Inlägg från: Iowhannah |Visa alla inlägg
  • Iowhannah

    Julibebisar 2018

    Utvandraren2 skrev 2018-09-03 10:27:26 följande:

    Jag pratade med en kroppsbyggare jag känner och fick några tips:

    Göra havregröten på vatten. Mjölk är aptitökande! Och jag som dricker 1 L om dagen!!! :O

    Cottage cheese och ägg. Och jordnötsmör på mackan eller i gröten.


    Är mjölk aptitökande? Det kan förklara varför jag inte står mig så länge på morgongröten. Jag gör den på hälften mjölk och hälften vatten nämligen, jag tycker att det blir godare så. Ska testa utan mjölk i några dagar och se om jag märker någon skillnad.
  • Iowhannah
    Utvandraren2 skrev 2018-09-03 10:27:26 följande:

    Jag pratade med en kroppsbyggare jag känner och fick några tips:

    Göra havregröten på vatten. Mjölk är aptitökande! Och jag som dricker 1 L om dagen!!! :O

    Cottage cheese och ägg. Och jordnötsmör på mackan eller i gröten.


    Är mjölk aptitökande? Det kan förklara varför jag inte står mig så länge på morgongröten. Jag gör den på hälften mjölk och hälften vatten nämligen, jag tycker att det blir godare så. Ska testa utan mjölk i några dagar och se om jag märker någon skillnad.
  • Iowhannah
    jennie08 skrev 2018-09-03 22:31:16 följande:

    Jag gör min havregrynsgröt på vatten men har ju alltid mjölk till. Kanske borde sluta med det då... blir ju så torrt då bara.

    Vad använder ni för blöjor? Jag använder libero touch men jag tycker de läcker så ofta när han bajsar. Oftast läcker det både längs benen och upp på ryggen. Idag bajsade han när han satt i babyskyddet och det läckte så mycket på sidan så det rann ner i bilbarnstolen och ut där bältesremmarna sitter och ner på bilstolen. Mindre kul!

    Vet inte hur jag ska få rent babyskyddet.


    Gällande gröten: jag gör vanlig havregrynsgröt och sedan blandar jag i solrosfrön, russin och frysta blåbär. Då blir det inte så torrt och tråkigt.

    Blöjor: vi använder lite olika, tar liksom det som för tillfället blir billigast/bäst eftersom hon inte har några hudproblem. Just nu har vi Naty men tejpen är rätt kass på dem. Oftast brukar vi köpa Icas blöjor. Har aldrig haft några problem med läckage men så bajsar hon inga extremmängder heller.

    Babyskyddet: går det inte att ta bort tyget? Har ärligt talat aldrig kollat det på vårt skydd. Själv tänker jag att det är mindre kul att det rann ner på bilstolen, men ni kanske har ett stolsskydd?
  • Iowhannah
    jennie08 skrev 2018-09-04 16:29:02 följande:

    Gröt: fortsätter äta min gröt som vanligt med mjölk :) Men ska faktiskt testa att pimpa den lite med frön, bär och sånt. Det lät gott.

    Blöjor: jag ska testa liberos andra blöjor. De kanske sitter bättre. Jag har testat Pampers men de läckte kiss jämt och luktade konstigt så de skippar jag.

    Vart köper man naty?

    Bilbarnstol: jag har försökt kolla men hittar bara instruktioner för att tvätta överdraget och inte själva tyget på stolen. Jag har en Britax Römer Baby-safe i-size. Någon som har en sån?


    Jag köpte Naty-blöjorna på Apotea men kan tänka mig att de finns på utvalda välsorterade butiker.
  • Iowhannah
    jennie08 skrev 2018-09-04 22:36:45 följande:

    Ok. Älskar apotea, får ju varorna samma dag som man beställer. Gratis.


    Jag älskar också apotea. Dels för att det går så himla snabbt att få varorna, och dels för att det är billigare där än på de flesta fysiska apotek.
  • Iowhannah
    Lillflickan skrev 2018-09-07 06:32:58 följande:

    Min tjej sov från kl ett till sex inatt! Längsta matuppehållet hittills!


    Grattis! Härom natten fick jag uppleva 22:30-05! Jag trodde att såna långa uppehåll skulle vänta någon månad till faktiskt.
  • Iowhannah
    Twoblirthree skrev 2018-09-07 08:47:00 följande:

    Min tjej sover från 21-03.30, ibland till 05.30. (Va tvungen o skryta lite...) Jag har dock fått min beskärda del av nattvaknade med de andra två barnen. 2-åringen vaknar fortfarande ibland på nätterna o då letar hon efter nappen el vill ha dricka el mardröm...Är så glad över vilken smidig tredje tjej vi fått. (Får kanske en jobbig natt nu bara för att jag skrev såhär) ;)


    Ja, man ska inte hålla på och jinxa så där :P

    Vår lilla tjej tycks sova bättre med mig än med sin pappa. När han har nätterna så äter hon två gånger, när jag har nätterna äter hon MAX en gång :D
  • Iowhannah

    Vikten rör sig inte mycket här heller. Var på efterkontroll i går och låg på -9 kilo sedan dagen innan förlossning. Jag har alltså en jävla massa extravikt att ta av när jag kan träna igen! Nu har jag åtminstone börjat ta längre promemader när jag har lämnat på förskolan. Ska utöka dem ytterligare så att jag går varje dag, nu kan jag skjuta vagnen framför mig även i nedförsbackar igen (men skogen vågar jag inte prova än).

    Innan jag blev gravid med sonen så vägde jag 67 kilo, det är alltså 30 kilo mindre än vad jag väger i dag!

  • Iowhannah
    jennie08 skrev 2018-09-14 10:32:46 följande:

    Hej hej, hur går det för alla?

    Edward blir 2 månader idag. Stora killen, var på bvc igår och han är 61.5 cm lång och väger 6450g. Han fick rotavaccin också, har inte märkt av några biverkningar som tur är.

    Jag börjar skönja något som kan likna rutiner :) Känns skönt att man kommit så långt även om dagarna inte alltid följer samma mönster. Men jag gillar att han intresserar sig mer och mer för omvärlden mer än tidigare vilket innebär att jag inte behöver agera tutte 24 timmar om dygnet längre. Ammingen fungerar jättebra och det var länge sen jag gav honom ersättning för att få avlastning så det känns också bra.

    Hur mår ni och era bebisar?


    Vi var på BVC idag och fick tråkiga nyheter. Alice har gått upp ynka 100 gram på två veckor så nu måste vi tvångsmata henne var tredje timme dygnet runt -_- Hon mår bra och ser bra ut så jag vet inte vad som är fel riktigt. Så jäkla typiskt, just som vi hade fått in bra rutiner med nattsömnen och allt.

    Hon brukar somna vid 22/2230 och vakna för mat vid 03/0330 (senare ifall hon har varit vaken mycket under dagen), så vi har ju fått bra med sömn iaf. Får se hur det blir med det nu. Min sambo har åtagit sig att ta alla nätter ett tag framöver nu eftersom jag är rätt skör och inte skulle palla att sätta larm på var tredje timme, bara tanken på det ger mig panikkänslor :/
  • Iowhannah
    jennie08 skrev 2018-09-14 22:41:58 följande:

    Hmm låter jobbigt. Räcker det inte med att mata oftare på dagen/kvällen? Men skönt att din sambo känner sig ok med att gå upp på nätterna. En klar fördel med att flaskmata.

    Dessutom har ni ju koll på hur mycket hon får i sig med flaskan. Jag ammar ju så fort han verkar hungrig/gnällig/snuttig. Ibland äter han länge och ibland somnar han snabbt. Helt omöjligt att veta hur mycket han får i sig. Men å andra sidan så har han gått upp 1kg på några veckor så han får nog i sig mer än nog.

    Hur ofta äter hon på dagarna då?


    Dagtid äter hon var tredje timme, samma tider som sonen vill äta dessutom. Men hon har lite problem med magen och det kan vara det som spökar, hon äter inte alls så mycket som hon borde göra för sin ålder (enligt BVC). Man skulle ha en babyvåg hemma så man kunde ha koll, BVC säger att det bara är att svänga förbi där och väga men för oss, som har en halvtimmes bilresa in till stan, är det verkligen inte så bara.

    Har ni andra fått tillbaka mensen än? Jag hade avslag i ca fem veckor och sedan kom mensen lite mer än två veckor efter. Jag hade förväntat mig en syndaflod, det hade jag när sonen var bebis (det bokstavligen rann längs benen så fort jag tog av mig trosorna), men nu är det inte ens lika mycket som en vanlig mens. Jättekonstigt. Och här hade jag laddat upp med flera paket nattbindor liksom...
Svar på tråden Julibebisar 2018