Inlägg från: K Markatta |Visa alla inlägg
  • K Markatta

    Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten

    KillBill skrev 2019-11-04 19:25:14 följande:
    Allt är relativt. De sverigedemokrater som var med och arrangerade Folkets Demonstration och lät nazister och förintelseförnekare beträda scenen för att hålla tal fick mycket mindre kritik än de vänsterpartister i Umeå som tågade med kommunister. Kan det bero på att det är mer väntat att Sverigedemokrater ska samverka med nazister eller vad tror du det beror på?
    Det stämmer inte, Bill. Folkets Demonstration fick svidande kritik i media. Här är ett exempel, också från Sveriges Radio:

    sverigesradio.se/sida/artikel.aspx

    Här tog man hjälp av Expo för att grundligt gå igenom och kritisera olika rörelser som figurerade i och kring demonstrationen. Jag kan däremot inte hitta någon artikel där man låtit en expert på vänsterextremism på motsvarande sätt beskriva de organisationer som Vänsterpartiet demonstrerade tillsammans med. Då rapporterades bara pliktskyldigt att "några moderater varit kritiska".
  • K Markatta
    KillBill skrev 2019-11-04 21:19:08 följande:
    Ett exempel, realy? 1 minuts googling fann 10 mycket kritiska artiklar mot V. Kritiken mot V kom från fler håll och var mer kritisk än kritiken mor SD politikers koppling till neofascistiska Folkets demonstration.
    Dela gärna med dig av alla dessa kritiska nyhetsartiklar. Det du länkade till nu var två borgerliga ledare och en insändare.

    Förklara också på vilket sätt de var mer kritiska än den artikel jag länkade till.
  • K Markatta
    KillBill skrev 2019-11-04 22:40:35 följande:
    Jag ger dig 10 länkar mot din enda. I de  länkar jag ger dig pratar man om skandal, extremism, klarar inte av att städa, vänstern i armkrok med.. o.s.v. 

    I din länk konstateras kopplingarna mellan SD och högerextremism men artikeln riktar i sig ingen kritik mot sverigedemokraterna på det sätt som görs i de artiklar och ledare  som jag länkar till. Den enda kritik som framförs i artikeln handlar om intern kritik från några sverigedemokrater och då på samma sätt som Jonas Sjöstedt när han kritiserade sina partikamrater i Umeå.


    Gick in på Nya Familjeliv och ser då 10 länkar i ditt inlägg. Kanske kan vara intressant att veta både för dig och för den som sköter forumet att jag endast ser tre av de länkarna på Gamla Familjeliv.

    Övriga länkar som du postat och som jag först inte såg är dock i samma stil som de andra. Det är insändare skrivna av M-politiker och opinionstexter på borgerliga ledarsidor. Det som är nyhetsartiklar är dessa från SVT och SR:

    www.svt.se/nyheter/lokalt/vasterbotten/partiledaren-jonas-sjostedt-kritiserar-vansterpartiet-i-umea-de-har-gjort-ett-misstag
    sverigesradio.se/sida/artikel.aspx&artikel=7209123
    sverigesradio.se/sida/artikel.aspx&artikel=7209730

    I den ena återger man bara vad en M-politiker skrev i en kritisk insändare och vad den lokala V-ordföranden svarade på det.

    I de andra två för man fram partiledaren Jonas Sjöstedts uppfattning. Han låter hälsa att han tycker att det var fel och att han hoppas det blir bättre till nästa år. Sen är det bra med det. Inte någon svidande kritik direkt.

    Man har också ett kort meningsutbyte med den lokala V-ledaren:

    Men det här är inget nytt, anser Vänsterpartiets gruppledare i Umeå kommun, Ulrica Edman. Hon säger att Vänsterpartiet i Umeå i minst 20 års tid varit med och samlat en bred vänster på första maj och där har också kommunistiska grupper ingått.

    SR: Kan du se nåt problem med att ni tågar tillsammans med revolutionära kommunistiska grupper?

    - Det här har varit en icke fråga i Umeå. Vi har alltid varit en röd stad som lyckats samla en bred vänster.

    Inte heller här blev det några följdfrågor.
  • K Markatta
    KillBill skrev 2019-11-05 20:08:44 följande:
    Hur många konservativa ledarsidor kritiserade SD för att en Sverigedemokratisk politiker startade Folkets demonstration och bjöd in talare som är öppet antisemitiska och som hyllat nazism?
    Det är din uppgift att komma med belägg för det som du påstår. Du var ju duktig på att länka till ledartexter om V:s samarbete med kommunister i Umeå så då borde du kunna göra detsamma om SD och Folkets Demonstration.

    Sedan tycker jag att du kan lyfta blicken från ledarsidan och insändarsidan och även titta på nyhetsrapporteringen.
  • K Markatta
    KillBill skrev 2019-11-06 22:08:30 följande:
    Min fråga var retorisk. Inga konservativa ledarsidor kritiserade SD för att en Sverigedemokratisk politiker startade Folkets demonstration och bjöd in talare som är öppet antisemitiska och som hyllat nazism. Även nyhetsrapporteringen var mer begränsad när SD politikern  bjöd in talare som är öppet antisemitiska och som hyllat nazism än när vänsterpartiesterna i Umeå gick i samma tåg som kommunister en nyhet som fick större genomslag och kritiserades från fler håll. 
    Belägg var ordet för dagen, Bill.

    Det räcker inte att bara komma med lösa påståenden.

    Ge något exempel där du tycker att nyhetsrapporteringen kring Folkets Demonstration inte varit tillräckligt kritisk.
  • K Markatta
    KillBill skrev 2019-11-09 10:45:26 följande:

    Kan Ebba Busch Thor lura andra än lågutbildade kristdemokrater (och sverigedemokrater)?


    Det är väl ungefär som oskicket att i tid och otid använda beteckningen brun (dvs nazistisk) om en eventuell M-regering.
  • K Markatta
    FDFMGA skrev 2019-11-29 14:40:23 följande:
    Ibland är det mer tydligt än annars vilka konsekvenser nyliberalismen har fått:

    Citat ur AB-artikeln:

    Lagen om offentlig upphandling får tjänstemännen att jaga lägst anbud utan att titta på helheten såsom arbetsmiljö, kollektivavtal eller underentreprenörer. 

    Den uttjatade floskeln systemkollaps får plötsligt en relevans.


    Svartarbete och exploatering av utländska arbetstagare snedvrider konkurrensen. Skötsamma företag slås ut. Lönerna dumpas. Omänskliga arbetsvillkor normaliseras. Skattepengar rullar in i de kriminellas omfångsrika fickor.


    Hybridlösningen med skattefinansiering och privata utförare är inte nyliberalism.

    Intressant för övrigt att Aftonblaskan solkar ner den heliga Sverigebilden genom att prata om Systemkollaps. Stefan Löfvens nya regeringsunderlag förespråkar ju också den politik som kritiseras.

    Skrevs visserligen på kultursidorna men man kan kanske ändå ana ytterligare en spricka mellan AB och S-ledningen.
  • K Markatta
    Padirac skrev 2019-12-01 18:20:40 följande:
    En sak som skiljer SD och V är att i den tidsperiod SD bildades som politiskt parti av nazister, fascister, vitmakt och andra rasister var samma tidsperiod som V efter nära nog 25 år med ett tydligt stöd för parlamentarism lämnade kopplingen till Sovjet och den östeuropesiska kommunismen.

    SDs koppling till nazism, fascism och rasism är alltså betydligt mer samtida än Vs koppling till sovjets diktatur och folkmord . SD har ju fortfarande inte lämnat sitt ursprungliga principprogram som nazister, fascister, vitmakt och rasister skapade med fascister och tidigare nazisten Per Engdahls ideologiska material som förlaga. 

    popularhistoria.se/politik/partiernas-histori...

    SD sår alltså mitt i sin skit och V har sedan åtskilliga år distanserat sig från sovjet.

    kommunism som statskommunism är inte att jämföra med nazism med ett uttalat rasistiskt innehåll.

    kommunism som diktatur och systematiskt folkmord är däremot att jämföra med nazism som diktatur och systematiskt folkmord
    Under den här tiden hände det även att gamla nazister anslöt sig till V. Här är ett exempel:

    www.dn.se/ledare/per-svensson-den-svenske-nazistledaren-som-blev-kommunist-/

    Sven Olov Lindholm hade på 30- och 40-talet varit ledare för det dominerande svenska nazistpartiet, Nationalsocialistiska Arbetarepartiet/Svensk Socialistisk Samling.
    ...

    Nu lät han sig som pensionär entusiastiskt svepas med av 70-talets vänstervåg: Hakkorset och Vasakärven utbytta mot den gula stjärnan på den sydvietnamesiska nationella befrielsefronten FNL:s rödblå fana. Men Lindholm engagerade sig inte bara i den svenska FNL-rörelsen utan också senare i "Folkkampanjen mot kärnkraft" och i fredsrörelsen. I en tv-intervju 1980 berättade Lindholm att han numera röstade på VPK.
  • K Markatta
    FDFMGA skrev 2019-12-08 14:18:17 följande:
    Själv tycker jag nog att de nyauktoritära har en klar poäng i att huvudregeln för anhöriginvandring ska innebära försörjningsplikt.
    Undrar om Bill också håller med "de nyauktoritära" Glad
  • K Markatta
    Padirac skrev 2019-12-17 19:11:35 följande:
    Den som tittar över sundet ser att ditt förlag till hantering av SD skulle påskyndat det vi nu ser i Sverige med ökande stör för ett främlingsfientlighet och normalisering av oduglingarna istället för ett avslöjande.

    Men du kanske ser det finns en avgörande skillnad mellan Danmark och Sverige i frågan som skulle ha lett utvecklingen i en annan linje än den gjort i Danmark?
    I Danmark halverades stödet för DF i valet i somras och senaste mätningen visar att partiet backat ytterligare till 7,8%

    www.berlingske.dk/analyse-og-perspektiv/ny-maaling-sender-barsk-advarsel-til-df-toppen-og-saerligt
  • K Markatta
    KillBill skrev 2019-12-05 13:01:45 följande:
    Alliansen skapade 374 tusen jobb på åtta år. Den rödgröna regeringen har hitintills på fem år skapat nästan lika många jobb (367 tusen).
    Hur många nya arbetslösa har det blivit under samma period? Befolkningen har ju ökat ganska mycket under de åren som du vet.
  • K Markatta
    Padirac skrev 2019-12-17 20:11:24 följande:
    Och vad har hänt med DF och den Danska politiken från  2010 fram tills nu?
    Vad är din analys?
  • K Markatta
    Padirac skrev 2019-12-17 20:51:27 följande:
    Normalisering av främlingsfientliga åsikter,   främlingsfientliga politiska förslag från flertalet danska partier.
    Tycker du att danska S numera är främlingsfientliga?
  • K Markatta
    KillBill skrev 2019-12-15 10:29:54 följande:

    Här är den 95 åriga förintelseöverlevaren Hédi Fried, Moderatledaren Ulf Kristersson tog hennes hand och lovade att  aldrig någonsin gå med på något samröre med Sverigedemokraterna.


    Nu har Ulf brutit löftet.


    Bill tillrättavisas nu av SVT:s politiska expertkommentator:

  • K Markatta
    KillBill skrev 2019-12-08 17:59:38 följande:
    När det gäller arbetskraftsinvandring handlar emellertid problemet i första hand om att den förra alliansregeringen med moderaterna i spetsen såg till att reglerna för arbetskraftinvandring i Sverige blev de mest liberala i hela världen.

    Jag anser att regelverket för arbetskraftsinvandring måste ses över. Det är  inte rimligt att Sverige har arbetskraftsinvandring av okvalificerad arbetskraft samtidigt som det finns människor med uppehållstillstånd i Sverige som saknar arbete.
    Nu verkar det hända något i frågan. Dock inte från ditt parti som istället agerar bromskloss:

    www.expressen.se/nyheter/sa-vill-m-skarpa-reglerna-for-arbetskraftsinvandring/

    Så vill M skärpa reglerna för arbetskraftsinvandring

    Nu kommer ett nytt slag mot januariavtalet. Moderaterna vill köra över regeringen för att skärpa reglerna för arbetskraftinvandring.

    - Vi tror att det finns ett brett stöd i riksdagen för de här förslagen, säger Ulf Kristersson.

    Vänsterpartiet välkomnar Moderaternas förslag och öppnar upp för diskussion över blockgränserna - samtidigt som LO-ordföranden uppmanar statsministern att bjuda in M till samtal.

    Även SD:s Paula Bieler säger att de ställer positiva till förslaget - och KD öppnar också upp för samtal.
  • K Markatta
    KillBill skrev 2020-02-03 19:06:34 följande:
    Du är uppenbarligen inte helt påläst i frågan.

    Citat: Enligt SvD:s källor ska regeringen utreda om krav på försörjning av anhöriga ska införas för arbetskraftsinvandring

    www.svd.se/aven-regeringen-vill-skarpa-kraven...
    Så här står det i Jöken:

    21. Problemet med kompetensutvisningar måste lösas. Ett särskilt visum för högkvalificerade som vill söka jobb eller starta företag ska införas (Utredning 2019. Nya regler från 1 januari 2021). Dagens regler för arbetskraftsinvandring ska värnas.
  • K Markatta
    KillBill skrev 2021-02-21 20:17:47 följande:
    Jag läste om en ung kvinnlig MUF politiker som i helgen, på Twitter, blivit trakasserad av sverigedemokrater och andra hatare. Knappt någon M topp har försvarat tjejen.  Det är lågt..
    Har du även läst vad hon skriver om S och MP?

    Kan rekommendera det annars.
  • K Markatta
    KillBill skrev 2021-02-21 22:26:23 följande:
    Jag vet att svenska ungdomsförbund inte brukar utrycka sig vackert om varandra men menar du att det är förklaringen till att moderatledningen inte stöttar henne efter trackaserierna från SD svansen?
    Vad baserar du det på? Så här skriver hon själv om det stöd hon fått:



  • K Markatta

    Här är några exempel på insiktsfulla inlägg hon postat:

    ---

    Stefan Löfven gick till val på att Sverige skulle ha lägst arbetslöshet i EU, nu helt plötsligt har gratis kaffe blivit socialdemokraternas nya hjärtefråga.

    Prioriteringar a la socialdemokraterna.

    ---

    HUR kan man rösta på Miljöpartiet?! Emot kärnkraft, elbrist, kass symbolpolitik som drabbar vanligt folk och mer utsläpp pga importerad kolkraft.

    Det är helt bortom mig men är så glad över att det partiet är så litet också.

Svar på tråden Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten