• smurfen 11

    ivf / äd 2016/ 2017?

    Är i startgroparna för ivf, är nästan 42 år. Försökt naturligt i ca ett och ett halvt år. Inga barn innan. Sambon och jag träffades när vi var 40. Har haft högt prolaktin, pga stress förmodligen, men nu tror jag det är ok., så det plus åldern har såklart spelat roll om det blivit nåt eller ej..Gjort utredning på det mesta utom mina äggledare ( lite konstigt)..Sambons spermier är ok. Får se om ivf funkar annars blir det ev äd...
    Nån över 40 som ska börja ivf? Eller äd inom kort?
    Eller är under behandling?

  • Svar på tråden ivf / äd 2016/ 2017?
  • UndrandeSökare

    Ja, om man kan tänka sig ÄD så har tid på sig till 49år (eller 50 i Ryssland) sen är det försent. Tyvärr finns det ju ingen garanti att man lyckats eller att pengarna räcker.

    Det är bara de som lyckats eller de som fortfarande kämpar som man hör om, de som misslyckas och ger upp, försvinner bara.

    Så fortsätt kämpa.

  • smurfen 11
    Maran73 skrev 2017-05-22 18:22:55 följande:
    Hallå hallå, nä inte riktigt lika mkt läkemedel att hålla ordning på, men en del blir det ju.

    Troligtvis klokt av dig att ta lite "semester" ett tag o göra lite annat! Din sambo verkar vara en sådan som behöver pauser, vilket är något frustrerande för oss som tänker o agerar i 180 km i timmen! Ni kanske kan komma överens om ngt typ "ok, vi tar en paus till 1 Augusti och jag lovar att inte ta upp det innan dess, men då måste vi prata ut ordentligt om hur vi ska göra" eller ngt åt det hållet?
    Jo, inget som händer här innan augusti i alla fall. Fortfarande inte pratat med sambon, drar mig lite för det. Vet, det är hemskt...innan ivf behövde han också tänka och nu blir det liksom ett steg till, med äd. Men jag blir väldigt stressad över att inte säga nåt heller...usch.
  • smurfen 11
    Superfurry skrev 2017-05-22 21:22:56 följande:
    Hej Flisan! Vi har också hört att vi kanske ska värdera äd från Triangeln, men att de kunde hjälpa oss. Så de sa båda. Kanske de gör det med oss gamlingar?
    smurfen 11 skrev 2017-05-22 16:40:19 följande:
    Hej Maran,

    Japp, har ju bllandat Menopur så har ju det under kontroll tror jag ! Och bara progynon och lutinus? Great ! Inte så dyrt heller...har båda hemma kvar.

    Däremot inte snackat med sambon om detta med äd, får ligga lite lågt då nu allt är så färskt efter ivf. Däremot, om vi gör det, vill jag inte bli för gammal...vi har så mycket med huset också, det ska målas och sambon tänker bara på målefärg nu...suck.
    Smulfen håller med Maran att ni kanske ska lägga en plan där båda blir nöjda. Jag försöker att prata så lite som möjligt om det med sambon utan mest det mest viktiga. Han hade nämligen en breakdown där i oktober med äd ivf ics och fan o hans moster som han sa. Så nu tar vi det i små steg, så ibland förvånar han mig med att slänga ur sig: men ska vi inte ta en trepack försök? och annat. Alla är ju olika man tar in små portioner av det som man tycker man kan klara. Kanske målarfärg är ju ett beslut, men en mindre avgörande sådan så det känns tryggt för din sambo nu.... Men trist ändå när man vill ha plan b redo! Hur tänker du inför äd då?

    Ego: det känns mer och mer i äggstockarna men inte alls lika mycket som sist ändå. Nu på sjunde sprutdag. UL på fredag och jag skulle nästan tro att det blir äggplock på måndag nästa vecka om jag nu följer samma mönster som de andra försöken... Trist då jag inte vet ifall jag kan ta ledigt!mitt i betygssättning :O jag får kanske anmäla mig sjuk eller nåt. Sambon har också na¨mnt att han e superbuse nästa vecka. Har varit stressad över detta nu hela veckan!!!

    Jaja det ordnar sig på nåt sätt! 
    Ok ja känns som min sambo alltid har en breakdown med allt detta:(

    Målarfärg är precis vad han klarar nu känns det som! Som jag nu skrev till Maran så känner jag mig dock deppig då vi inte kommer nån vart...

    Jag förstår ju att äd är ända utvägen om vi ska ha barn, men ju mer man läser om det så förstår man att det inte heller kanske funkar på en gång. Jag vet ju inte varför vi inte lyckats. Tänk om man liksom inte ens KAN få barn. Jag känner att man blir ( eller jag ) väldigt ego utan barn,

    Så hur går det för dig? Ul imorron? Åh vad spännande! Hoppas nu det syns sex fina blåsor, håller alla tummar :) Har ni köpt trepack ?
  • smurfen 11
    Flisan9113 skrev 2017-05-22 09:48:51 följande:
    Hejsansvejsan! Ojjjj det är så mycket som händer i tråden att jag inte kan hålla i sär all.... sorry. Men en kortis till dig Maran: 8 blåsor och 6 ägg. På torsdag sätter de tillbaka en blastocyst.

    Jag har haft kontakt med Läkaren Kåre på Triangeln IVF i Köpenhamn eftersom jag inte vill stanna kvar på Storken. Han föreslår att jag ska ta en äggdonation direkt... Varför har inte Storken gjord det under 5-6 försök på mig innan om äggen är så dåliga...? Jag fattar ingenting.

    Blir bara så trött och orolig över dessa tvära kasst.
    Men har du fått en blastocyst idag?? Det är ju kanonresultat!

    Du verkar ha bra äggreserv ! Kanske därför de inte nämnt äd? Du får bra med ägg så de kanske ser att det kan bli nåt?
  • smurfen 11
    Jessy01 skrev 2017-05-22 22:54:28 följande:

    Gokväll på er allihop!

    Furry-härligt att du känner ngt i äggstockarna...själv sprutardag 6 och Nada :(

    Fingers crossed!

    Maran- Jo har ju nämnt att jag har ett barn sen innan, ivf (fyra år) och har en 15 åring

    med. Saken är att det var inte riktigt meningen och berätta det men insåg sen var

    vad jag skrev ang illamåendet. Har gått igenom oerhört

    mycket för att få båda mina barn och känslan, längtan till en till blir tyvärr

    inte mindre intensiv. Hade jag aldrig trott innan. ÄD hade jag

    kunnat tänka mig men pengarna finns tyvärr inte. Så liiiite stress inför sista försöket :0

    Smurfen - känner så igen det som du beskriver i min kille.

    Det som funkat här är små doser...betänketid för honom en vecka i taget och att

    vi båda fått beskriva våra känslor. Min sambo har nu förstått hur mkt

    d här betyder och har gått m på nästan allt jag bett om....till slut efter betänketid.

    Kramar till slla!


    Hallå där,

    känner du nåt nu då i äggstockarna? Är det ul imorgon då? Hoppas det visar bra resultat, håller tummarna:)

    Jaså du känner igen detta med din sambo också, bra att inte va helt ensam i den situationen. Min sambo har svårt pratat om känslor, han går gärna bara iväg så det är svårt här:( Min sambo förstår nog också hur mycket dertta betyder, men tror pengar spelar roll här också. Vi har precis byggt nytt, jag ska förmodligen börja studera till hösten. Jag har pengar till äd dock. Sen ser nog sambon att det blir ännu ett projekt, resa, ta nya prover ev bla bla. Jag kan också känna viss stress över det.
  • Jessy01

    Smurfen- hoppas sambon ändrar sig och att om ni genomgår ÄD att det går bra!!

    Furry- hoppas d gått bra för dig idag!!!!

    För mig gick d åt he....te idag! 1 ägg som såg fint ut 16 mm....resten

    för små....kanske skulle tagit mer medicin ändå....jaja gjorde d jag

    trodde på Tillbaks på måndag för nytt UL. Han hade inte höga

    förhoppningar...knäckt :(

    Kram på er allihopa!!!

  • Maran73
    Jessy01 skrev 2017-05-26 08:57:13 följande:

    Smurfen- hoppas sambon ändrar sig och att om ni genomgår ÄD att det går bra!!

    Furry- hoppas d gått bra för dig idag!!!!

    För mig gick d åt he....te idag! 1 ägg som såg fint ut 16 mm....resten

    för små....kanske skulle tagit mer medicin ändå....jaja gjorde d jag

    trodde på Tillbaks på måndag för nytt UL. Han hade inte höga

    förhoppningar...knäckt :(

    Kram på er allihopa!!!


    Och en gigantiskt tröstkram tillbaka! <3 Förstår att det INTE var vad du ville höra idag...
  • Flisan9113
    smurfen 11 skrev 2017-05-25 19:50:59 följande:
    Men har du fått en blastocyst idag?? Det är ju kanonresultat!

    Du verkar ha bra äggreserv ! Kanske därför de inte nämnt äd? Du får bra med ägg så de kanske ser att det kan bli nåt?
    Tjingeling från Ven!
    Jag fick ut 8 ägg, satte in en blastocyst igår och de skulle fortsätta odla på 2 tills idag och sen frysa dem.

    Njaaa ang äd så vet jag inte om det är så att Storken låter bli att nämnda det medvetet eller ej. Likaså sa Triangel direkt att jag hade tunn slemhinna och det har jag påpekat för Storken redan på första försöket, alltså i höstas men de bara säger, jaja den är go nog. Hinnan är allt från 7mm-1,1 cm.
    Nu kollar jag i alla fall på AVA Peter i St Petersburg för att eventuellt ta det steget längre fram i tiden.

    Verkar som det är några här inne som funderar över äd eller ed i alla fall.

  • Flisan9113
    Superfurry skrev 2017-05-23 10:03:25 följande:

    Men hur skriver jag? Smulfen och att sambon är superbuse? det är han ju haha men jag menade så klart Smurfen och att sambon var superbusy ;)



    Flisan! Grattis ett fint äggskörd! Har du hört något mer om hur det går med dina små ägg? Det finns en del kvinnor som har gjort ED alltså embryo adoption på tråden "47:s samlade pärlor". Läste mycket i den tråden innan och det var alla kvinnor där som fick mig att äntligen ta beslutet att äd är också en väg. Kanske inget vi provar än (då vi just nu kör en vanlig ivf) men det är absolut en plan B som både jag och sambon är helt ok med :) Hålelr tummarna hårt för att du får en fin blastocyst på torsdag!!!
    Maran73 skrev 2017-05-22 22:57:55 följande:
    Superspännande tycker jag! Du får helt enkelt få matförgiftning el dyl, i ett sådant här läge är det ok att ljuga sig blå!!!
    Haha jag vet! Jag e bara så plikttrogen och tror att nåt hemsk ska drabba mig ifall jag ljuger! ;) men jag har fått lov att sätta vissa betyg senast nu i veckan vilket underlättar. Det är mest 3:örnas då de ska ta studenten och deras betyg ska skrivas ut i fint papper hehe :) Å andra sidan har många av dem kastat in handuken nu och bara ägnar sig åt baler, fester och annat som hör studenten till. En härlig tid :)

    Jessy: ja jag har känt som mensvärk men det kan vara annat också. Kände mer  sist med då hade jag fler blåsor! Vi hade väl börjat på samma dag i tisdags?  

    Ego: Nervositeten börjar komma nu. Hur kan man utsätta sig för detta om och om igen? Jag gapar som sagt inte efter mycket. Drömmen hade varit om jag får ut fyra-fem ägg och två blir fina nog för att sättas tillbaka. Bryr mig inte om att få nåt till frysen osv. tror faktisk att det inte går att få nåt till frysen med så få ägg som jag får. Men jag skulle gärna vilja ha två embryon tillbaka. Så om dessa sex blåsor fortsätter växa sig fina så finns det ju chans att det kan bli två fina mogna ägg. Vi får se! skulle gärna ha gjort ett UL nu snart men måste vänta till fredag... gahhh...

    Kramar tjejer nu back to work ;)
    Hej!
    Tack snälla för tipset om tråden ska absolut läsa på om detta. Förstår att de gör det utomlands bla på AVA Peter kliniken. Har redan kontaktat dem för att förbereda mig i god tid. De är super trevliga och hjälpsamma. Jag ska åka på deras konvent/föreläsning i Göteborg den 18 juni, söndag, 17-19, någon som vill följa med? 
Svar på tråden ivf / äd 2016/ 2017?