Inlägg från: K Markatta |Visa alla inlägg
  • K Markatta

    Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten

    KillBill skrev 2018-02-13 21:45:12 följande:
    Jag sitter på mobilen och jag får inte fram några uppgifter från MSB. Vad säger MSBs statistik över antalet bilbränder i Göteborg för 2017?
    MSB:s statistik för 2016 borde ha publicerats förra året men så har av okänd anledning inte skett. Eftersom det inte finns någon officiell statisk kan man ju undra var SR fått sin siffra 66 ifrån.

    BRÅ har däremot statisk över anmälda brott för 2016 och preliminär statistik för 2017. När det gäller kategorin bilbrand borde antalet anmälningar överensstämma ganska väl med antalet faktiska bränder.

    Enligt BRÅ anmäldes 254 bilbränder i Göteborg 2016 och 2017 var siffran 236.

  • K Markatta
    KillBill skrev 2018-03-09 10:13:22 följande:
    För övrigt så får SD bara  stöd av 15,7 % i en opinionsundersökning som publicerades idag.
    Här har du hela mätningen:



  • K Markatta
    KillBill skrev 2018-03-17 14:40:30 följande:
    Det är inte första gången som Nyheter Idag misstänks för att ha kopplingar till Ryssland med du rycker på axlarna. Moderaternas gruppledare Tobias Billström utomordentligt allvarligt på det inträffade och menar att oavsett vad undersökningen kommer fram till så har Hanif Bali agerat ytterst omdömeslöst.
    DN:s story är riktigt tunn.

    Det är alltså en före detta anställd inom Mittmediakoncernen som nyligen gått över till Nyheter Idag som begärt ut mailkorrespondens mellan UD och en Mittmediajournalist. Mailen, som ju är offentlig handling, var ganska ointressanta och hade inget större nyhetsvärde. Mailen sprids sedan, oklart exakt hur, av Nyheter Idags Chang Frick och når då Bali som återger dem på twitter.

    Varför begärdes mailen då ut? Han som begärde ut dem påstår att det var en slump att det skedde nån vecka efter att UD mailat journalisten men det tror inte DN på utan de misstänker istället att det kan finnas en läcka som lämnat ett tips. Vi får då alltså följande möjligheter:

    1. Det har inte kommit något tips. Mailen har av en slump begärts ut vid detta tillfälle.
    2. En läcka på UD har tipsat om att det kan finns en intressant mailväxling.
    3. En läcka på Mittmedia har tipsat om att det kan finns en intressant mailväxling.
    4. Någon har avlyssnat mailkonversationen och sedan lämnat ett tips.

    Det hetaste tipset, om det nu finns någon läcka, borde väl vara någon tidigare arbetskamrat på Mittmedia. Det alternativet undersöker DN över huvud taget inte.

    Läckan skulle också kunna finnas på UD där det ju varit en del skumraskaffärer med försvunna dokument mm sista tiden. Enda motargumentet som DN presenterar är att de frågat en anonym person på UD om det finns någon läcka och då fått svaret "nej". Det har man alltså nöjt sig med.

    Efter denna ytterst bristfälliga analys drar DN slutsatsen att UD nog är avlyssnade.
  • K Markatta
    KillBill skrev 2018-03-22 22:36:52 följande:
    Oj vilket ras för alliansen i senaste Yougov. Moderaterna och Centern tappar tillsammans 3,4% och KD hamnar utanför spärren. Tyvärr får AFS nästan 2 procent..

    www.metro.se/artikel/yougov-alternativ-f%C3%B...
    Bra att du numera litar på opinionsundersökningarnas Rolls Royce, alltså Yougov.

    M backar något efter att man inte stått upp för en av sina främsta företrädare när denne utsattes för ett till största delen osakligt drev.
  • K Markatta
    FDFMGA skrev 2018-03-23 10:00:50 följande:
    Intressant hypotes att M backar för att man är tydliga i sitt avståndstagande mot rysk propaganda.
    Rysk propaganda förs okritiskt fram i riksdagen av Stefan Löfvens stödparti, något som exempelvis Patrik Oksanen rapporterat om:

    www.helahalsingland.se/opinion/ledare/stig-henrikssons-v-markliga-omsorg-om-rysk-underrattelsetjanst

    I fallet med M:s kronprins var det endast några UD-mail som citerades och dessa mail innehöll ju (som vanligt när det gäller UD) inget av värde.
  • K Markatta
    FDFMGA skrev 2018-03-23 10:57:15 följande:
    Vi tillhör olika traditioner du och jag.

    För mig är det inte relevant att försvara något med argumentet att någon annan också betett sig illa. 
                                       
    Jag tror att jag slutade med detta långt  innan jag började grundskolan.   

    Dessutom ifrågasätter du Hanif balis ärlighet i och med att du antyder att han bara är pk när han påstår att han är medveten om att han betett sig extremt olämpligt. Tror du att balianernas huvudtes är att Bali äger sanningen utom då han bara är pkSkrattande                                                                                                                                                                    
    Två missar i ditt inlägg.

    För det första argumenterar jag alltså emot att publiceringen av UD-mailen skulle utgöra någon form av rysk propaganda. Eftersom du inte riktigt ville se skillnaden gav jag ett exempel på hur spridandet av rysk propaganda faktiskt går till så att vi har något att jämföra med. Det är alltså inget försvar för någonting.

    För det andra tar du Balis ursäkt som intäkt för att ditt påstående om rysk propaganda stämmer. Det han bad om ursäkt för var dock bara ett inlägg med omotiverad kritik av en journalist.
  • K Markatta
    KillBill skrev 2018-03-23 11:42:05 följande:
    Det är inte publiceringen av UD mailen som betraktas som rysk propaganda. Det är den moderata riksdagsmannen Hanif Balis misstänkliggörande av Patrik Oksanens intervju med den ukrainska människorättskämpen Olga Skripnuk som betraktas som en del av den ryska propagandaapparaten.
    Av vem?

    Bali har ju redan förklarat hur han tänkte när han skrev inlägget.
  • K Markatta
    FDFMGA skrev 2018-03-23 13:39:33 följande:
    Visst, det är självklart inte så att Bali påstår att Oksanen är en krigshetsande journalist med agendan att Nato ska upprusta mot ett fredens Ryssland som inget annat önskar än vänskapliga förbindelse mer grannländer som respekteras som suveräna stater av Rysslands demokratisk valda president.

    Det pågår däremot en relativt livlig diskussion i väst om Rysslands metoder där inte minst "nyttiga idioter" blir verktyg för en propaganda avsedd att skapa splittring. Det är i detta sammanhang Bali och hans proselyter balianerna passar som hand i den ryska propagandaapparatens handske.

    Det kan iofs naturligtvis även gälla vänsterpartisten du länkade till - nyttiga idioter behöver inte nödvändigtvis vara skrikiga mörkblå påfåglarSkrattande
    Nej, Bali passar inte "som hand i den ryska propagandaapparatens handske" som du vill göra gällande.
Svar på tråden Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten