Inlägg från: Digestive |Visa alla inlägg
  • Digestive

    Har du förtroende för regeringen?

    Padirac skrev 2022-09-02 20:26:07 följande:
    Kanske varnade SD sin politika tjänsteman för att denna ville fira de offer som utsattes för Nazitysklands anfall mot Polen?

    Kanske varnade SD sin politika tjänsteman för att denna ville fira Nazitysklands anfall mot Polen?

    Hur det nu än var, så är det hela sjukt

    - speciellt om SD varnade sin poltiska tjänsteman för att fira de offer som utsattes för Nazitysklands anffal mot Polen.
    Bara det kokas ner till att SD är helt sjuka så ordnar sig allt. Övrigt är helt friskt.
  • Digestive
    klyban skrev 2022-09-02 20:58:40 följande:
    Vi ser en klar koppling till de tvåhundraåttionio.
    Vilken tur. Jag var osäker för en stund.
  • Digestive
    Padirac skrev 2022-09-02 21:28:21 följande:
    Du drar förenklade och felaktiga slutsatser som inte bygger på vare sig verkliga fakta eller erkänd satslogik.

    Om du har rätt om SDs politiska tjäntsemans syfte så är SD som parti mycket mycket sjuka som varnar denna tjänsteman.

    Om andra inklusive de p åSD som varnat tjänstemannen har rätt om tjänstemannens syfte så är denne tjänsteman mycket mycket sjuk.

    Från detta kan det inte dras slutsatsen att bara SD är helt sjuka så ordnar sig allt och att Övrigt allt är friskt.

    Oavsett vad som ordnar sig eller inte ordnar sig och om Övrigt allt är friskt så är det helt klart att det är någpnting som är mycket mycket sjukt i att fira Nazitysklands anfall på Polen eller att varna den som firar offren för Nazitysklands anfall på Polen.
    Som sagt så gällde varningen vederbörandes omdöme och inte firandet, men visst är det bättre att bara fantisera ihop någonting istället för att kolla närmare på saken.

    Med lite fantasi blir det genast mångfacetterade och korrekta slutsatser som bygger på verklig fakta samt erkänd satslogik.

    Känn dig nu fri att fantisera ihop vad omdöme innebär i sammanhanget. Med några djupa veck så kommer vi säkert fram till att vederbörande trots allt är nazist, som sig bör. Alla vägar leder trots allt till Rom.
  • Digestive
    Padirac skrev 2022-09-03 00:24:51 följande:
    Det är kanske svårt att inse att det bristande omdömet helt och hållet handlar om att vilja fira Nazityskland anfall på Polen eller i det omvända fallet om att vilja fira offren för Nazitysklands anfall på Polen. En varning för det senare är sjukt.. 

    Sjukt sjukt .. 
    Det var alltså chefen på partiets riksdagskansli, Sammy Almedal, som delade ut denna varning och som även spred den här potentiella brasklappen till medier, i ett förmodat vemod då han har förlorat sitt jobb. Varningen är alltså luft.

    Men jag förstår att det inte är lika viktigt att kolla upp saken som att skriva sjukt tre gånger i ett inlägg som berör SD.
  • Digestive
    Padirac skrev 2022-09-03 11:11:06 följande:
    Har du kollat upp saken Digestive - eller slirar du på halvsanningar (igen)?

    SA fick mailet och meddelade tetjänstemannen att det var totalt olämpligt.

    Senare fick tjäntemannen en skriftlig varing meddelare SDs presstjänst.

    www.aftonbladet.se/nyheter/a/y61l3A/sd-tjansteman-uppmanar-till-firande-av-nazitysklands-anfall

    "Sammy Almedal, kanslichef på Sverigedemokraternas riksdagskansli, var en av mottagarna och bekräftar mejlets äkthet.

    ? Jag har sett det och jag har meddelat medarbetaren att det var totalt olämpligt, och han har bett om ursäkt för det, säger Sammy Almedal.


    Får det några konsekvenser?


    ? Det vet jag inte än.


    Han beskriver dock händelsen som ?utagerad?.


    ? Medarbetaren har bett om ursäkt och lovat att inte upprepa det, säger Sammy Almedal.


    Sverigedemokraternas pressavdelning uppgav senare under dagen att medarbetaren fått en skriftlig varning samt att den aktuella tjänstemannen också tidigare bjudit till fika på "märkliga vis", men då för att fira andra händelser, såsom att corona-pandemin var över."

    Påståendet om att SAs som delat ut en varning  pga ett förmodat vemod är ett nytt försök att förvrida vad som är sant och verkligt. Tjänstemannen har fått en varning av SD. 

    Så fortfarande gäller detta:

    Det är kanske svårt att inse att det bristande omdömet helt och hållet handlar om att vilja fira Nazityskland anfall på Polen eller i det omvända fallet om att vilja fira offren för Nazitysklands anfall på Polen. En varning för det senare är sjukt.. 

    Sjukt sjukt .. 


    Varningen berörde omdömet och visst brast omdömet kring vissa formuleringar, det är någonting som författaren själv reflekterar över i efterhand.

    Det är du som glider på sanningen när du upprepat fäster varningen på viljan att fira högtiden.

    Det enda som borde förknippas med sjukligt är väl din reaktion när det vittras blod. En mans person och heder är på spel men det betyder skrämmande lite för dig. Ett resultat av flera, flera år av demonisering.
  • Digestive
    Padirac skrev 2022-09-03 17:57:13 följande:
    En mans heder - som att spekulativt anklaga en person som ska sluta för att skvallra för pressen Kräks 

    Vems heder dras i smutsen här...  den som spekualtivt anklar denne person eller den som spekualtivt anklagas inte bara för en påtådd kränkt läcka och för att lägga hela varningen på denna person som uppmörksammande det totalt olämpliga trots att det var en officiell varning och inte denne SAs uppmärksammande av det 'totalt olämpliga'

    Det är många gränser för hedervärt uppförande som passerats kan det tyckas. 

    Men du menar at varningen från officiellt SD handar om att personens omdömme i fråga o minbjudan och inte att denna person i brist på språkförståelse formulerat sig på ett sätt som uppfattades vilja hedra minnet av Nazitysklands anfall av Polen och starten av WW2 

    När det läggs fram på det sättet minskar inte frågan om vad varningen egentligen avser om det inte är språket utan omdömmet det handlar om.
    Nu var det långt utanför Sammy Almedals arbetsuppgifter att dra massa egna slutsatser och direkt gå ut i media med dem - så visst kan jag förstå att partiet spekulerar om hans intentioner på ett särskilt vis.

    Textförfattaren var även en välkänd figur som ingen har förknippat med nazistiska sympatier tidigare och av väldigt uppenbara skäl - så visst kan jag förstå att partiet spekulerar om Sammy Almedals intentioner på ett särskilt vis.

    Det ligger säkert inte i dina intressen att reflektera över sådana här förhållanden kring händelsen men det förvånar nog enbart dig att SD har ett sådant intresse.
  • Digestive
    Padirac skrev 2022-09-03 19:31:45 följande:
    Just det - en mans heder utsatt för spekulativa anklagelser 

    Vilka massa egna slutsatser har SA gått ut med i media - av de intervjuer jag har sett så har SA sagt att det skickandes ett mail med en inbjuan och att innehållet så som det framfördes/var formuletat var totalt omlämpligt.

    Var är dessa massa egna slutsatser? Är det inte sp att det är npågon annan som spekulerar och drar en massa egna slutsatser härDrömmer   
    Vill du vara noga så är det två mäns heder det handlar om men det verkar du inte vilja vara.

    Frågan man kan ställa sig är vem som har fått mest medialt utrymme och på vilka nivåer de har anklagats/misstänkts. Har exempelvis högt uppsatta ministrar på uppdrag av regeringen spekulerat om - till och med dikterat fallet med - Sammy Almedal?

    Man kan även fråga sig vem det var som initierade hela soppan och hur mycket ansvar det kommer med liksom spridandet av felaktiga uppgifter som man enkelt hade kunnat kontrollera.

    Det är inte konstigt att Sammy Almedal hamnar i den här sitsen inom partiet medan det är betydligt märkligare att textförfattaren får sina intentioner dikterade och basunerade från hela vägen upp till regeringsnivån.

    Aja...
  • Digestive

    Socialdemokraternas potentiella regeringsunderlag:

    https://twitter.com/PhilipSyren/status/1567757282120704000

    Sitter inte Linda Snecker (V) i Försvarsutskottet samt i insynsrådet för SÄPO?

    I klippet står vederbörande och torgför bland annat konspirationsteorier om att Socialtjänsten tvångsomhändertar muslimska barn.

    När man inte förstår konsekvenserna av sådan propaganda eller helt enkelt inte bryr sig.

  • Digestive
    Padirac skrev 2022-09-08 22:07:38 följande:
    Nu far du med osanning igen. - påståendena är dessutom textade i inslaget så det kan inte vara svårt att se vad som sägs om man inte lyckas höra det.

    Jämför ditt påstående

    'I klippet står vederbörande och torgför bland annat konspirationsteorier om att Socialtjänsten tvångsomhändertar muslimska barn.'

    med  det som verkligen sägs

    ' Vi har partier som vill tvångsomhänderta era tvååringar om de inte pratar perfekt svenska'

    Jag begriper fortfarande inte varför du sprider förvrängda och missledanden påståenden - den här gången är det inte ens klippet so mdu inte tar ansvar för som såtr för desinformationen . det är du själv som förvränger uttalanden som görs i klippet.

    Är det pga oförmåga eller är det med vilje du förvränger uttalanden?.
    Jag tror inte riktigt på slumpen så mycket att Linda Snecker i ett sammanhang där muslimer nämns inte skulle flörta med vårens konspirationsteorier med ett sådant påstående.

    Vilka partier skulle det för övrigt vara, Padirac?
  • Digestive
    Flash Gordon skrev 2022-09-08 22:18:45 följande:
    Rätt många upprörda socialsekreterare i sociala medier nu som ser ett hårt tillkämpat förtroende i dessa områden raseras på grund av en politikers tal.
    Jag lade också märke till det och det är oerhört olyckligt att en politiker i hennes position spär på missförtroendet för myndigheter bland dessa samhällsgrupper och ger vatten på kvarnen åt minst sagt säregna intressen i vårt samhälle.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?