Inlägg från: Långväntanefterdig |Visa alla inlägg
  • Långväntanefterdig

    Vi som försökt med första barnet ca 1 år

    Jooosen skrev 2018-06-06 19:44:52 följande:

    Aah fan ja fattar det! När ni betalat så himla mycket!! Vill inte låta neg nu men har hört att 5 dagars är bättre men vet inte varför! Skit i det! Nu jävlar ska d ta sig. Hur känns sprutorna, går det bra? Ja har börjat fundera på privat försök beroende på hur lång tid d e nu när remissen ska skickas.. tre försöka kostar ca 70 lax. Jag har sparat 200.000 kr. Men könner mig så jävla dumsnål.... skulle du kört? (Antar d eftersom du redan påbörjat privat hehe) håller tummarna stenhårt för er nu!!! <3


    Men gud JA! Jag hade aldrig tvekat. Hade jag haft sparade pengar hade jag kört 3 försök direkt. Nu kör vi ju fan 1 försök för 41 tusen på avbetalning.... ja jösses man är fan inte klok...

    Såhär är de egentligen, har man många ägg som ser bra ut så vill man odla 5 dagar för att se tydligt vilket ägg som har störst chanser till en graviditet.... samtidigt som ägget alltid mår bäst i livmodern i den gynnsamma miljön efter 2 dagar. Men då vet man inte riktigt hur bra ägget egentligen och väljer bara det som just då ser bäst ut.... det är vanligast att man kör 2-3 dagars ägg tydligen och oddsen ser bra ut för det med..

    Sprutorna går över förväntan. Första dagen låg jag i fosterställning å killen fick göra... nu har jag tagot dom 2 senaste själv. Det sticker till lite å är lite bökigt innan man har fått in finessen... men de känns faktiskt över förväntan som sagt....
  • Långväntanefterdig
    Jooosen skrev 2018-06-06 22:38:32 följande:

    Ja det är fan sant. Ska ringa en klinik på fredag o höra mig för lite! Samt se hur lång remisstiden är till Huddinge. Man kanske helt enkelt bara borde köra!! Har inte ens tagit upp d med min sambo pga att han inte har några pengar o skulle må dåligt av att ja betalar allt. Men skitsamma tänker jag. Aha då fattar ja d där med odlingen. När har du testdagen?


    Ska på ultraljud fredag å måndag, på måndag tror dom sig veta dag för äggplock. Sen insättningen 2 dagar senare. Testdag blir 18 dagar efter insätttning.

    Det värsta är om jag blir understimulerad, då gör dom inget försen efter sommaren :( så hoppas verkligen jag klarar mig från det!!!

    Ja kolla du upp lite privat, en helt annan grej å gå privat fattar jag det som. På sjukhus är du bara ett personnunner å löpande bandet. Ofta långa protokollet för dom ska kunna starta upp dej när de passar verksamheten. Över lag är det mkt som är anpassat till verksamhet å inte person.... jag ville göra privat dels pga att vara mer van om vi måste göra det igen..
  • Långväntanefterdig
    LLW skrev 2018-06-06 22:45:15 följande:

    Hoppas verkligen verkligen VERKLIGEN att det tar sig för er!! Ingen förtjänar det här helvetet vi går igenom. Ingen förstår det heller om dom inte varit här själva. Den eviga väntan och kasten mellan hopp och förtvivlan tar så jävla hårt. Varenda dag!

    Jag vet att det är mycket pengar, men finns det ens en enda procents chans att ni får barn av detta försök så är det ju värt det alla gånger om! Och blir det inget denna gång så är ni förberedda på hur allt går till när det är dags för de landstingsfinansierade senare. En erfarenhet rikare.

    Men som sagt, hoppas att det tar sig nu!!


    Ja jag hoppas verkligen så hårt nu!!!!! Fy asså...... det bara måste gå!!
  • Långväntanefterdig
    Jooosen skrev 2018-06-07 08:16:12 följande:

    Okej! J hoppas fan inte du blir understimulerad! Får ni göra om det betalade försöket efter sommaren då? Antar att d inte räknas?


    Överstimulerad skulle de såklart stå :)

    Om man blir det så fryser man äggen för 4 tusen å tar insättning efter sommaren. Men hoppas såklart att allt rullar på nu!
  • Långväntanefterdig
    XAHHA92 skrev 2018-06-07 15:23:46 följande:

    Nu är vår insemination färdig! Kändes lite som kraftigare mensvärk när katetern skulle genom livmodertappen! Men nu är det färdigt :D Testdag 24 juni, men lär testa på midsommar!


    Håller tummarna <3
  • Långväntanefterdig

    Då var första ultraljudet avklarat och jag hade inte hunnit få så många blåsor på min låga dos gonal.3 på höger sida och 1 på vänster. Samt en del små som är på g. Dom vill ha 8-15 ägg så en bit kvar och dosen höjdes lite till.

    Idag ska jag börja med spruta nummer 2 orgalutran. Den hejdar en ägglossning. Så nu får vi se vad dom säger på måndag!:)


  • Långväntanefterdig
    Jooosen skrev 2018-06-08 13:52:40 följande:

    Då kom mensen som beräknat. Denna månad testar jag hokus pokus. Bidrottning gelé. Skiter i vilket. Kan ju inte gå sämre! Börjar idag!


    Va tråkigt! Håller tummarna att lite hokus pokus gör susen!
  • Långväntanefterdig

    Dag 7 med sprutor är avklarade. Imorgon dags för gynundersökning igen å se om äggen blivit fler och större.. äggplock troligtvis i slutet på veckan. Hoppas hoppas hoppas att allt går vägen.

    Man är sååå orolig för allt.... finns så mycket som ska klaffa och gå rätt... jag håller alla tummar å tår jag kan och försöker fördriva väntan så det går lite snabbare....

    Jag har stått ut förvänatnsvärt bra med sprutorna. Klarar av att ta dom själv till och med. Och gynstolen känns knappt obekväm längre.. man växer som fan på denna resa... what doesnt kill you makes you stronger!


  • Långväntanefterdig
    Jooosen skrev 2018-06-10 22:59:47 följande:

    Hoppas på många o bra ägg nu!! Fan va duktig du är. Missuppfatta mig rätt men det känns ?bra? att höra att det faktiskt inte är så jäkla hemskt trots att det är psykiskt påfrestande med allt runt om!


    Jag förstår vad du menar :)man läser oftast pm hur hemskt å jobbigt allt är. Får säga att jag är positivt överraskad att det går så smidigt med sprutorna å så.

    Vet inte hur - men man hittar någon sån där urkraft! Man bara kör . Jag tänker ofta att ;

    Detta är vårt enda sätt att få barn på och jag måste ta mig igenom detta. En ennan tanke är att jag inte är den första eller sista heller för den delen som tar denna vägen.

    Kämpa på säger jag bara!! :)
Svar på tråden Vi som försökt med första barnet ca 1 år