• 180611

    första försöket RMC

    jooo skrev 2016-03-01 21:39:44 följande:

    Lycka till!!

    Lycka till!!!


    Tack!!! Lite smånervöst. O vi har en bit o köra imorgon dessutom... men blir nog bra! Ska bli så skönt o äntligen få en plan liksom.
  • 180611
    jooo skrev 2016-03-02 07:20:54 följande:

    Ja såklart men de kommer gå jättebra! Hoppas du känner dig trygg med Karin :) jag väntar på mensen, sen ska jag börja spruta. Vi kanske kommer iggn samtidigt?


    Åh det gick så bra! Är på väg hem nu. Fullproppade med information! Karin var riktigt bra faktiskt. Grundlig information och gick igenom våra hälsodeklartationer. Sedan gjorde hon en gynyndersökning för att räkna äggblåsor och så. Visade sig att jag hade 35 st på varje sida. Var tydligen ganska mycket så vi får vara lite försiktiga så inte alla 70 blir stora;) Nån som vet vad som är normalt? Glömde fråga.

    Men det bästa är att i och med att jag fick mens igår så får vi börja direkt! Kort protokoll! Börjar spruta på lördag. Alltså dag 5 vilket är lite senare än vanligt då jag hade så många blåsor. Så om det nu skulle bli nåt kan vi faktiskt bli föräldrar i år...
    mininiss skrev 2016-03-02 07:34:49 följande:

    Hej! Jag ska på min första utredning den 4 april i Linköping någon mer som har varit på rmc Linköping och hur går det till är så nervös. Jag är tacksam för alla svar <3


    Välkommen! Ska du göra infertilitetsutredning eller ha IVF-möte? Vi gör vår IVF i Linköping nämligen men har inte gjort vår utredning där...
  • 180611
    Niaa skrev 2016-03-02 14:28:53 följande:

    Men åh vad roligt!!! :)))) och vad underbart att höra att ni får köra igång redan denna veckan!

    Ja, tänk om man skulle ha sådan tur att lyckas på första försöket så kanske det är i december det händer! men så mycket vågar iaf inte jag hoppas riktigt riktigt än :))


    Nä hoppas vågar man nog inte riktigt helt. Mest bara en häftig känsla att det skulle kunna bli ;) hur går det med sprayen?
  • 180611
    mininiss skrev 2016-03-02 13:39:29 följande:

    Hej! Åh va roligt! Ärligt så vet jag inte fick bara ett brev hem där både jag och min man ska fylla i och ska träffa dom den 4/4

    Men jag tror de infertilitetsutredning vet du hur det går till är så nervös och rädd de nått fel på oss


    Som sagt vet jag inte hur det funkar i Linköping men för vår del såg utredningen ut så här:

    Vi träffade tillsammans med en barnmorska i maj för att diskutera igenom läget o vilka problem vi hade och fick lite information. Sen fick vi en läkarintyg i juni. Då hade min man redan lämnat spermaprov och jag blodprov innan dess. På läkarbesöket så gjordes en gynundersökning och sen gick vi igenom våra provsvar och la sedan upp den fortsatta planen. Nya prover togs efter ett tag då jag hade lite förhöjt prolaktin plus röntgen. Sen gjordes en spolning av äggledarna. Och inga egentliga fel hittades så tillslut skickades remiss till RMC för IVF. Så har vår resa varit... hoppas det är till nån hjälp!
  • 180611
    mininiss skrev 2016-03-02 17:33:23 följande:

    Tack snälla för info jag håller tummar och tår för dig :)


    Tack! Detsamma!!
  • 180611
    jooo skrev 2016-03-03 07:51:14 följande:

    Det va många blåsor! Mrm det måste ju va bra inför ivf? Har du pco? Jag brukar ha ca 20 och ja har pco. Va skönt att det kändes ok med Karin. Spännande är du nervös? ?hämtar ut alla sprutor? Vi ska ju också gör våra ivf I linköping. Väntar på mens som är beräknad i helgen. Så förhoppningsvis startar vi korta protokollet i början av nästa vecka !!! Kan vi följas åt, nästan samma hihi.


    Ja det lät ganska mycket och det konstiga är att ingen har sagt nåt om detta innan. Utan jag har tom för mig att min förra gyn sa att jag hade ett normalt antal äggblåsor inte för få eller för många. Så vad jag vet har jag inte PCO men visst börjar man fundera. När fick du din diagnos? O vad har du för symtom på det? Ja jag börjar bli lite smånervös faktiskt. Hur känner du? Ja jag passade på att köpa på sjukhuset så har allt hemma. Du då? Oo vad spännande för dig! Ja det blir ju perfekt då kan vi ju jämföra symtom och äggblåsor o så;)
  • 180611
    jooo skrev 2016-03-03 21:05:49 följande:

    O karin sa inte heller nått speciellt? Nemen om förra sa att de inte va nått annorlunda ät de säkert inte de:). Men såg du själv att de va så många? Ja tycker 20 brukar va mycket massa svarta små äggblåsor som ligger runt ^^ men borde ju va mycket bra inför ivf!! Pco människor om du nu skulle ha de har mycket goda prognoser på ivf. Jag fick diagnosen när vi började utredningen fär ca 2 år sen. Märkte de för att ja dels har väldigt sparsam och ibland oregelbunden mens. Försökte hitta ägglossning en men lyckas inte utan pergotime. Har massa små äggblåsor som inte lossar utan extra hormoner. Ja jag börjar också bli nervös!! Känns konstigt att man är där äntligen! Men äe jätteglad för mitt tsh värde är äntligen nere på 1,2 från 6,4. Så nu ska inte de ställa till de iaf ^^ skriv när du börjar :D o hur de känns o allt!!


    Ja alltså hon sa ju att det var väldigt många! O att det var mer än normalt men inte vad det skulle kunna bero på eller så. Utan hon sa väl mer att det är lite konstigt att vi inte har lyckats själva med mina "superäggstockar" och min mans "superspermier". Känns nästan lite störigt faktiskt. Aha ok så då har du verkligen symtom från det. Men vad skönt att ditt tsh äntligen ligger bra!! Måste kännas underbart!! Vet du vad du har som startdos med Gonal-f om det nu är det du använder dvs? Och på vilken cykeldag ska du börja spruta? Förstod att det vanliga var på dag tre men får börja på dag fem istället för att inte alla mina äggblåsor ska bli stora;) och 100 IE
  • 180611
    jooo skrev 2016-03-04 21:02:31 följande:

    Aah ok! Men det låter rju bara positivt då!! Skönt att din man har toppen också. Vad ni oförklarligt barnlösa? Du får nog börja senare för att inte riskera att bli överstimulerad! Jag ska börja med 150 IE och på dag 3. Men som sagt behöver nog lite extra hormoner eftersom ja inte lyckas få till vettigt stora äggblåsor av mig själv ^^ ingen mens idag..vi får se i helgen, spännande! Har du fått orgulatan eller va den nu heter med? Den verkar lite läskig..mer som en riktig spruta ush! Men man vänjer väl sig..


    Ja vi får se hoppas det blir bra! Ska börja ikväll! Spännande och nervöst! Ja vi är oförklarligt barnlösa. Precis! Verkar vara väldigt stor risk för det! Jaha så man kan se att de inte växer till ordentligt? O det är det som är orsaken till er barnlöshet? Hur går det med mensen? Kommit än? Ja det har jag! Ska börja med den på onsdag och vul på torsdag. Ja den ska tydligen svida lite mer säger dem. Jag är ju dock van o ge andra liknande sprutor dagligen så nu är det väl min tur tänker jag???? så fråga på om du har några frågor om injektionerna!
  • 180611

    Då var första sticket gjort! Det gick bra, gjorde inte alls ont. Men däremot kändes det väldigt konstigt att sticka sig själv. Fick helt plötsligt en helt annan förståelse för mina patienter som många ggr sticker sig själva. Känns verkligen fel! Men i övrigt inga konstigheter och från och med nu är det Slut på hoppandet o studsandet ett tag framöver. Så passade på att ta en lite härlig dansstund med mannen här hemma och släppte loss och kände oss fria och lekte:) hoppas ni andra har det bra med!

  • 180611

    Då var första sticket gjort! Det gick bra, gjorde inte alls ont. Men däremot kändes det väldigt konstigt att sticka sig själv. Fick helt plötsligt en helt annan förståelse för mina patienter som många ggr sticker sig själva. Känns verkligen fel! Men i övrigt inga konstigheter och från och med nu är det Slut på hoppandet o studsandet ett tag framöver. Så passade på att ta en lite härlig dansstund med mannen här hemma och släppte loss och kände oss fria och lekte:) hoppas ni andra har det bra med!

Svar på tråden första försöket RMC