Inlägg från: Iowhannah |Visa alla inlägg
  • Iowhannah

    Julibebisar 2018

    jennie08 skrev 2018-09-15 11:15:38 följande:

    Jag såg faktiskt en babyvåg på mediamarkt när vi var i spanien :) Den var dyr!

    Ger du Sempers magdroppar? Jag märker stor skillnad på sonen när han får det och när han inte får det. Men om hon inte får i sig så mycket varje gång ni matar kan ni inte då ge lite mindre men oftare? 

    Jag har inte fått någon mens än och hoppas att jag slipper det. Om 2 veckor ska jag sätta in en hormonspiral och bm sa att det är vanligt att man inte får blödningsproblem om mensen inte kommit igång när man sätter in den. Så jag hoppas att jag slipper blöda alls. 

    Jag minns att min mens blev mer riklig efter 1:a förlossningen men att det inte ändrade sig särskilt mycket efter andra. Men det är ju skön att du inte blöder så mycket :)


    Jo, det sa BVC också, att vi ska försöka mata oftare och mindre mängd. Men samtidigt, är hon inte hungrig så äter hon ju såklart inte. Vi ger Nan Sensitive (som innehåller samma bakterier som magdropparna, men jag tycker iaf att vi ska ge droppar också) och Minifom just nu. Grejen är den att de säger så olika på BVC, första sköterskan sa att vi inte behöver ge magdroppar eftersom vi ger Nan Sensitive och den sköterska vi har nu säger att vi ska kombinera (vilket vi gjorde med sonen och det funkade för honom). Sambon lyssnar på den första och jag lyssnar på min egen intuition som säger att vi ska kombinera.

    Klart att det är skönt att mensen inte är så riklig men det känns surt att jag hade köpt så mycket stora bindor. Efter första förlossningen så var de tre första menserna (mensarna?) extrema! I nio dagar levde jag i ett blodbad och var förvånad över att jag inte dog typ.
  • Iowhannah

    Det verkar som att det var magknip som störde. Vi har kört med Minifom sedan i fredags och märkte skillnad redan dag två. Hon äter mer och sover mer än tidigare, min teori är att hon tar ikapp allt hon missade när hon hade så ont av gaser. Nu får hon ut all luft, även om en del nätter krånglar ibland, och hon är allmänt gladare och nöjdare :) Dock skippade vi att mata var tredje timme dygnet runt för det gick inte. När hon sover på natten så får man inte ens in flaskan i hennes mun, och får man det så äter hon 20-30 ml innan hon slocknar igen.

    Hoppas vi får godkänt hos BVC på måndag!

  • Iowhannah
    Kellie13 skrev 2018-09-19 18:28:39 följande:

    ok vi kör både minifom och sempers magdroppar o inget fungerar! Det enda som ibland fungerar e pysventilen. Längtar tills han blir 3-4 månader för det står ju överallt att magproblemen går över då.


    Det där är nog individuellt, vår son har fortfarande känslig mage men det har blivit bättre sedan han slutade med blöjor.

    Jag längtar också tills magproblemen lugnar sig, det här är ju jobbigt för alla :/
  • Iowhannah

    I går blev Alice två månader och i dag har hon börjat upptäcka sina fötter :) Så himla gulligt när hon sitter och tittar intensivt på fötterna och rör på dem emellanåt <3

  • Iowhannah
    Lillflickan skrev 2018-09-21 12:43:54 följande:

    Hur mycket är era små vakna? Min sover fortfarande nästan hela tiden. Tyvärr inte utan hjälp, det hade ju varit för smidigt. Rullande, skumpande vagn eller i famnen ska det vara. Sover som tur är bra själv på natten och vaknar bara några gånger för att äta.


    Alice sover mest men hon är vaken nån timme emellanåt så då passar vi på att träna och leka. Hon är fortfarande oväntat lätt att lägga ner när hon har somnat i famnen, superskönt när man har ett äldre syskon att ta hand om också.

    Vi var på BVC för en vecka sedan, när Alice var åtta veckor och en dag, och då vägde hon 5150 gram och mätte typ 58 cm eller nåt. Hon äter fortfarande lite dåligt så jag är rätt nervös inför BVC på måndag (tur att jag inte ska med dit). Jag vill liksom inte att de ska dra igång hela sjukvårdskarusellen :/
  • Iowhannah

    Här har vi det bättre med magen nu. Vi ger både Minifom och magdroppar, dessutom får hon olja några gånger per dag för att hjälpa bajset på vägen. Hon äter mer och sover bättre.

    Leenden och småjoller/gurgel får vi ofta och hon har upptäckt både händer och fötter. I dag låg hon i vagnen och var superexalterad över att hon kunde slå på leksakerna som hänger på den :)

    På kvällarna har hon en rätt lång vakenstund, sedan sover hon från 22 till 04/05, äter, somnar om till typ 08. Mycket exemplariskt.

  • Iowhannah

    Här går det bättre och bättre! Sedan vi började med Minifom och magdroppar så har vi märkt en enorm skillnad.

    Alice har fått för sig att det är töntigt att ligga ner så i går började vi sitträna (helt på hennes initiativ). Nätterna går super! Hon somnar runt 22, sover lugnt fram till 04/05 då hon vill äta, äter liggande, pruttar i ett par minuter, sover tre timmar till. Dock har hon börjat med att bajsa vid halv sju, sju, på morgonen. När varken hon eller jag riktigt orkar gå upp.

    Hennes största idol och trygghet är definitivt storebror! Det är så gulligt hur lugn hon kan bli bara av att se honom :)

  • Iowhannah

    Nu har första förkylningen slagit klorna i Alice :( Både sonen och jag har varit dunderförkylda så det var väl oundvikligt tyvärr. Hon nyser och snorar och har slemhosta, i natt hade hon flera hostattacker. Det känns så fel att en så liten ska behöva ha en så jobbig hosta :/ Hoppas hon slipper feber åtminstone.

    On another note: det jag trodde var en mild mens var visst bara avslagets comeback. Nu har jag haft ett riktigt blodbad i nästan en vecka, först nu börjar det lugna ner sig till en vanlig mens.

  • Iowhannah
    jennie08 skrev 2018-10-10 09:21:33 följande:

    Åh nej stackars Alice. Så jobbigt när de är så små och sjuka. Hoppas det snabbt blir bättre, så problematiskt när när de ska äta eller ligga ner och sova eftersom de andas med näsan. Funkar saltlösning?

    Brukar ni smörja era små? Edward är så himla torr och efter badet igår så såg jag att han hade flera stora röda, torra fläckar på armarna, benen och vid alla veck. Han är supertorr i ansiktet också. Kan säkert vara eksem. Han badar inte så ofta utan 1-2 ggr i veckan och alltid med olja. Hans storebror har atopisk eksem och har alltid haft.

    Men vad ska man smörja med? Känns inte kul att kladda på en massa konstiga ingredienser på en så liten bebis.


    Ja, saltlösning och snorsug funkar jättebra. Som tur är så är hon inte så täppt, det är mest löst (inte rinnigt) snor och en massa hosta. Nu har ögonen börjat rinna lite också :/

    När vår son hade problem med torr hud när han var bebis så fick vi rådet att använda minicare och mildison varje dag. Det hjälpte till viss del men i övrigt var det väl bara att vänta ut det. För hans del växte det bort, även om han fortfarande kan få lite torra fläckar vid årstidsomställningarna.

    Alice har som tur är inga hudproblem, hon badar med mandelolja och det räcker. Skönt att slippa smörja och ha sig :)
  • Iowhannah
    jennie08 skrev 2018-10-10 10:45:20 följande:

    Skönt att hon inte är så täppt men jobbigt ändå när de inte mår bra. Oundvikligt dock när man har storasyskon på förskola.

    Ja miniderm har vi prövat eftersom storebror har flera stycken hemma men jag upplever det som att det svider på honom för alltid när jag smörjer den på de torraste partierna så skriker han till. Så igår beställde jag faktiskt Minicare från apotea, den ska inte svida så mycket. Mandelolja är super, använder den både på mig och edward i badet :)


    Hm, det är inte för att han redan har ont då? Jag tänker att själva beröringen kanske gör att han skriker. Jag tror att det inte skulle skada att testa Mildison, det är en mild kortisonkräm som ska hjälpa eksemen att försvinna.
Svar på tråden Julibebisar 2018