Inlägg från: nattuw |Visa alla inlägg
  • nattuw

    Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

    Padirac skrev 2024-02-14 21:42:29 följande:

    Du har rätt, jag har i motsats till många här i tråden och SDs vurmare inget emot att demokratibestämmelsen som PS måste förhålla sig till förbjuder hat, hot, nazism, fascism eller andra antidemokratiska uttryck i PS


    Att du ser ett hot i allt och alla som inte stryker socialdemokraterna medhårs förvånar ingen. Och ditt försöka att koppla ihop allt och alla som inte stryker socialdemokraterna medhårs med nazism och fascism visar bara din brist på sakargument.
  • nattuw
    KillBill skrev 2024-02-20 22:21:32 följande:
    Ska man inte kunna använda musik i ett tragiskt inslag om Ukrainska soldater som blivit lemlästade och utsatta för krigsbrott av den vidriga ryska armén? Musiken finns sannolikt för att belysa det sorgliga i inslaget. 
    Vilken musik tycker du att det skall spelas i nyhetsinslag som visar bilder på Ryska lemlästade soldater?
  • nattuw
    KillBill skrev 2024-02-20 22:21:32 följande:
    Ska man inte kunna använda musik i ett tragiskt inslag om Ukrainska soldater som blivit lemlästade och utsatta för krigsbrott av den vidriga ryska armén? Musiken finns sannolikt för att belysa det sorgliga i inslaget. 
    Stämningsskapande musik i nyhetsinslag har nu alltså gått från att vara en högerkonspiration med syfte att svartmåla SVT till att bli något som inte bara finns utan dessutom är önskvärt för att skapa rätt stämning i nyhetsinslag.
  • nattuw
    KN75 skrev 2024-02-26 10:56:10 följande:
    Och hur går detta ihop med att du nyss förnekade just detta, att bakgrundsmusik förekommer?
    Det behöver inte gå ihop eftersom den socialdemokratiska strategin är ?Erkänn ingenting, förneka allt, organisera en motattack?.

    Vilket, enligt Ledarsidorna, är en strategi som lärs ut på SSU:s kursgård Bommersvik. Vilket torde vara anledningen till att beteendet är så vanligt bland socialdemokrater.
  • nattuw
    Padirac skrev 2024-02-27 22:22:28 följande:
    Hela tråden har handlat om att anklaga PS för att vara partipolitiskt partiska på det ena eller andra sättet, efter åtskilliga misslyckade försök har nu debatten om partiskhet enbart bakgrundsmusik att hänga upp påståenden om någon sorts partiskhet på.
    Från trådstarten "Opartisk är att man inte tar ställning för eller emot en vissa sida eller ett visst politiskt parti.". Det vill säga det handlar inte specifikt om en partipolitisk snedvridning utan om huruvida public service är opartisk eller inte.

    När SVT försöker manipulera tittarna med samma sorts stämningsskapande musik som i en spelfilm från Hollywood så är SVT inte opartiska utan har tvärt om gjort ett aktivt val för att försöka påverka tittarna i en viss riktning.

    Och att vissa svängt från att förneka att det används stämningsskapande musik i nyhetsinslag till att, när det inte längre var lönt att neka, istället börjat omfamna den manipulation som sker visar att SVT inte är opartisk och att de som påstår att SVT är opartisk vet att så är inte är fallet.
  • nattuw
    Padirac skrev 2024-02-28 21:11:25 följande:

    Jag hävdar att de som gnäller över partiskhet o detta fall inte förstått demokratibestämmelserna och vilka krav dessa ställer på PS eller att de helt enkelt motsätter sig att PS har att förhålla sig till demokratibestämmelserna.


    Tidigare hävdade du att det inte existerade någon musik i SVT:s nyhetsinslag. Nu hävdar du att det är fel att diskutera diskutera Public Service partiskhet eftersom det inte bryter mot demokratibestämmelserna att vara partisk.

    Det du gör är att hävda att demokratibestämmelserna inte utgör ett hindrar för public service partiskhet. Så då var det utrett och vi kan återgå till frågan om varför SVT bryter mot sändningsrättens krav på opartiskhet.
  • nattuw
    Henke81 skrev 2024-03-04 00:15:32 följande:
    Ta bort alla onödiga lek och tävlingsprogram. Ta bort antikrundan och på spåret också. Jag älskar dom programmen iofs men det är ärligt talat inte nåt som ska licens eller skattefinansieras.

    Sänd nyheter, lite bra dokumentärer och allmänbildande program I en statlig kana.


    Även om jag inte har något intresse av lek och tävlingsprogram så är lek och tävlingsprogram populära hos många ensamma äldre (70+). Därför anser jag att just lek och tävlingsprogram är exempel på sådant som public service bör ägna sig åt.
  • nattuw
    Henke81 skrev 2024-03-06 22:41:04 följande:
    Jo. Men nu har vi inte råd med det. Regionerna skriker efter pengar. Har vi nu inte råd med sjukvård kanske Antikrundan får utgå.
    Vad säger det om oss som samhälle om vi inte har råd att ge ensamma pensionärer lite underhållning som tröst på ålderns höst?
  • nattuw
    KillBill skrev 2024-03-17 09:43:56 följande:
    Invandrare för Svenska är ett humor/satirprogram där man  driver med svenskars  stereotyper för invandrargrupper i Sverige. I programmet har humorn träffat mörkhyade, muslimer och nu senast invandrare  från Ukraina. Det finns folk som som stödjer fri konst och fri satir och så finns det folk som inte gör det.  Det är tydligt vilken grupp du tillhör. 
    Och sedan finns det folk som stödjer rasism om rasismen kommer från public service.
  • nattuw
    KillBill skrev 2024-03-17 15:55:12 följande:
    Rasism? Vi pratar om ett humorprogram som driver med stereotyper som svenskar har mot invandrare. Det skämtas om fördomar om folk från bla.  Mellanöstern, Afrika och Ukraina. Är du av uppfattningen att det inte ska vara tillåtet att skämta om allt?
    Ahh, så rasism är helt i sin ordning om man kallar det för humor. Vi kanske skulle fylla tråden med "humoristiska" historier om personer med afrikanska rötter så att du fick något att skratta åt...
  • nattuw
    KillBill skrev 2024-03-17 17:52:01 följande:

    Den är noterbart att de som är upprörda över att  Elaf Ali skämtade om ukrainare inte bryr sig om att hon skämtade om muslimer och somalier i samma program.. 


    Varför är det så viktigt att använda skattepengar för att sprida rasistiska stereotyper? Finns det verkligen inget bättre att lägga skattepengarna på? Som till exempel att istället för att skämta om somalier skapa ett program som koncentrerar sig på att öka kunskapen om den afrikanska kontinenten.
  • nattuw
    KillBill skrev 2024-03-23 11:11:47 följande:

    Humor och satir och ironi är ofta en metod att desarmera etniska stereotyper. Normalbegåvade som sett programmet IFS Invandrare för svenskar förstår att syftet med programmet är motsatsen till vad du vill få det till.


    Jag betvivlar inte att du skrattar åt "etniska" stereotyper. Men du går i otakt med tiden när du vill att skattebetalare skall betala för spridandet av "etniska stereotyper". Det var något som var populärt förra seklet men som idag inte anses salongsfähigt.
  • nattuw
    KillBill skrev 2024-03-27 17:33:43 följande:
    Det är i alla fall skrattretande att se högern bli förnärmad av ett humorprogram.  Dina och andras kommentarer här i tråden visar att ni helt missar kontexten, Det som sägs i program som Invandrare för Svenskar och Svenska Nyheter är på skoj..
    Kontexten är att skattepengar används för att sprida rasistiska stereotyper.

    Hade någon utanför den socialdemokratiska sfären kommit med samma "skämt" skulle du spammat sönder forumet med inlägg om hur hemskt det är med rasistiska stereotyper. När samma rasistiska stereotyper sprids av det skattefinansierade SVT så försvarar du beteendet.
  • nattuw
    KillBill skrev 2024-04-10 12:14:29 följande:
    Nej vänstern harar inte israel eller judar tvärtom faktiskt men till skillnad mot högern anser vi att det är oförsvarligt att så många barn har dödats i Israels anfall. 
    Vänstern är bara intresserad av döda barn när de döda barnen går använda för att kritisera Israel.
  • nattuw
    Feminina skrev 2024-04-10 14:59:39 följande:
    Det finns tillräckligt många som redan verkat ha glömt vem som attackerat vem. Media kan ha en stor inverkan på den synen.
    Det finns många sätt att ljuga och styra den allmänna opinionen utan att använda direkta lögner. Som till exempel genom att utelämna delar av sanningen.
Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?