• Ontopic

    Avsaknad av spermier

    askyfullofstars skrev 2019-02-15 23:14:12 följande:

    PRECIS! Åh jag är så tacksam över donation och den donatorn som valde att lämna in sina spermier till Cryos! Jag går in i v.20 på söndag. Har ni gjort kub? :)


    Verkligen! Vi får vara tacksamma :) Helt galet! Vad tiden går fort... Vi har gjort kub och det såg bra ut, låg risk. Gjorde ni kub?
  • Ontopic
    askyfullofstars skrev 2019-02-20 21:35:56 följande:

    Vi skippade kub och gjorde nipt privat (i vårt landsting kostar kub). Låg risk. RUL imorgon!! :o


    Jaha där ser man! Skönt med låg risk för er också. Hur gick RUL i dag? :)
  • Ontopic
    mooonwalker skrev 2019-03-04 16:50:12 följande:

    Alltså jag vet inte ens hur jag ska kunna skriva det här... Jag trodde inte att man kunde ha mer otur eller bli sämre behandlade av vården än vad vi redan har. Idag pratade min man med sjukhuset igen (han har redan försökt prata med dem flera gånger och då dels inte blivit uppringd trots att de har lovat det och dels fått fel telefonnummer av en).

    Vi har inga spermier kvar i frysen trots att det sparades flera strån vid microtesen. Tydligen användes alla till vårt sista försök, även om vi fått information om att tre strån skulle finnas kvar. Alltså när man tror att man inte kan gråta mer, men tårarna bara fortsätter rinna....


    Låter ju helt absurt...! Hur kan det ha blivit så här galet?
  • Ontopic
    askyfullofstars skrev 2019-03-12 12:15:05 följande:

    Hur går det för alla gravida i tråden? Vilken vecka är ni i? :)


    Gick in i vecka 18 i går! Är så tacksam för att kommit så här långt! Hur långt gången är du nu?
  • Ontopic
    askyfullofstars skrev 2019-03-12 19:40:57 följande:

    Åhh det börjar gå undan. Jag är i vecka 23 nu. Har du börjat känna något från bebis? :)


    Visst gör det?! Herregud det går läskigt fort...! Redan vecka 23 för dig! Känner ingenting än. Du gör va?
  • Ontopic
    askyfullofstars skrev 2019-03-13 17:08:09 följande:

    Åh det kommer snart ska du se. I början visste jag inte om det var hon eller inte. Det kändes som ?ljudlösa gaser?. Haha. Ja,jag känner henne nu. Det är helt magiskt. Jag verkligen stannar upp varenda gång hon sparkar och njuter av tillfället. Jag är tacksam över att livet förde oss hit.

    Hur mår du annars? Snart RUL? :)


    Åh det är så svårt det där, gaser eller bebis haha! Förstår att det är magiskt! Jag längtar också efter det :) Jag mår väldigt bra ändå trots allt. Hur mår du? RUL 25/3!
  • Ontopic
    ToveLinn skrev 2019-03-16 14:32:38 följande:

    Hej jag hoppar in här! Startade själv en tråd angående om min sambo som har avsaknade spermier när jag såg din tråd ???? Vi fick reda på i höstas att han har 0 spermier, alla andra prover visar att han mår bra, dom tror att de har något med hypofysen i hjärnan som inte kopplar.. Men vi ska nu göra dom sista proverna och jag ska spola mina äggleder, sen ska vi få remiss till RMC i Linköping där dom ska in och kolla om hans spermier dör påvägen ut eller om vi helt enkelt måste använda oss av donator.. Vilket jag inte vet hur lång väntetid de är på de också.. Så nu är man lite mellan allt, stressad och jobbigt bara :/


    Om det i slutändan behövs donator för er. Vilket kanske inte händer eftersom det inte visar något ?fel? i hans prover annars. Så vill jag bara säga att det gick snabbt för oss att få donator via Linköping i höstas!
  • Ontopic

    Den här tråden har funnits som ett otroligt stöd! Ingen annan har förstått på samma sätt. Jag kommer också fortsätta läsa och skriva svar på om någon har en fråga där jag kan dela från erfarenhet. Det är skönt att inte känna sig ensam i det här :) Ta hand om er och kämpa på ni som är i allt!

  • Ontopic
    Nervernautanpå skrev 2019-03-20 10:16:10 följande:

    Nä, dom fick söka tillstånd 1 januari. Och då trodde dom att det skulle vara klart i mars/april. Men dom var väldigt tydliga med att det kan dröja längre också.


    Så jobbigt att bara gå och vänta på att få behandling.. Värsta värsta. Hoppas de hör av sig snart och meddelar att ni får köra i gång!
  • Ontopic
    aminabe skrev 2019-04-22 20:21:03 följande:

    Hej,

    Jag har följt den här tråden ganska länge nu men inte satt några avtryck förrän nu. För snart en månad sedan, efter genomförd Micro-TESE, fick vi det tråkiga beskedet att det inte finns något. Vi har nog landat och accepterat det hela till viss del, men såklart är det och har varit väldigt tufft.

    För mig har allt det här resulterat i många frågor och funderingar och kanske kan jag hitta svaret här hos er. Vi kommer välja att gå vidare med spermiedonation och jag har förstått att vissa av er har valt detta också (och lyckats, det gör mig så lycklig, stort grattis till er). Jag har fortfarande inte så stor koll på hur lång kö tiden är här i Sverige (RMC i Malmö där vi har fått hjälp) men har lite förstått att köerna är långa - någon som kanske vet? I vilket fall så har vi kollat på att vända oss till Danmark men dock verkar det ju finnas en mängd olika alternativ. Har någon valt att vända sig till Danmark, vilken klinik och har den isf varit bra? Hur går man tillväga när det gäller insemination (jag har fortfarande inte spolat äggledarna så det är väl något som måste göras först) men görs hormonbehandlingar etc även vid insemination? Har någon använt sig av cryos och hur fungerar det?

    Många frågor här, känner mig lite vilsen i allt. Är dock väldigt tacksam att jag har hittat hit - den här tråden har hjälpt mig mycket.


    Du får skriva om du vill! Kram
Svar på tråden Avsaknad av spermier