Inlägg från: K Markatta |Visa alla inlägg
  • K Markatta

    Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten

    Bali backas nu upp av tongivande socialdemokrat:

    www.expressen.se/nyheter/s-profilen-hyllar-hanif-bali-vill-betala-nasta-kampanj-/

    Den tidigare S-riksdagsledamoten Jan Emanuel Johansson försvarar den petade M-politikern Hanif Bali - och är beredd att finansiera en eventuell personvalskampanj för honom inför nästa val.

    - Hanif Bali är viktig, och därför vill jag vara med och stötta, säger mångmiljonären till Expressen.

  • K Markatta
    KillBill skrev 2019-08-23 16:44:39 följande:
    Och på Twitter hyllas Aftonbladets Anders Lindberg av skrikhögern efter Anders kommentarer om moderaternas hantering av Bali-affären i Opinion live..
    Då måste ju du ta avstånd från Lindberg.
  • K Markatta
    KillBill skrev 2019-08-23 17:23:55 följande:
    Jasså? Jag har inte sett inslaget, vad av det Anders L sa tror du inte att jag håller med om?
    Det som du påstod att "skrikhögern" hyllar?

    Stödet för Bali i ordväxlingen med Bildt fortsätter strömma in från alla håll. Här är ytterligare ett exempel:

    www.svd.se/bildts-garning-pa-balkan-fortjanar-balis-kritik

    Carl Bildts utrikespolitiska insatser tål mycket väl att granskas. Därför är den moderate riksdagsledamoten Hanif Balis kritik mot tidigare stats- och utrikesministern välkommen. Det skriver Markus Balázs Göransson, biträdande lektor i krigsvetenskap på Försvarshögskolan.
  • K Markatta
    Padirac skrev 2019-08-24 08:14:51 följande:
    Du verkar ha missat att kritiken mot bali i mycket går ut på hans hetsiga, hånfulla och nedlåtande och främlingsfientlig ton.

    Bali driver dessutom en egen politik med en egen agenda som inte representerar partiet Ms hållning.

    Att Balis kritik mot Bildt får stöd av meningsmotståndare till M är knappast något som stärker Balis ställning Inom M. Men i huvudsak är det Balis tjafsande och gläfsande i de brunblå gränderna som gjort att Bali nu totalt misslyckats med sin politiska gärning. Det verkar Bali inte begripa. Radikaliseringen han genomgått har helt enkelt fått honom att spåra ur och skapa problem för partiets ledning.

    Om Bali inte skärper sig så kommer han troligen att sluta som en vilde i parlamentet. I meningen att han häver ur sig den ena grova förolämpning efter den andra till de som sårar honom. Vilka han sårar med förolämpningarna är inget han bryr sig om, för andra människor verkar vara instrumentella för riksdagsman Bali.

    Så småningom blir han kanske också politisk vilde eller hamnar i det bruna träsk vars språkbruk han redan omfattar.
    Haha... Nej, jag har inte missat att kritiken mot Bali som vanligt endast endast endast handlar om hans Ton (TM) och inte med en stavelse berör sakfrågan som i det här fallet var Carl Bildts utrikespolitiska gärning.

    Representerar inte M:s hållning säger du. Detsamma kunde väl sägas om invandringspolitiken där Bali utmanade Reinfeldtdoktrinen - och vann. M har nu svängt och står idag för den politik som Bali förespråkade. Samma sak skulle kunna hända inom utrikespolitiken, alltså att M överger Bildtdoktrinen och antar en mer hårdför linje mot regimerna i Iran och Turkiet.
  • K Markatta
    FDFMGA skrev 2019-08-24 10:08:47 följande:
    Bali är körd inom M. 

    I och med att hans agerande inte lockar några väljare till partiet så kan M utan att tappa i opinion successivt avlägsna Bali.

    Det hade varit en helt anna sak och säkert ett moraliskt dilemma om det visat sig att Balis följare hade lockats till M - men i och med att Bali fick så relativt få personkryss i valet så var han körd - åtmintone inom M.

    Och det är ju inte särskilt troligt att det ska finnas utrymme för ytterligare ett högerpopulistiskt parti i Sverige.
    Det där tror du nog inte ens på själv.

    I verkligheten fick Bali relativt många personkryss sett till att M inte är något personkryssarparti och att Bali inte bedrev någon personvalskampanj.

    Nu har ju dessutom din partikamrat Jan Emanuel Johansson erbjudit sig att finansiera just en personvalskampanj för Bali som vi redan konstaterat här i tråden och han har ganska många miljoner att sätta sprätt på som han tjänat på vinster i välfärden, något som ju i vanlig ordning är OK När Vi Gör Det (S).
  • K Markatta
    Padirac skrev 2019-08-24 22:11:59 följande:
    Ja, Balis ton och hånfullheter om Bildts politik i detta fall har i alla fall inte varit mer lyckade för honom själv än Bildts politik har varit för Bildt. Detta trots Balis egna ord om just detta...

    Bali har med sina utspel krossat sig själv som representant för moderaterna och moderat politik. Bali har drivit sin egen linje där han plockat upp en retorik full av nedrigheter, påhopp, främlingsfientlighet som går hem hos Svansen som följer de bruna partierna.

    När Bali nu säger att han blir sårad av att hans avsikter misstros och ifrågasätts så är det inte långt bort att kalla Bali det han så många gånger föraktfullt kallat andra - en snöflinga !!  Killen måste ju skämta - HAN blir sårad ... smile2.gifsmile2.gif - samtidigt som han högaktningsfullt skiter i hur många han inte bara sårar utan falskt anklagar..
    Har du något att säga om sakfrågan och inte bara om tonen?

    Tycker du att Carl Bildt haft rätt om Iran och Turkiet?
  • K Markatta
    Padirac skrev 2019-08-24 22:41:32 följande:
    Sakfrågan i fråga om Balis petning är inte i fall Bildt haft rätt eller fel om Iran eller Turkiet.

    www.svt.se/nyheter/inrikes/hanif-bali-kritise...

    "Moderaterna i Stockholms län stöder den moderata riksdagsgruppens beslut att entlediga Hanif Bali från hans utskottsposter

    ? Politik är dels en förtroendebransch, dels ett lagspel och i det moderata laget värnar vi om ett bra och respektfullt tonläge i debatten. Hanif Bali har vid ett flertal tillfällen uppmanats att hålla en mer vuxen ton, men har trots detta passerat gränsen för hur en moderat riksdagsledamot bör uttrycka sig vid ett flertal tillfällen, nu senast med sina kommentarer om Carl Bildt.


    ? Som företrädare för moderaterna i Stockholms län stöder vi därför beslutet idag i riksdagsgruppen, att entlediga Hanif Bali från samtliga utskottsplatser. "

    Jag tror att Balis stöd av Svansen m.fl. har gått honom åt huvudet och han har flertalet gånger uttryckt att han pressar fram sin politik i moderaterna i tron att han är större än partiet.  Nu har partipiskan gjort sitt och Hanif kommer inte att få vara den som i framtiden håller i Ms partipiska trots att det är vad han drömmer om.

    Hanifs tonläge i debatten gjorde att han inte fattade att det var han som blev Svarte Petter - maktambitioner och drömmar har gjort honom fartblind.


    Tonen ja. Den berömda tonen. Tonen, tonen, tonen.

    Vill du höra andra tongångar kan du redan nu lyssna på morgondagens söndagsintervju i P1 med ingen mindre än... Hanif Bali!

    sverigesradio.se/sida/avsnitt/1345193
  • K Markatta
    KillBill skrev 2019-11-03 11:58:18 följande:
    En artikel som alla men i synnerhet moderater och kristdemokrater borde läsa..

    Det obehagliga med Sverigedemokraterna är inte främst vad de säger för att få din röst. Det är vad de inte tycker att du klarar att höra"

    www.dn.se/ledare/amanda-sokolnicki-sd-har-and.../


    Har du själv läst artikeln? För mig är den i alla fall låst.
  • K Markatta
    KillBill skrev 2019-11-04 07:34:42 följande:
    Jag var trött. Det jag tänkte och hade tänkt skriva var att jag inte delar uppfattningen att många ser kommunismen som rumsren. Däremot verkar det som att nazismen blir mer och mer accepterad.
    På den tiden som det fanns folk som i debatten kallade sig för kommunister så blev de häftigt kritiserade för detta och idag är det ytterst få som kallar sig för kommunist.
    Nu får vi i stället se fd näringslivstoppar som Leif Östling oförblommerat spy ut rasism i youtubekanaler som kan kopplas till vit makt och nationalsocialism. Tack och lov resulterar även det i kritik men det är ett oroväckande tecken att näringslivstoppar ens figurerar i sådana sammanhang.
    När Vänsterpartiet tidigare i år anordnade en gemensam demonstration med partier som inte tagit bort K ur partinamnet var kritiken ganska mild. SVT rapporterade avskalat att det förekommit kritik, bland annat från moderat håll, men gjorde inte någon egen markering.

    Kan du tänka dig en liknande rapportering ifall något etablerat parti tågat sida vid sida med NMR?

    www.svt.se/nyheter/lokalt/vasterbotten/vansterpartiet-i-umea-om-kritiken-mot-forsta-maj-taget

    V går i tåg med kommunister: "Den här dagen vi samverkar"

    Att Vänsterpartiet på första maj ska demonstrera tillsammans med partier och grupper som kallar sig kommunister har fått en del kritik. Men den tillbakavisas av Gudrun Nordborg (V).

    Vänsterpartiet i Umeå kommer under första maj att demonstrera tillsammans flera andra organisationer och partier på vänsterkanten under namnet Samling vänster, något som kritiseras från bland annat moderat håll.

    Men Vänsterpartiets Gudrun Nordborg som är taleskvinna för Samling vänster slår ifrån sig kritiken och menar att det bara är under första maj man gör gemensam sak, i år med fokus på arbetsrätten.
Svar på tråden Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten