• Ontopic

    Avsaknad av spermier

    mooonwalker skrev 2019-08-22 17:31:50 följande:

    Jo, det kan kännas jobbigt ibland när alla runt omkring en får barn. Extra jobbigt när de som inte vill ha barn, tex nu finns det en familj på min avdelning där de är sååå besviken att det är en flicka. De hade verkligen velat ha en pojke. Pappan vägrar att ta i barnet. Så fruktansvärt.

    Ja, väntan är typ det värsta. Var enda gång det inte blir något och så vet man att nu är det bara att vänta. 

    Idag var/är det kaos på avdelningen. Redan innan lunch var det fullt och inga familjer som ska gå hem. Innan jag gick från jobbet så börjades familjerna läggas två och två på samma rum! Läkarna pratade om att i värsta fall får de lägga familjerna på hotellet mitt emot sjukhuset... Det ska bli spännande att se hur de har gått imorgon när jag kommer till jobbet. Jag tycker verkligen synd om familjerna.


    Usch så fruktansvärt! Svårt att stå bredvid i den sitsen man sitter i.. Egentligen hade man ju bara velat ?skälla ut dem? och skrika att de borde vara tacksamma. När man själv drömmer om att få ett barn.. Galet att det är så kaos! Men vad gör man när det är sån brist på plats? Verkar vara så olika beroende på när man föder. Vissa beskriver att det varit så lugnt och övervakat av barnmorskor och sköterskor medans andra beskriver att de upplevt stress och en otrygghet.. Man önskar ju att alla hade fått samma upplevelse :)

    Om man bara visste att det fanns en garanti att lyckas med, då hade ju väntan blivit lättare att hantera. Ovisshet och väntan, usch!! Hur många försök är det ni har gjort nu igen?
  • Ontopic
    mooonwalker skrev 2019-08-22 21:23:27 följande:

    Vi har gjort två försök. Vi har betalat för fyra, så två kvar...

    Vissa familjer blir ju jättesura över att man kanske inte har tid för dem eller att de måste dela rum eller byta rum, medan andra är jätteförstående. Tyvärr är det många som tror att de bor på hotell, de ringer på personalen för att vi ska hämta vatten eller ta hand om barnet. Vissa förstår verkligen inte att barnet är deras eget ansvar.  Att svara på de ringningarna tar mycket tid från andra som kanske behöver mer hjälp.


    Hoppas tiden går fort här nu så ni får göra ett nytt försök!

    Det låter ju helt absurt att det är det man tror att personalen är till för?! Herregud.. Konstigt att man fortfarande blir bra bemött med tanke på hur många knasbollar ni får möta i jobbet!! Förstår så klart att det kanske inte är så kul att dela rum eller liknande men vad ska man göra..
  • Ontopic
    Nervernautanpå skrev 2019-09-09 17:58:48 följande:

    Hur går det för er alla?


    Vi har fått en liten dotter! Känns som om man väntat en evighet på henne. Hur går det för dig?
  • Ontopic
    Nervernautanpå skrev 2019-09-10 13:48:10 följande:

    Åh, wow! Grattis!!

    Vi har tvingats till ett litet uppehåll då vi var tvungna att skrapa ihop 100.000 för att finansiera ivf. Verkar dock som att problemet är nära en lösning så så snart som möjligt påbörjar vi hoppas jag. Väntan är fruktansvärd.


    Tack! Det är så sjukt det här med allas våra ivf-resor, att det ligger så mycket pengar i att kunna få barn.. Vad glad jag blir av att läsa att det finns en lösning förhoppningsvis så ni får börja! Det är just väntan som är det allra värsta! Jag håller mina tummar att ni får dra i gång snart!!
  • Ontopic
    Nervernautanpå skrev 2019-09-10 20:03:53 följande:

    Tack! Hur många försök gjorde ni innan ni lyckades?


    Såg att jag inte svarat dig! Vi gjorde inseminationer först men sen kom vår dotter till på 1:a äggplocket, vi fick ut 14 ägg men det var bara det som klarade sig. Inget gick till frys.. Men det är galet hur mycket pengar vissa par tvingas lägga.. Som er summa, det är helt galet
  • Ontopic

    Jag hoppas verkligen att ni som kämpar lyckas!! Vilka kämpar!! Den här tråden har betytt massor för mig under resans gång. Så skönt att ha någonstans att diskutera öppet om ett väldigt känsligt ämne (inte för att vi inte är öppna med att vår dotter kom till via donation). Men det kan ibland vara skönt att känna att man inte är ensam i en sån här situation.

  • Ontopic
    mooonwalker skrev 2020-05-25 15:37:05 följande:

    Jag har endast haft 100 gonal f och på ultraljudet idag såg det inte så lovade ut. Senaste stimuleringen hade jag 125 och fick ut 26 ägg, men nu var det endast några få på gång...

    Jag har redan tagit sprutor en vecka, men för att försöka rädda upp situationen så att jag får ut fler ägg ska jag lägga till menopur. Jag har inte kört kombinationsbehandling tidigare, men hoppas att det funkar!

    Ja, jag känner också att jag behöver något att skylla på! Jag hade så gärna viljat veta varför min man har azoospermi, men ingen av utredningarna har gett oss en förklaring. Om jag hade vetat vad som var fel hade jag nog kunnat acceptera det lättare. Ja, det är verkligen skönt att veta att man inte är ensam, även om jag såklart inte önskar att någon annan människa skulle behöva gå igenom allt lidande vi har. <3


    Verkligen inte! Den här sitsen önskar man inte någon... Håller verkligen mina tummar för att kombinationen du får nu leder till ert guldägg!!
  • Ontopic
    mooonwalker skrev 2020-08-30 06:59:14 följande:

    Hej allihopa!

    Vet inte riktigt hur jag ska skriva detta, men jag är gravid!

    Som jag skrev i mitt tidigare inlägg var vår senaste IVF vår mest lyckade eftersom vi fick två embryon till frysen. Färskförsöket innan sommaren misslyckades, men för ungefär två veckor sedan fick jag tillbaka ett av våra frysta embryon och för några dagar sedan testade jag positivt. Vi har även ett embryo kvar i frysen. Vi har nog lagt ut nästan 200.000 kr och gjort totalt fem IVF försök (två micro-TESE i Stockholm vilket räckte till tre försök och två PESA i Göteborg). Jag har aldrig i hela mitt liv varit gravid tidigare och nu har jag tagit två test som båda visar positivt. Kan inte riktigt förstå detta...

    Nu hoppas jag verkligen att det här går hela vägen! 


    Åhh grattis grattis!! Håller mina tummar för er :) Underbart!!!
  • Ontopic
    mooonwalker skrev 2020-09-07 17:36:57 följande:

    Tack så jättemycket!

    Just nu känner jag mig väldigt orolig för att jag inte har så mycket gravid-symtom. Jag borde bara vara glad över att må bra och inte ha massa jobbiga symtom, men eftersom jag varken mår illa, har någon halsbränna eller ömma bröst så känner jag mig inte gravid. Jag längtar så himla mycket till ultraljudet för att få se att det verkligen är något där inne!


    Jag känner med dig! Men jag kände inget speciellt heller sådär i början. Det är så olika från person till person, kräktes aldrig ja du vet sånt där som ?alla andra gör?.. Jag mådde precis som vanligt! När har ni ultraljudet?
  • Ontopic
    askyfullofstars skrev 2020-09-07 21:45:29 följande:

    Hur går det för dig och barnet? Hur gammal är barnet nu?

    Mitt barn är över året nu. Sååå BUSIG och helt vild. Hon är så lik sin pappa nu (alltså min man). Sjukt nog!! Exakt samma färger och ögon. Inte ett dugg lik mig som är genetisk mamma.


    Det går jättebra! Hon fyllde 1 år 30/8 också helt busig och överallt! Vad coolt att hon har blivit lik din man! Här är det tvärtom, hon är en KOPIA av mig som liten. Häftigt det där!
Svar på tråden Avsaknad av spermier