Inlägg från: nattuw |Visa alla inlägg
  • nattuw

    Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

    Padirac skrev 2022-06-18 15:25:49 följande:
    Att vara opartisk är att företräda grupper med vänsterbias?
    Det är den rådande uppfattningen hos de som de som har vänsterbias.
    Padirac skrev 2022-06-18 15:25:49 följande:
    PS uppdrag är att se till att alla medborgare får till opartisk mångsidig information som präglas av folkbildningsambitioner
    De har misslyckats både med opartiskheten och folkbildningen. Vilket Fredrik Hären tog upp redan 2007. Och den mångsidiga informationen brukar av någon anledning inte sträcka sig till tankar och idéer som ligger utanför åsiktskorridoren.
  • nattuw

    Janne Josefsson i en intressant intervju i Axess-tv "Veckans bok 2022 ? Rädd för sanningen med Janne Josefsson":


  • nattuw
    theotherone skrev 2022-11-29 13:27:56 följande:
    SVT har åtminstone ärligheten att de korrigerar sig själva när de haft fel. Det tyder på att de tar sitt uppdrag om att vara opartiska på allvar. Hur ofta ser du det bland alternativmedia?
    Ett skattefinansierat SVT som säger sig vara en garant för demokratin skall inte behöva pudla. De (SVT) skall ha koll på fakta redan från början. Det borde inte vara alternativmedias uppgift att agera kontrollmekanism för att SVT inte skall kunna fara fram med osanningar. Något är ruttet med SVT och det kommer inte att bli bättre innan någon erkänner att det finns ett problem och börjar jobba för att lösa problemet.
  • nattuw
    Digestive skrev 2023-01-07 01:12:10 följande:
    Food for thought? Ja, vad jag efterfrågar.
    Tanken att någon skulle vilja ta del av tankar och idéer som gör det nödvändigt att ompröva och testa sina egna argument är så långt från SVT:s försvarares tankevärld att de aldrig kan förstå den tanken. Och däri ligger problemet.
  • nattuw
    Padirac skrev 2023-01-06 10:23:20 följande:
    Intressant - vilken konservativ näring pratar du om som täcker upp för det du saknar i PS?
    "Axess" och "världen idag".
  • nattuw
    Padirac skrev 2023-01-07 17:56:40 följande:
    Världen idag - den kristna tidningen?
    Det talades om huruvida det saknades konservativt tankegods i Public Service och i så fall vilket. Du fick ett svar på en typ av konservativa tankar som inte förekommer i Public Service.

    Att du genast reser ragg när någon pekar på tankar som inte får plats i Public Service visar bara på att tanken på ett Public Service för alla inte är något som du stödjer. Du vill bara ha deras pengar.
  • nattuw
    Digestive skrev 2023-01-18 06:57:57 följande:
    Vore det OK/opartiskt om det fanns 17 exempel på konservativ sinnesnäring på Public Service men enbart ett enda exempel på progressiv sinnesnäring?
    För public service förkämpar är tanken på ett public service med konservativa inslag så abstrakt att tanken inte ens är greppbar.
  • nattuw
    Digestive skrev 2023-01-18 18:40:34 följande:
    Samtidigt skyltar individer som klyban och Padirac helt ogenerat med sina fördomar om konservativa och därmed behovet av nyansering och en bättre förståelse för det samma.
    Nu tror jag inte att ett mer balanserat public service skulle hjälpa i just de fallen.
  • nattuw
    Digestive skrev 2023-03-07 18:40:15 följande:
    Du borde fråga dig själv varför du - som troligen menar att Public Service är värd sina ~9 miljarder om året - överhuvudtaget behöver fråga om källor angående sådana här stora nyheter i vårt närområde. Känner du dig verkligen välinformerad i din sits?
    Svensk journalistik...
    Händer det inte i Stockholm eller USA så händer det inte.
Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?