Inlägg från: jennie08 |Visa alla inlägg
  • jennie08

    Julibebisar 2018

    Tjohoo jag är så glad därför att E vänder sig äntligen när man lägger honom på mage. Han har gjort det varje gång nu sen igår så det verkar ha lossnat

    Som sagt, det där med smakisar. Edward får bara smaka några små små skedar av vår mat eller ca 1-2 msk gröt med lite mangopuré.

    Idag fick han ca 2 msk majs- och sötpotatispure när vi var på lunch med mina vänner.

    Jag har också hört att man ska vara försiktig med bebisens rygg. Men det måste ju vara ok att de sitter i en matstol?

  • jennie08

    God Fortsättning :)

    Hur har alla det?

    Här är det lite kämpigt. E gnäller för det mesta när vi är hemma. Vill inte ligga på golvet, inte babysittern, inte sitta i famnen. Vill gärna att någon leker hela hans vakna tid. Min rygg pallar inte att bära. Sömnen är kastrof, han vaknar minst en gång i timmen HELA natten och från kl 05.30 cirka vaknar han i stort sett varje gång jag lägger ner honom och vill ha bröstet. Han kan sova kanske 15-20 minuter mellan matningarna om jag har tur. Med andra ord så är jag trött. På dagarna somnar han inte om han inte får somna i famnen. Han kan somna i vagnen ute om jag går på en promenad. Men jag skulle går a vilja att han sover i sängen så jag kan passa på att vila samtidigt.

    Han åkte dessutom på magsjuka och vart riktigt dålig. Som tur var så vände det ganska snabbt.

    Jag läste i appen att han befinner sig mitt i en utvecklingsfas och det kan ju stämma.

    Hehe - negativt inlägg men det är lite så det är just nu...

  • jennie08
    Kellie13 skrev 2019-01-03 06:54:03 följande:

    Det e precis så med Milo på nätterna! Nu vaknar han varje timme typ. Man blir galen för man får så lite sömn! Ibland tror jag att ja ska gå sönder för att jag e så trött! Hoppas det vänder snart!. Jag misstänker att det kan vara tänderna som spökar då han börjar få dom nu.


    Eftersom jag ammar så mycket så hoppas jag att det dröjer lite innan Edward får tänder. Försökte kolla i munnen på honom men jag kan inte se att det är tänder på G. Men han dreglar rejält mycket så det kanske kommer snart.

    Hur går det för era små med maten?

    Här känns det som att vi tagit ett steg tillbaka. E vill inte ha någonting som har purekonsistens öht. Nu vägrar han gröt och han bara ryser när jag försöker ge honom mango-, katrinplommon - eller päronpure. Funderar på att försöka ge honom lite ersättning till kvällen för att se om han sover lite bättre. Men han har ju vägrat flaska tidigare så det kommer säkert inte fungera. Men jag kan ju alltid pröva.
  • jennie08

    Här funkar ingenting i matväg. Han kniper igen munnen så fort en sked närmar sig så vi tar en pauser maten. Han kanske inte är riktigt redo än.

    Kanske kan pröva att ge honom lite kokt mat som han får pilla med själv som ni gjorde LowHannah iofs. Det skulle han säkert gilla.

    Tidigare har han ju gapat stort när vi gett honom lite av vår mat men även det totalvägrar han. Men det är väl det som är grejen, han har kommit på att han kan vägra. Haha

    Det är ju enkelt att amma, och mysigt. Men nu har han så svårt att koncentrera sig på amningen på dagen utan vill titta på allt runtomkring. Minsta lilla ljud och han sträcker på sig som en sköldpadda för att se vad som händer. Så gulligt men därför blir det bara korta amningstillfällen på dagarna.

    Edward börjar också bli mammig. Än så läge fungerar det lika bra med pappa men om han är minsta lilla trött så vill han helst bara vara med mig och följer mig med blicken till 100 procent. Hans pappa tar honom dock så fort han är hemma så jag hoppas att det alltid kommer gå lika bra med oss båda.

    Visst är det läkarbesök nu när de blir 6 månader. Vad kollar de då?

  • jennie08

    Hår är en till som gått upp i vikt. Jag gick bara upp 5-6 kg när jag var gravid men när jag var tillbaka på efterkontrollen så hade jag gått ner ca 10 kg. Men sen satte jag in en hormonspiral och den gör mig HUNGRIG och sjukt sötsugen.

    Så nu måste jag på något sätt sluta äta så mycket socker. Går inte en dag utan att jag trycker i mig godis, kakor eller bullar. Sen äter jag som en häst på det. Jag ammar ju 1000 gånger på ett dygn så jag borde ju kunna hålla vikten bättre. Men sötsuget och hungern gör det svårt!

    Sjukt irriterande!

  • jennie08

    Inatt vaknade Edward bara 1 gång sen vaknade han igen vid 6-tiden men det får nog räknas som morgon. Sov sedan vidare tills de stora barnen gick upp. Så idag känner jag mig riktigt utvilad ;)

    Jag har inte lyckats få till att ligga och amma så jag sitter i sängen varje gång han vill snutta/äta så jag kan inte sova direkt. Har dock somnat några ggr sittandes med Edward i famnen. Tur att vi har en stor säng där jag kan sitta med honom och inte varaorolig över att råka tappa honom.

    Han gnäller inte lika mycket just nu. Men det kan bero på att vi har kapitulerat och har honom mycket i famnen. Babysittern tycker han är aptråkig och ligga på golvet går bra en stund. Roligast är att leka med syskonen eller få sitta själv i soffan och pilla med någon bok eller leksak. Det är så roligt för han skrattar och ler mest hela tiden. Bara man tittar på honom så börjar han gapskratta. Haha så roligt. Han pratar jättemycket också. Hela haranger.

    Han äter ingenting förutom bröstmjölk. Han har noll intresse för mat men blir helt tokig om han får dricka lite vatten ur ett glas. Vatten i nappflaska är han inte intresserad av men i glas - oj oj :)

    Imorgon är det 6-månaders kontroll. Ska bli kul att se hur det går.

  • jennie08
    LissaE skrev 2019-01-14 20:09:17 följande:

    Herregud. Är det någon som har problem med bitande bebis? Han har börjat bita mig igen och skrattar när jag säger till honom. Hur gör man?


    Jaa, Edward har börjat bitas och mina bröstvårtor ömmar efter varje amning. Som tur är så har han inga tänder men aj så hårt han kan bitas ändå. Jag hoppas verkligen att han snart vill börja äta så jag kan trappa ner amningen lite.
  • jennie08

    Här går det också framåt. I några dagar nu har han faktiskt ätit det han serveras (mer eller mindre). Däremot så klarar han inte riktigt när det är bitar. Kan få i sig lite men sen helt plötsligt sätter han nästan i halsen. Så vi pausar bitar just nu och kör på helmixat. Ersättning eller gröt vägrar han så jag ammar fortfarande en hel del. Speciellt på natten. Skulle vara så skönt om han kunde äta något mer mättande innan sängdags men det fungerar inte.

    Edward sitter också riktigt bra. Jag vågar inte lämna honom sittandes men han gör det riktigt bra. Ramlar han så ramlar han mest åt sidan i slowmotion men det som är lite läskigt är att han helt plötsligt slänger sig bakåt.

    Funderar på att byta liggdelen i vagnen till sittdelen. Så han kommer upp lite och lättare kan se ut. Vi sätter ju ofta babyskyddet på vagnen men det känns som att han borde sitta bättre i vagnen.

    Är det någon som har bytt till sittdelen?

Svar på tråden Julibebisar 2018