Inlägg från: K Markatta |Visa alla inlägg
  • K Markatta
    Världsmedborgare skrev 2017-03-17 18:38:40 följande:
    Sahlin är borta men Tobé är kvar, och kan fortsätta göra skada.

    Sahlin försvann inte i och med Tobleroneaffären. Hon återkom till politiken efter en "timeout" och gjorde skada under många år som minister.
  • K Markatta
    KillBill skrev 2017-03-18 17:31:27 följande:

    Kan verkligen allianspartierna gå till val med så olika syn på relationen till SD?


    Inom Alliansen har man en ganska likartad syn på SD. Man tycker inte att de duger till att ingå i en regering och man tycker inte heller att de har kompetens nog när det gäller budgeten. Däremot tar man gärna emot deras stöd i omröstningar där man tycker lika.

    Det enda som skiljer är att M nu inte vill ha något principiellt pratförbud när man dricker kaffe i utskotten medan de mindre allianspartierna är något mer reserverade och helst sitter vid sitt eget bord.
  • K Markatta
    FDFMGA skrev 2017-03-19 09:18:12 följande:
    Nu tror ju alla att det handlade om att med SD:s hjälp fälla regeringen nu före valet och att inleda ett samarbete med SD i politiska frågor.
    KillBill skrev 2017-03-19 09:25:25 följande:
    Annie Lööf har sagt att hon inte sätter sig i en alliansregering om socialdemokraterna och SD tillsammans skulle bli större än alliansen. Hon vill inte göra det eftersom SD då riskerar att få makt i riksdagen. Hur kan du få det till att Annie Lööfs linje skulle vara likartad med Anna Kinberg Batras? Det stämmer ju inte.  

    Det ni tar upp handlar om vilket stöd en Alliansregering ska ha i riksdagen och i den frågan har man olika uppfattningar. M har ändrat sig och vill regera med nuvarande stöd medan exempelvis C vill att Alliansen ska vara större än idag.

    Synen på SD är dock i stort sett densamma. Man vill inte ha dem i regeringen eller förhandla om budgeten med dem. Det är i alla fall vad man säger.
  • K Markatta
    FDFMGA skrev 2017-03-19 13:35:22 följande:
    Nej, det har du missuppfattat, även om M vinglar högst betänkligt i fråga om hur de ska förhålla sig till SD så har de inte tagit tillbaka påståendena om samarbete.

    Regeringssamarbete, budgetsamarbete eller samarbete om invandringspolitik har aldrig varit aktuellt enligt M:s officiella hållning åtminstone. Det är samarbete och kompromisser med SD i andra politiska frågor konflikten mellan M å ena sidan och C och L å andra sidan handlar om.
    Ja, och i det stora hela är man alltså överens.
  • K Markatta
    Världsmedborgare skrev 2017-03-19 14:20:25 följande:
    Gör man som M, helt ägnar sig åt maktspel istället för (oppositions)politik, då tvingar dom sina väljare att se sig om efter ett alternativ, och det tycks dom ha hittat i C.
    M har tappat greppet och helt virrat bort sig själva, väljarna begriper inte vilken politik som M står för längre, och givetvis fiaskot med att liera sig med SD.
    M ville lägga en gemensam Alliansbudget både nu i höst och efter valet 2018. Är inte det ganska tydligt jämfört med andra partier? Exempel:

    C: Vi vill ha en S-V-MP-budget 2017 men en M-C-L-KD-budget 2018.

    S: Vi vill regera med MP 2017 men inte 2018.
  • K Markatta
    FDFMGA skrev 2017-03-19 21:39:16 följande:
    Inte om du utgår från V:s partiprogram där de skriver att de arbetar för förverkligandet av ett socialistiskt samhälle.
    Dorianskalan stämmer väl inte särskilt väl för de andra partierna heller?

    V = Socialliberaler
    S = Liberaler
    L = Stockkonservativa

    Glad
  • K Markatta

    Moderat riksdagsman kräver misstroendevotum mot MP-minister:

    m.facebook.com/story.php&id=761624739

    Nu visar en granskning från webbtidningen Smedjan det som flera av oss misstänkt under en längre tid: att statliga myndigheter delar ut omfattande bidrag dels till bluff-organisationer som påstår sig bekämpa våldsbejakande extremism men som lägger pengarna på löner och lokaler, dels till extrema Islamistiska organisationer som sprider budskapet att det är okey att våldta sin fru och avrätta homosexuella.

    Samtidigt har Bah Kuhnke ljugit i media om och visat sig vara fullständigt okunnig kring hur arbetet med att hantera återvändande IS-krigare fungerar. Terrorexperten Magnus Ransgård beskriver Sveriges arbete mot terrorn som "ett svart hål".

    Bah Kuhnke har visat sig helt sakna kompetent för att i något avseende hantera dessa frågor. Det räcker inte med att ansvarsområden flyttas till en annan minister. Granskningen och utbetalningen av statliga bidrag till ideella faller oundvikligen på kulturdepartementet. Mot bakgrund av att delar av samma medel används för att uppmuntra snarare än att bekämpa extremism är Bah Kuhnke olämplig att leda detta arbete.

    Moderaterna bör ta initiativ till ett misstroendevotum mot Bah Kuhnke.

  • K Markatta
    KillBill skrev 2017-03-21 14:09:33 följande:
    Har den moderate riksdagsmannen redan raderat sitt inlägg eller varför fungerar inte länken? det Kan du säga vilken riksdagsman det gäller?
    Fredrik Schulte.

    tinyurl.com/ks6j66q
  • K Markatta
    felix le chat skrev 2017-03-24 15:59:34 följande:
    Problemet uppstår när C skriver en s.k. "vitbok" där man gör allt för att inte
    nämna sina faschistiska rötter.
    Vi måste lära av historien och det gör vi inte genom Centerns historieförfalskning.

    Hela C:s partiprogram från 1933 var för övrigt intressant läsning:

    snd.gu.se/sv/vivill/party/c/program/1933

    Några exempel:

    * Under århundraden ha Sveriges bönder bevarat tron på kristendomen som en rik källa till andligt liv. Då kristendomen är den säkraste grundvalen för en redbar och allmängagnelig livsföring, måste kristen tro och livsåskådning främjas och bevaras som grundval för svensk folkuppfostran. Det religiösa livet bör beredas möjlighet att utveckla sig fritt och ostört av kristendomsfientliga inflytelser.

    * För bondeklassen måste som en naturlig uppgift framstå bevarandet av de svenska hemmen, hävdandet av familjebandens värde för individerna och samhället, liksom av de värden som ett verkligt hem har att ge åt familjemedlemmarna och särskilt åt det uppväxande släktet. Härmed sammanhängande sociala och ekonomiska problem böra uppmärksammas i syfte att underlätta familjebildningen och bereda ökade möjligheter för de unga att vid någorlunda tidig ålder bilda hem. De sedligt och moraliskt nedbrytande krafter, som verka i riktning att upplösa familjebanden, måste bekämpas.

    Och så förstås rasbiologin som du tog upp:

    * Som en nationell uppgift framstår den svenska folkstammens bevarande mot inblandning av mindervärdiga utländska raselement samt motverkandet av invandring till Sverige av icke önskvärda främlingar. Folkmaterialets bevarande och stärkande är en livsfråga för vår nationella utveckling.
Svar på tråden Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten