• Äldre 27 Jul 18:09
    186008 visningar
    916 svar
    916
    186008

    Julibebisar 2018

    Hej tjejer. Såg nu att ni startat en ny tråd. Hänger på här då :)

  • Äldre 27 Jul 18:19
    #18

    Edward äter väldig varierat men det känns som att jag ammar 24/7. Haha

    Han äter i stort sett hela förmiddagen och sen sover han några timmar mitt på dagen. Sen ammar han någon timme och sen sover han några timmar till på eftermiddagen. Sen ammar jag honom en del på kvällen och sen ammar jag honom varannan, var tredje timme på natten.

    Det som är lite krångligt är att det inte går att lägga ner honom när han somnat vid bröstet. Babynestet och vagnen är nog No No. Det enda som funkar är babyskyddet och gärna medan vi kör. Helst vill han vara i famnen hela dagarna.

    Sen har det varit jobbigt med värmen de senaste 3 dygnen. 32-33 grader har det varit och Edward är sååå varm. Ligger i blöja hela dagarna och båda svettas ihjäl när vi ammar.

    Men imorgon ska det bli 24 grader och regn hela dagen. Jippie :)

  • Äldre 29 Jul 16:21
    #27
    LängtarEfterMinÄlskadeSon skrev 2018-07-29 16:03:38 följande:

    Hur mår alla mammor? Hur går det med era små knottar?

    Hur är nätterna för er?

    Min lilla pojk här är vaken på nätterna och sover hela dagarna..

    Jag heltids ammar men nu på kvällarna/nätterna så är han så hungrig o blir int tillräckligt mätt på min bröstmjölk så har provat ersättning och han slockar typ direkt efter han har fått i sig lite.. Ammar först, sen ger ersättning. Men på dagarna blir han mätt på bara bröstmjölk? Fattar int..


    Jo men Edward äter jämt. De senaste två nätterna har han vaknat prick varannan timme för att äta. Och kan ligga och äta i en nästan en timme så det blir inte mycket sömn här inte. På förmiddagarna äter han konstant mellan typ 9-12 och sen har han en period då han äter lite mindre innan kvällsamningen sätter igång. Han är inte vaken många ggr då han är nöjd utan när han vaknar så är han hungrig och vill ha mat på en gång!

    Jag helammar och vill ju helst göra det. Men funderar på att pumpa ut bröstmjölk och ge honom på kvällen innan det är dags att sova. Eller så ammar jag på helt enkelt. Börjar få så ont i bröstvårtorna bara... hehe
  • Äldre 29 Jul 23:26
    #39
    Kellie13 skrev 2018-07-29 22:11:08 följande:

    jorå ja mår väl ganska bra, men det känns som om smärtan flyttas runt på kroppen. När jag var gravid så hade jag foglossning o hade jättesvårt att gå upp på morgonen o nätter. Nu har jag andra besvär, som sagt det känns som smärtan flyttas runt i kroppen. Annars har vi haft tur med hans sovtider under denna vecka. Han har vaknat 1 gång under natten under denna vecka, resten av dagarna har han sovit hela nätter o vi har fått rejäla sovmorgnar (han somnade igår typ kl 12 på natten o jag väckte honom kl 9 imorse för han behöver äta) men jag antar att det e en "smekmånad" hehe.


    Men åh vilken lyx med sovtiderna :) Här ammas det jämt så det blir inte mycket sova ;)

    Jobbigt med smärtan, vad tror du det beror på?
  • Äldre 29 Jul 23:33
    #40
    Fins Mamma skrev 2018-07-29 21:20:52 följande:

    Hoppar in här.

    INES 11 dagar följer en rutin som så att hon helst krånglar sig igenom nätterna och dagtid ät mest lugn OM man är utomhus med henne. Ouch v det är inte balkongen som gäller utan en fika på stan eller dylikt. Mycket rörelse omkring henne då blir hon nöjd.

    Hon äter väldigt mycket men i den här värmen gör det inget-ammar inte.

    .Jag mår skit

    Blev akutsnitt vilket var det sista jag ville- skitont i ryggen efter spinalen första veckan i fredags hade jag fått infektion i såret som helt plötsligt tokbrast när vi varv och kollade på sambons fotboll. Hade som tur var min 13åirng med mig som fick spring hem och hämta byxor åt mig. Såg ju ut som jag kissat på mig. Nu blir det antibiotika i 10 dagar :( hoppas det hjälper för jag lär byta omslag Hela tiden!


    Men usch, det låter tufft och jobbigt. Både att bebben inte vill vara hemma i lugn och ro och dessutom akut ks + infektion. Det kommer ju bli bättre men jag förstår att det år tufft just nu.

    Min lille krånglar också. Vill inte ligga ner, ratar barnvagnen, ratar sängen, babynestet. Ratar allt som inte är mitt bröst ;) Gosigt visserligen men det vore ju skönt om han iaf kunde vänja sig vid sin pappa. Men just nu är det bara jag som gäller. Funderar på att pumpa ut bröstmjölk så mina bröst kan få vila lite och pappan känna sig mer delaktig.
  • Äldre 31 Jul 19:20
    #57

    Här snuttas det på. Om bebben fick välja så skulle han ligga vid bröstet 24 timmar om dygnet. Han sover, vaknar och är hungrig på en sekund. Får han inte bröstet då så blir det kaos. Ibland har han stunder då han kan ligga en stund och titta men efter några minuter så börjar han smacka och suga på fingrarna. Sen är det kört. haha. 
    Mitt största problem just nu är mina bröstvårtor som svider som eld. De får ju aldrig vila. Han kan ha lite problem att hitta rätt grepp också och suger till lite skönt på toppen -aj aj.... ofta hittar han rätt grepp till slut men det kan ta sin lilla tid. Idag pumpade jag ut bröstmjölk för första gången. Lite drygt 100 ml och han slurpade i sig det snabbt - lite väl snabbt kan jag tycka och han var nöjd i ca 10 minuter och sen var han så hysterisk så jag blev tvungen att ge honom bröstet också. Så jag ammade honom på båda brösten ändå... haha så mycket var det för den bröstvilan. 

    Förutom det så mår jag bra. Skulle önska att jag kunde liggamma men jag har inte fått till det men någon  av barnen... 

    Är era bebisar nöjda när de är vakna eller vill de också helst vara i famnen?

  • Äldre 31 Jul 19:26
    #58
    LissaE skrev 2018-07-31 12:36:13 följande:

    Hej! Jag har följt den andra tråden i smyg ett tag :) . Har haft en väldigt bra graviditet, med några småkrämpor bara. Lång och slitsam förlossning. Vinsten blev en stor pojke på 4490 g och 57 cm lång. Jag själv är inte värst stor så hans storlek blev lite chockerande. Det är vårt första barn så allt känns nytt. Han är inte bara stor utan han gillar mat också. Han började suga på bröstet 15 minuter efter han kom ut och smackade efter det direkt han kom upp på bröstet. Amningen går fortfarande bra men han vill suga på bröstet mest hela tiden. Igår började vi lite smått introducera nappen och han verkar köpa den. Han föddes den 26/7 (Bf +12). Värmen tar dock kål på mig. Vågar inte ha igång ac på samma sätt som när jag var gravid, är rädd att bebisen blir sjuk. Hur gör ni för att kyla er? Har svårt att få i mig tillräckligt med vätska så känner mig lite vissen på kvällarna.


    Vilken lång kille :)
    Jag tycker också värmen är hemsk. Jag har på vår ac då jag inte klarar mig utan det. Får panik. Märker på edward också att det blir jobbigt när det är för varmt. Han sover sämre, äter mer och är mer gnällig. Han har inte ens kläder på sig utan ligger i blöja. 
  • Äldre 31 Jul 19:29
    #59
    Kellie13 skrev 2018-07-30 09:00:32 följande:
    asså jag vet faktiskt inte. Just nu är det mitt nackproblem som stör. Har så jävla ont hela tiden!
    Hmm.. kan det vara så att du spänner nacke och axlar när du matar och bär på bebisen? Jag har också väldigt ont i axlarna men kommer på mig själv att jag sitter och spänner mig hela tiden. 
  • Äldre 31 Jul 20:05
    #61
    Twoblirthree skrev 2018-07-31 19:37:15 följande:
    Jag använde purelan på bröstvårtorna precis i början när det gjorde ont. Den är kanon sen har jag kört med bröstmjölkuppsamlingskoppar, de kan man ha på ett tag så bröstvårtan kan få lufta lite (om man inte vill gå barbröstad vill sälja) ;)

    Vad gäller nöjda bebisar så kan jag säga att denna flicka är hyffsat nöjd när hon är vaken. Vill bli sysselsatt och vara med men är sällan ledsen. Sover dock mycket fortfarande. Bara på kvällen som hon vill vara mer i famnen. Däremot mina andra två tjejer har varit enormt närhetskrävande och nummer två ammade sönder mej hela tiden. Båda de två har haft napp. Och sov inte alls såhär mycket i början.
    Skönt med en nöjd bebis :) Jag ska egentligen inte klaga därför att Edward blir ju lugn så fort han får bröstet så det är ju inte så att han skriker hela tiden. Det behöver han inte ;) 

    Mitt mellanbarn var så där nöjd. Åt och sov och var allmänt nöjd hela tiden. Sov också hela nätter redan från början. Men den här lille behöver lika mycket närhet som sin storebror om inte mer. Storebror nöjde sig med napp emellanåt iaf. Ganska roligt att alla barn är så olika trots att de är stöpta i samma form :)
  • Äldre 31 Jul 22:42
    #67
    Twoblirthree skrev 2018-07-31 21:24:30 följande:
    Det här med att endel barn sover hela nätter känner jag inte till...;) Mina två stora barn skulle sova på mej och amma 2-3 timmars mellanrum på natten. Min lilla nu sover på ena sidan av dubbelsängen o jag på andra o ammas och med 2 timmars mellanrum. Något tips på hur de kan sova hela nätter så tidigt?
    Tyvärr så har jag inga tips då hon kom ut och sov hela nätter redan från start :) Hon har alltid sovit bra och sovit i egen säng. Jag var ju så orolig i början då storebror var raka motsatsen. Jag hade ju förväntat mig att dottern skulle bli lika närhetstörstig som sonen. Men icke. Det är hennes personlighet helt enkelt. 
    Twoblirthree skrev 2018-07-31 21:28:49 följande:

    Förresten...med min andra tjej så var det riktigt kämpigt i början. Hon skrek mycket och skulle vara nära och tutta jättemycket, var mycket lös i magen ganska ofta och "knorrade" väldigt mycket på nätterna. Man provade ju med allt men inget verkade hjälpa förutom att undvika "rena" mjölkprodukter (mjölk, fil, yoghurt, grädde etc). Däremot gick det bra med tillagad mjölk. Bara ett tips...tror det tog typ 2 månader innan jag fattade att hon va mjölkproteinallergiker.


    Hur vet man om så små bebisar är lösa i magen? Edwards bajs är ju senapsgult och rinnigt. Trodde det var det vanliga när de helammas. 
    Iowhannah skrev 2018-07-31 20:59:20 följande:

    Jag levde i villfarelsen att andra barnet skulle vara lättare än första men ack så fel jag hade. Jag tyckte sonen var jobbig i början men det var ju ingenting emot den här! Hon skriker nästan varenda vaken minut, speciellt på kvällarna när man själv är trött och inte orkar :/


    Jobbigt när de skriker men samtidigt så känns det skönt att läsa att det är fler bebisar än min som inte är helnöjd hela tiden. Använder ni napp till er tjej? Edward hatar och ratar nappen! Blir helt hysteriskt när vi försöker stoppa in den i munnen... 

Svar på tråden Julibebisar 2018