Inlägg från: nattuw |Visa alla inlägg
  • nattuw

    Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

    theotherone skrev 2022-05-19 15:10:25 följande:
    Fast det är din subjektiva åsikt baserad på att du är åt höger. Ska man kunna komma med en objektiv slutsats behöver man använda sig av statistik och fakta, inte personlig upplevelse.
    Jag är vänster (inte den moderna varianten) och kan ändå se att de narrativ som dominerar svensk public service lutar åt vänster.

    För de som är rädd för andras åsikter och därmed inte medvetet söker upp konservativa, liberaler och kapitalistiska idéer blir det förstås svårt att se i hur pass hög grad svensk public service präglas av vänsteråsikter. Ty åsikter som inte passar svensk public service narrativ syns sällan i svensk public service. Och när så sker så är framställs de oftast i mindre smickrande sammanhang där "fel åsikter" bara är med för att tittare/lyssnare skall förstå hur dåligt allt som inte stöder svensk public service narrativ är.
  • nattuw
    theotherone skrev 2022-05-20 19:00:32 följande:
    Struntprat, det finns en enorm konsensus inom den seriösa vetenskapen angående klimatförändringarna. Endast i högerpopulisternas verklighetsbubbla är klimatförändringens orsaker ifrågasatta.
    Nej det finns ingen sådan konsensus.

    Att de som har avvikande uppfattningar inte får något medialt genomslag innebär inte att de inte finns. Många som har en avvikande uppfattning anser att försiktighetsprincipen är att föredra och de har därmed inget intresse av att publikt invända mot det i media rådande narrativet. Lägg därtill risken för uteblivna anslag för de som offentligt kritiserar den för tillfället dominerande åsikten så kan det framstå som att alla håller med trotts att så inte är fallet.

    Men för att kunna ta del av avvikande åsikter räcker det inte med att titta på SVT nyheter. Då behöver man grotta ner sig i vad som faktiskt skrivs i tråkiga faktaspäckade böcker och avhandlingar (och de är verkligen träaktiga).
  • nattuw
    KillBill skrev 2022-05-26 09:55:09 följande:
    Kan du utveckla vad du är för typ av vänster?
    Äldre socialdemokrati. Gör din plikt, kräv din rätt.
  • nattuw
    KillBill skrev 2022-05-26 09:59:26 följande:
    Jag tror faktiskt aldrig att jag har läst ett inlägg från dig som haft ett vänsterperspektiv och då har jag ändå  diskuterat  med dig här på FL i flera år.   Kan du länka till något inlägg som du har skrivit som har ett vänsterperspektiv?
    Till skillnad från familjelivs socialistklubb så har jag förmågan att inte bara se saker inifrån en åsiktsbubbla. Jag strävar alltid efter att ifrågasätta och testa min egna ståndpunkter för att därmed komma fram till positioner som jag kan stå för. Vilket för många tycks var ett obegripligt koncept.
  • nattuw
    KillBill skrev 2022-05-26 10:39:51 följande:
    Jaså du ser dig som socialdemokrat.
    I den äldre socialdemokratin, som du gillar, var jämlikare inkomstfördelning med hjälp av den socialistiska ideologins princip om offentligt ägande viktig liksom politiska reformer där skatter för höginkomsttagare användes för att finansiera jämlikhetsreformer som barn- och bostadsbidrag viktiga. Även solidariteten med andra länder har alltid varit viktig för Socialdemokratin.
    Att detta är politik som du gillar är med tanke på hur du brukar argumentera helt oväntat!
    Jag stöder den socialdemokratiska idén, inte det socialdemokratiska partiet.
    Jag behöver inte stödja vilka dumheter som helst och jag kan se problem utan att behöva vara rädd för hur de problemen skulle kunna gynna eller missgynna ett visst parti. Dessa enkla faktum ligger så långt utanför din partibubbla att du aldrig kommer att kunna förstå mina argument.

    Att jämföra den inkompetenta hop av politisk adel och deras hantlangare som utgör det socialdemokratiska paritet med socialdemokratiska idéer är som att jämföra det parti som kallar sig liberalerna med liberala idéer.

    Och ja, jag anser att sådana som jag kan betala lite mer skatt för att stödja de som är mindre lyckligt lottade. Men jag anser inte att skattepengar skall gå till rena dumheter eller slösas bort. Utan att pengarna skall gå till till vad som är nödvändigt för ett fungerande samhälle och till de som har ett faktiskt behov av stöd. Som handikappade, sjuka och hjälp med att bygga infrastruktur i de länder där det behövs och gör skillnad.

    Jag stödjer även demokrati och yttrandefrihet. Vilket är två saker som tycks vara väldigt kontroversiellt inom dagens vänster.
  • nattuw
    KillBill skrev 2022-05-26 11:38:00 följande:
    Om du anser att demokrati och yttrandefrihet skulle vara kontroversiellt inom dagens vänster så ifrågasätter jag om du förstår vad demokrati och yttrandefrihet betyder alternativt.
    Du får ifrågasätta. Jag är beredd att försvar din rätt att ifrågasätta. Tyvärr är det många från vänstern som inte vill försvara den rätten utan istället applåderar när kritiska röster tystas.
  • nattuw
    nihka skrev 2022-05-28 14:12:58 följande:
    Javisst! Dökött. Vad ska man med UR och utbildning till? Mycket bättre att låta skolbarnen följa åsikts-twitter där du hämtar en stor portion av dina "fakta"
    Alternativt att man lär skolbarnen läsa så att de kan ta till sig information genom det skrivna ordet. Men det kanske ses som en kränkning i den moderna skolan.
  • nattuw
    Sten Berg skrev 2022-06-01 20:49:39 följande:
    Just det, det är JAG som skattebetalare som finansierar Public Service och då anser JAG som skattebetalare att det är självklart att SVT ska visa de största sportevenemangen som OS.
    Jag betalar skatt och finansierar Public Service och JAG anser att det är självklart att mina skattepengar inte skall gå till att göda korrupta organisationer som FIFA och IOK.
  • nattuw
    Padirac skrev 2022-06-18 11:57:23 följande:
    Så du berättar med tydlighet att det är partiska uppfattningar som ligger tll grund för saknat förtroende
    Inlägget visar med tydlighet att det är partiska uppfattningar som ligger till till grund för förtroendet.
  • nattuw
    Padirac skrev 2022-06-18 13:14:29 följande:
    PS har ett annat uppdrag än att företräda grupper med olika bias.
    Så PS har bara uppdraget att bara företräda grupper med vänsterbias.
Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?