Inlägg från: K Markatta |Visa alla inlägg
  • K Markatta

    Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten

    Brittisk journalist skriver sakligt i etablerad media om läget i Sverige:

    www.telegraph.co.uk/news/2017/02/23/wont-admit-stockholm-donald-trump-right-immigration-sweden/

    Exempel:

    Foreigners who visit the wrong part of Sweden can pay a heavy price: last summer a British boy was killed in a grenade attack in Gothenburg as he slept with his family. If grenades were being thrown into children’s bedrooms in Birmingham or asylum centres were being torched in Surrey, the immigration debate in Britain might be a little different. The word "crisis" might be used.

    But what’s striking about Sweden is how defensive policymakers are when confronted about all this; how insistent they are that things are under control. As the violence affects just a sliver of society, the overall Swedish crime figures are quite small. Trouble can be buried in the data. Wider discussion about all of this is also discouraged by what’s known as Sweden’s "opinion corridor", the narrow parameters into which public debate is confined. Those who step outside, and talk about the immigration problems, risk being accused of bigotry. Or, perhaps worse, giving succour to the populist Sweden Democrats, now supported by one in six Swedes.

  • K Markatta
    KillBill skrev 2017-02-25 12:33:22 följande:

    Sverigedemokraterna ljuger i debattartikeln: www.aftonbladet.se/nyheter/ samhalle/a/9a3wp/justitieministern-sverigedemokrat erna-ljuger-i-debattartikeln


    Morgan Johansson (S) kommer med en alternativ definition av vad som menas med att ljuga. Från artikeln:

    Men många av påståendena stämmer, hur menar du då att de ljuger?

    - Att inte redovisa totala fakta är också ett sätt att ljuga. Det vill säga att förtränga sånt som talar för den motsatta bilden, det är också ett sätt att förleda. Det är precis det man gjort, säger Johansson.
  • K Markatta
    KillBill skrev 2017-02-25 13:47:03 följande:
    Vi kan ta ett exempel. Regeringen har i omgångar skärpt Sveriges terroristlagstiftning med syfte att enklare kunna lagföra svenskar som delaktig i väpnad konflikt utomlands (exempelvis stridit för IS). Söker man asyl i Sverige eller om man saknar uppehållstillstånd och det kan konstateras att man har begått terrorbrott så utvisas man direkt.  Att då påstå att Sverige har tar emot IS krigare med öppna armar är en lögn.
    IS-terrorister som är svenska medborgare nekas inte inresa i Sverige så vitt jag vet.
  • K Markatta
    KillBill skrev 2017-02-25 14:10:47 följande:
    Nej men dom fängslas.

    Att Sverige fängslar terrorister är inte synonymt med att välkomna terrorister med öppna armar och därför en lögn. Det finns för övrigt inget land i världen som sett till internationell rätt kan vägra att släppa in egna medborgare. 


    Australien har börjat dra in medborgarskapet för återvändande IS-terrorister (som även är medborgare i annat land):

    www.nytimes.com/2017/02/13/world/australia/citizenship-isis-khaled-sharrouf.html

    ISIS Fighter's Australian Citizenship Is Revoked Under Antiterror Laws

    SYDNEY, Australia - An Islamic State fighter who posted a photo of a beheaded Syrian soldier online has become the first dual national to be stripped of his Australian citizenship under antiterrorism laws, according to local news reports.

    Hur ser det då ut i Sverige? Lägger man extra resurser på att gripa återvändande IS-terrorister vid gränsen eller behandlas dessa på samma sätt som vilka medborgare som helst?
  • K Markatta
    KillBill skrev 2017-02-26 10:25:11 följande:
    Detta är tre exempel, det finns säkert fler men man kan inte läsa hela originalartikeln utan att vara prenumerant på WSJ. Om någon har tillgång till hela artikeln får ni gärna länka.
    SD:s egen blaska Samtiden har publicerat artikeln från Wall Street Journal. Vet dock inte om den räknas som förfärlig hatsajt här på forumet så jag vågar inte länka till den av rädsla för repressalier men du kan nog söka själv.
    KillBill skrev 2017-02-26 10:25:11 följande:

    Jimmie Åkesson påstår att antalet sexualbrott har fördubblats i Sverige mellan 2014 och 2015. Antalet anmälda sexualbrott minskade i sverige mellan 2014 och 2015. Så här ser statistiken ut:



    I artikeln verkar man hänvisa till nationella trygghetsundersökningen och inte statistiken för anmälda brott:

    The number of sex crimes nearly doubled from 2014-15, according to surveys by the Swedish government body for crime statistics.
    KillBill skrev 2017-02-26 10:25:11 följande:
    Jimmie Åkesson påstår att Svenska skolor har förbjudit kristna psalmer för att inte förolämpa icke-kristna invandrare. Sanningen är att det under lång tid funnits bred politisk enighet om att den Svenska skolan ska vara icke konfessionell och detta har inget som helst med respekt för icke-kristna invandrare att göra.
    Någon form av respekt för elever som inte är kristna borde väl ligga bakom sekulariseringen av skolan. Om det finns någon extra respekt för just invandrade icke-kristna elever är svårt att säga. Att påstå det, som Åkesson gör, är spekulation precis som det är spekulation att påstå motsatsen som du gör. Dock kan man knappast kalla det för lögn.
    KillBill skrev 2017-02-26 10:25:11 följande:
    Jimmie Åkeeson påstår att Sverige tar emot IS krigare med öppna armar. Sanningen är att regeringen i flera steg har skärp Sveriges terroristlagstiftning med syfte att kunna fängsla människor som stridit med exempelvis IS.

    Här får vi nog en semantisk diskussion om betydelsen av "öppna armar".
  • K Markatta

    Efter ommöbleringen i Hässleholms kommunledning ikväll har vi fått en ny intressant formulering i den semantiska debatten om vilken typ av samarbete som egentligen ska kallas samarbete:

    www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/sverigedemokraterna-vill-leda-hassleholms-fullmaktige

    Socialdemokraternas avgående ordförande i kommunstyrelsen, Lena Wallentheim (S) säger att det är uppenbart att moderater och Sverigedemokrater har "gjort upp i kulisserna" om ett samarbete för att kunna ta makten i Hässleholm.

    - Vi har inget formellt samarbete med Moderaterna men i praktiken blir detta en valteknisk samverkan, säger Patrik Jönsson (SD).

    Moderaterna får ordförandeposterna både i kommunfullmäktige och kommunstyrelsen. Sverigedemokraterna får vice ordförandeposterna.

  • K Markatta
    Abegayle70 skrev 2017-03-03 20:07:51 följande:
    Fy fan. Det blir bara värre och värre. Undrar om Reinfeldt är nöjd med sin efterträdare`?
    Hon var sosse tills ganska nyligen då hon bytte till SD. Rimligtvis har hon haft liknade åsikter även innan partibytet.
  • K Markatta
    FDFMGA skrev 2017-03-04 12:52:23 följande:
    Hm.

    Vill bara hjälpa dig en smula. Om du hänvisar till vad en person sagt under en BBC-intervju så är det bättre att länka till intervjun än till twitterkommentarer.

    Länkar du enbart till Twitter blir det inte möjligt att ta ställning till vad Ylva Johansson sagt.
    Aftonblaskan skriver nu att Ylva Johansson (S) pudlar efter att ha spridit alternativa fakta om svensk brottsstatistik i BBC-intervjun:

    aftonbladet.se/nyheter/a/7amb3/ylva-johansson-backar-efter-bbc-intervju-om-sexbrott

  • K Markatta

    Klipper in lite från artikeln:

    I intervjun håller Ylva Johansson inte med om att antalet sexbrott ökat och att det skulle vara relaterat till invandring.

    - Jag skulle säga att han inte riktigt vet vad han talar om. När vi gör undersökningar över hur många kvinnor som blivit utsatta för våldtäkt eller sexuella övergrepp så ser vi att nivån går ner, och går ner, och går ner, säger Ylva Johansson.

    Påståendet stämmer inte, enligt tidigare arbetsmarknadsminister Elisabeth Svantesson (M). Andra som ifrågasatt sanningshalten i Ylva Johanssons uttalanden är riksdagsledamoten Staffan Danielsson (C), kriminologen Manne Gerell och Dagens Nyheters ledarskribent Erik Helmerson.

    Efter kritiken säger Ylva Johansson att hennes uttalanden i BBC-intervjun bygger på anmälningar av våldtäkter mellan 2014 och 2015, vilket stämmer.

    - Jag baserar mina svar i intervjun på uppgifterna jag hade då - att anmälningarna på våldtäkter minskat 2015. Det var fel av mig att prata om en utveckling baserat på ett år. De preliminära siffrorna för 2016 visar tyvärr på en ökning igen. Det är självklart viktigt att det blir korrekt, säger Ylva Johansson.

    Ylva Johansson (S) hade alltså valt ut statistik för endast ett enskilt år och sedan sagt att "nivån går ner, går ner går ner" trots att det i själva verket gick upp, gick upp och gick upp bortsett från just det året.

Svar på tråden Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten