Inlägg från: jennie08 |Visa alla inlägg
  • jennie08

    Julibebisar 2018

    Lowhannah, vad jobbigt att ni är sjuka igen. Hoppas ni kryar på er snabbt.

    Jag märker ju av nu när syskonen är äldre att de inte drar hem förskolevirus för Edward har inte varit sjuk en enda gång. Det är jag tacksam för.

    Krya på er!

  • jennie08
    Iowhannah skrev 2019-01-29 13:37:29 följande:
    Jag hoppas att det ser annorlunda ut nästa år, att sonen har stärkt immunförsvaret någorlunda så vi slipper alla dessa virus! Jag är iaf tacksam över att magsjukan inte har kommit till förskolan än.
    Ja fy för magsjuka. Jag tar hellre förkylning alla dar i veckan jämfört med magsjuka.

    När Alice väl börjar på förskolan så lär ju hennes immunförsvar vara någorlunda bra också. Edward kommer ju vara sjuk jämt Förvånad
  • jennie08

    BARA för att jag skrev igår att Edward inte varit sjuk så har han under natten blivit sjuk. Hehe

    Hostar, nyser, det rinner i näsan och ögonen och han har ammat typ 20 ggr inatt.

    Så tji fick jag.

  • jennie08

    Edward väger nästan 10kg och jag tycker han är supertung. Vad använder du för sele? Jag har en babybjörn som E totalvägrar och har gjort från start. Det som räddar mig är att han tycker det är helt ok att sitta i matsolen och greja. Så då kan jag passa på att diska, tvätta, dammsuga eller vad som nu behövs. Annars skulle jag inte få något gjort. Det enda jag nojjar över är ju att han aldrig kommer börja krypa när han enbart vill vara i famnen eller sitta i soffan. Hehe

    När det gäller maten så äter han inte speciellt mycket. Äter någon sked eller två av det som serveras. Annars ammar jag bara. Majskrokar köpte jag för att testa och för att eventuellt få lite lugn och ro under middagen men det gillades inte. Så jag skippar det.

    Gröt hatar han och vägrar gapa och bara spottar ut så det skippar jag också. Han gillar vår mat som vi äter pch sen gillar han Hipps burkmat. De smakar mer än Semper och nestle så vi kör lite med sån mat. Men som sagt, han ammas mest. Han blev ju så förstoppad också så nu har han knappt fått någon mat de senaste dagarna.

    Utöver det så är han superförkyld, han har feber, näsan är igentäppt och ögonen rinner. Jag tycker inte koksalt fungerar särskilt bra och önskar att det fanns någon mild nässpray för så här små. Men men... bara att stå ut.

  • jennie08

    E har storlek 80 och de flesta kläder sitter bra. Behöver vika upp vissa kläder men de sitter bra i midjan iaf. Tycker att alla märken är så olika i storlek. Hm?s kläder sitter alltid så tajt på Edward så där kommer snart 80 vara för litet medan Pop är så långsmala så där måste jag vika upp ärmarna och benmuddarna. Men Edward är lång och tung men inte så tjock :) Bara runt midjan när han sitter och blöjan lixom trycker upp magen. Haha

    Jag ska kolla in de där selarna LissaE :)

  • jennie08

    Angående sömn så är det så olika från dag till dag men i stort så sover han en snabbis på morgonen vid 09.00 cirka, typ 20 minuter. Sen somnar han igen vid lunchtid och sover kanske en timme. Sen är det lite olika, antingen så sover han två korta perioder på em/kväll eller så sover han en längre stund på em och håller sig då vaken till nattningen. Så 3-4 ggr per dag sover han.

  • jennie08
    Iowhannah skrev 2019-02-01 10:54:20 följande:

    Jag tycker att det verkar som att barnbyxor överlag är stora i midjan, som att tillverkarna missat att ta i beräkningen att en treåring extremt sällan är stilla.


    Tjejkläder tycker jag är tvärtom. Har alltid behövt köpa en storlek större till tjejen för alla byxor är så små i midjan. Då är min tjej ändå helt ?normalbyggd?, varken stor eller liten.
  • jennie08

    Ja alla barn har ju olika kroppsformer såklart. Därför tycker jag att det är bra när byxorna har lite större midja och sen resårband så man kan dra åt.

  • jennie08

    Hur ofta äter era små på natten? Tycker att E vaknar allt för ofta och vill amma. Han ger sig inte heller förrän han får bröstet. Men en genomsnittsnatt kanske jag ammar 7-8 ggr.

    Vet inte riktigt om jag bara ska låta det vara eller om jag ska försöka göra något åt det. Och isåfall vad jag ska göra. Han vill ju inte ha napp på natten och flaska med ersättning vägrar han.

    Har ni några tips?

  • jennie08

    Ja men jag står ut :) Han äter ganska snabbt och somnar sen om så det är inte så att jag är uppe hela nätterna. Det känns bara som att han vaknar oftare och oftare på natten men nu är det väl för att han är förkyld också.

    Jag sover ju oftast med honom någon gång under dagen så jag känner mig rätt pigg ändå.

Svar på tråden Julibebisar 2018