aldrig nämns.

    Bara ett näst intill monster skulle aldrig nämna ordet veteran i sammanhanget - ett faktiskt bergsäkert knep för att identifiera polacker med ett nazistiskt stockholmssyndrom.

    Givetvis är SDs agerande enkom intygande och speciellt med tanke på att tajmingen är fullkomligt okänslig, texten så perfekt författad att ingenting går missförstå ens om man vill och då det aldrig någonsin kan uppstå en kulturkrock i Sverige.

    Orka.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?