Inlägg från: Långväntanefterdig |Visa alla inlägg
  • Långväntanefterdig

    Vi som försökt med första barnet ca 1 år

    Mitt äggplock....

    Blev mottagna och visade till ett rum. Började redan då få panik och tårarna och ångesten kom.... sambon fick gå iväg å lämna prov medans jag blev ompysslad av en jättefin syster. Bytte om till skjortan och mössa.. Hon satte nål i armen och tog blodtryck....

    Sen skulle man kissa innan det var dags och läkaren kom förbi och berättade om vad som komma skulle. Dom var jättegulliga allihopa och hade ett fint bemötande.

    Väl inne på rummet så fick jag hoppa upp i gynstolen. Embryologen kom in och dubbelkollade födelsedstum så att vi var vi.

    Sambon satt vid mitt huvud och nu var det bara å andas.. fick första dosen morfin innan läkaren skulle ta bedövnings spruta i livmodern. Fick ingen reaktion alls på morfinet och sprutorna hon tog gjorde på riktigt så jääääääävla ont. Skrek å kramade sambons hand och försökte bara ta mig igenom det. Fick totalt 3 doser med morfinet men kände inte av det någon av gångerna. Själva äggplocket var en märklig känsla. Dom liksom sög ut blåsorna och det kändes som mensvärk gånger 1000, väldigt ilande ihållande känsla av ren å skär smärta. Berodde nog mkt på att jag inte gick igång på morfinet också...

    När hon tagit ur verktygen ur fiffi så rann det till rätt ordentligt och en stor pöl med blod kom på golvet, kändes väldigt obehagligt. Dom torkade rent mig och vi fick gå in på vårt rum igen.

    Fick frukost som jag inte orkade äta och 2 smärtstillande som jag tog direkt. Smärtan höll i sig och jag vilade en stund. Sen kom läkaren å berättade att dom hade fått ut 11 stycken ägg. Befruktning sker under dagen och planerad insättning är på månad. Om det är fler än 5 befruktade så ringer dom imorgon för att ändra insättningsdag till onsdag. Nu kan vi bara hålla tunmarna. Ligger nu nerbäddad i soffan resten av dagen. Idag räknas som dag 0, imorgon dag 1 och testdag på dag 18. Nedräkningen kan börja!

  • Långväntanefterdig
    Jooosen skrev 2018-06-15 12:16:23 följande:

    Duktiga du!! Bra kämpat! 11 ägg är ju jättebra!! Va sjukt att inte morfinet tog? Har det hänt dig förut? (Om du fått morfin förr). Hoppas nu på att det är många fina ägg :D. Vila på nu och hoppas du känner dig piggare snart. Massor med kramar <3


    Aldrig fått morfin förut, helt sjukt. Hade verkligen behövt ett litet morfinrus där kände jag. Ja jag hoppas att äggen är bra kvalité och blir befruktade av bra spermier så vi kan få vårt plus!!

    Tack, ja idag vilas det! Kram
  • Långväntanefterdig
    LillaAw skrev 2018-06-15 13:12:45 följande:

    Oj det låter ju helt traumatiskt. Vad sjukt att inte morfinet bet på dig alls! Jag blev helt snurrig och hög direkt när sköterskan sprutade in morfinet på ett par sekunder. Kände när han gjorde rent innan han stack med bedövningasprutorna men inte så mycket.

    Jag fick även en shot lugnande innan som jag drack och två alvedon.

    Hoppas det går bra nu med befruktningen! Vi fick ju göra icsi på alla ägg eftersom min sambo hade för lite spermier. Det är jobbiga dagar att vänta på besked. Jag Gick på nålar i väntan på att de skulle ringa dagen efter. Försök vila och unna dig lugn och ro. Jag hade ont i två dagar som stark mensvärk efter äggplocket och låg bara i soffan med en värmekudde på magen och käkade godis. Kram!


    Jag ska jobba imorgon aå jag hoppas att jag är bra då :) vi ska också göra icsi för sambons spermier är trötta!

    Ja det var inte någon trevlig upplevelse alls får jag säga. Ingen lugnande shot för min del , bara Alvedon å sen verklöst morfin..

    Tycker de e sån jäkla väntan hela tiden... vänta vänta å vänta... kommer ha fullt upp imorgon så det är ju positivt. Hoppas på många befruktade och ett 5 dagars tillbaka :)
  • Långväntanefterdig
    Jooosen skrev 2018-06-15 14:00:03 följande:

    Det lyckas klämma in mig för spolning på måndag!! Så jäkla skönt. Slipper ja vänta till augusti!


    Åh va skönt:) min spolning kändes inget alls, hoppas det är samma för dig :)
  • Långväntanefterdig
    Jooosen skrev 2018-06-15 14:13:36 följande:

    Okej ja jag hoppas det. Är dock lite inställd på ev stop då allt annat visat så pass bra hos båda oss... men men vi får se på

    Måndag helt enkelt :))


    Ja vi håller tummarna :) nu längtar jag efter insättning å få ruva!!
  • Långväntanefterdig
    LLW skrev 2018-06-15 15:40:09 följande:

    Så jävla bra av dig att du tog dig igenom det trots den smärtan! Starkt!! Och tack för att du berättar om din upplevelse, även om det är jobbigt att läsa att det gjorde så ont så är det bra att kunna förbereda sig. Hoppas morfinet biter på mig.. fick det när jag tagit dom där vidriga cytotec-tabletterna som gav mig sånna enorma smärtor och då hjälpte morfinet på några minuter.

    Känns det bra att dom fick ut 11? Det är väl ett bra antal vad jag har läst? Hoppas hoppas hoppas att många blir befruktade nu!! Håller verkligen tummarna för er!


    Ja det är ju väldigt individuellt hur ett äggplock upplevs, skulle göra om det om jag var tvungen. Man gör fan allt för att bli mamma!!

    Ja läkaren kom in och sa att hon hade väldigt glada nyheter - 11 ägg. Så det låter ju som att det var ett bra antal. Vet mer imorgon hur det gick med befruktning och allt.

    Alla tummar som hålls är vi glada för <3 hoppas jag kan hålla mig från tjuvtesta... testdag är 3 juli. Känns som en evighet!
  • Långväntanefterdig
    LLW skrev 2018-06-15 17:28:12 följande:

    Det är verkligen så, man utsätter sig för precis all smärta för att nå det där målet!

    Vad skönt det måste kännas att hon sa så ändå! Att veta att dom är nöjda med antalet och är hoppfulla :)

    Vad gör man sen under "ruvardagarna" som det så fint kallas? Tar du några sprutor under den här tiden?


    Under ruvardagarna går man bara å väntarväntar och väntar haha... å kör upp lutinus 3 ggr om dagen. Lutinus är en vaginaltablett som ska göra miljön mer gynnsam för en graviditet. Tydlige väldigt jobbig sak enligt många, en tablett som löses upp i fiffi å leder till en hel del rinnande och gravidsymtom biverkningar. Så lutinus 3 ggr om dagen 18 dagar sen vet man hur de gick. Inga sprutor som tur e .. de pallar ja inte mer nu haha!
  • Långväntanefterdig
    LLW skrev 2018-06-15 19:36:11 följande:

    Usch, det låter inget vidare :/ hur länge tog du sprutor och hur ofta? Man tar dom i magen va?


    Först var de 4 dagar med gonal f spruta, sen på 5 dagen la man på en spruta till , orgalutran, så då va de 2 sprutor 5 dagar till. Sen 1 spruta med ovitrellen (ägglossningspruta) på onsdagen å ingenting igår för att toppa med äggplock idag.
  • Långväntanefterdig
    LLW skrev 2018-06-15 22:07:42 följande:

    i

    Åh hjälp. Lär väl känna sig som en nåldyna efter det där.. hur mådde du av sprutorna?


    Jag vande mig jättesnabbt. Är egentligen spruträdd men va bara första dagen som killen hjälpte mig.

    Hade inga biverkningar direkt förutom att jag blev tröttate än vanligt om det bu berodde på det :)
Svar på tråden Vi som försökt med första barnet ca 1 år