Inlägg från: jennie08 |Visa alla inlägg
  • jennie08

    Julibebisar 2018

    Kellie13 skrev 2018-11-07 03:14:38 följande:

    Ok ja det låter ju härligt att dom kan hjälpa till så mkt. Hur gamla e dom? Har en dotter som är 5 år och hon är fantastisk med sin lillebror o hjälper till mycket med att hämta saker tex om ja sitter o ammar eller passar honom i babysittern om ja göra nått snabbt. Oj ja det låter som en bra natt du har haft. Här e det såå olika hur nätterna blir, man vet ALDRIG hur den blir. Ibland vaknar han 1-2 gånger per natt och ibland varannan timme. Problemet e ju hans mage som stör honom och när det händer går det inte att söva honom på natten så då får han sitta i babysittern som vibrerar och titta på tv en stund. Vet att det kanske inte är så bra att göra så på natten men samtidigt är de det enda ja kan göra för ja orkar inte bara gå runt o vagga honom, då går ryggen av.


    De är 13 och 10 år. Helt perfekt :)

    Nätterna har varit som vanligt så vi hade bara en lyxnatt. Jag förstår att du gör så på natten, det hade jag också gjort om Edward var vaken på nätterna. Man orkar ju inte hur mycket som helst. Sover han lite mer på dagarna nu? Jobbigt med magen, har det blivit lite bättre?
  • jennie08
    ostbågen skrev 2018-11-06 21:03:03 följande:

    OBS!! FÖRLÅT FÖR LÅNGT GNÄLL.

    Hej alla mammor (och bebisar)!!

    Var med i tråden som fanns när vi väntade våra små sen så föll allt ut i sanden och har inte varit inloggad här sedan dess, men nu hittade jag denna tråd och känner igen mångas användarnamn. :)

    Måste få skriva av mig då jag inte umgås nära med någon som har barn.

    Födde 31/7 och fick andra gradens bristningar på 3 olika ställen. Fick ingen info om hur jag sprack eller vad jag kunde förvänta mig efteråt osv utan har läst i journalen om vad som "hände".

    Vi har provat ha sex men det går verkligen inte pga smärta inuti och även "runt" hålet. Fick tillbaka mensen för drygt 2 veckor sedan och provade med tampong men inte ens det funkade utan gjorde för ont att stoppa in och ännu värre att ta ut. När jag står upp (stilla på samma plats), sitter på huk, torkar mig på toan, sitter/ligger på vissa sätt, tvättar mig i duschen så påminns jag om att det inte är som förut. När jag sätter mig ner ibland kan jag känna "luftbubblor"?

    där nere..trodde först att det måste bero på att jag blivit så uttöjd men hålet är ju i princip igensytt känns det som.

    På efterkontrollen sa MVC att allt såg bra ut, var normalt och var läkt men att jag kunde känna utav ärrvävnad i något år eftersom det blir stramare och hårdare hud. Försökte förklara för henne att jag upplevde att något känns fel men då sa hon bara att jag skulle komma ihåg att det var ett barn jag fött ut.

    Ska det vara såhär? Har någon något liknande problem? Vet inte vad jag ska göra. :(


    Hmm, det låter inte normalt. Visst, det är klart att du fött barn och att du fick ganska rejäla skador vilket säkert påverkar och tar längre tid att läka. Men att inte ens kunna använda tampong låter konstigt. Speciellt om bm säger att allt läkt fint.

    Jag tycker att du ska boka tid till någon annan gynekolog och få ett andra utlåtande. Tyvärr så har jag hört att man får vara ganska påstridig när det gäller att få hjälp efter förlossningen.

    Hoppas att du slipper det och får adekvat hjälp snart.
  • jennie08
    Kellie13 skrev 2018-11-09 17:14:46 följande:

    jo men det har blivit bättre med magen, han har inte kolik längre men fortfarande problem med gaser då han vill amma ibland typ hela dagarna. Nja på dagarna sover han kanske 1 timme som mest. Men ja måste berätta en grej som jag blev så glad för. Han har ju ratat flaskan vilket jag tycker har varit jättejobbigt då jag inte kan få nån hjälp av sambon på nätterna o sen plötsligt en dag så tog han bara den o jag blev ju såklart jätteglad. Sen köpte jag en pump och ut kom bara 1 ml på 1 timme så jag blev ju jätteledsen o besviken att ja inte kunde leverera mer, MEN efter andra dagen så rann det så nu kan han både ta flaskan plus att ja kan pumpa ut. Kanske inte låter som en stor grej men för mig e de det hehe.


    Åh så skönt att han tog flaskan :) Skön känsla när man vet att man kan få avlastning när man behöver det. Det är såna saker som kan göra hela ens dag .

    Edward tog flaskan i början när jag hade så svårt för att amma för att det gjorde så ont. Men sen efter det så har han inte fått någon flaska alls så jag vet inte om han gillar det fortfarande. Ibland skulle jag vilka testa men jag har så mycket mjölk så mima bröst sprängs ju om han inte äter. Hihi - fast, jag skulle ju kunna pumpa ut också. Problemet är att bröstet är ju hans stora tröst pch trygghet. Nappen är ju sisådär. Fingrarna däremot, de är goda. Men på natten funkar ju inte ens fingrarna.
  • jennie08

    Hur ser era bebisars huvuden ut? Edward ratar ju att ligga på mage så det blir ju bara korta korta stunder varje dag. Det här har ju resulterat i att hans bakhuvud har blivit helt platt. Ser jätteroligt ut.

    Så bvc-sköterskan sa att om det inte blivit bättre till nästa besök så ska han få komma till en sjukgymnast. Vet inte vad en sjukhymnast kan göra men det lutar nog åt att vi får komma på ett besök.

  • jennie08

    Det här med ålder... Edward är ju 16 veckor nu men han är väl bara 3 månader? 4 månader blir han ju den 20:e november. Eller tänker jag fel? :-P

    Edward brukar sitta och smacka med munnen när vi äter och han följer med blicken hur gaffeln går från tallriken till munnen :) Men jag vet inte. Han har väl egentligen inget behov av att börja äta redan nu. Jag vill inte rubba amningen. När sonen började få smakisar så slutade han intressera sig för bröstet och ville bara ha mat.

    Imorse vaknade jag av att han låg och tittade på mig och pratade högt och skrattade och gurglade. Finns inget bättre sätt att vakna på <3

  • jennie08
    Iowhannah skrev 2018-11-21 18:17:42 följande:

    Alice leker dagligen med sin röst, hon har precis upptäckt ett nytt jättegulligt ljud som låter som ett litet gurglande :) Hon tuggar och suger på allt hon kommer över och tycks älska mat! Det händer att hon blir arg när hon inte får mer än smakprov.

    Är det fler som börjat med smaksensationer?


    Edward fick smaka pyttelite potatismos häromdagen när vi åt det till middag. Men det var nog det mest obehagliga han varit med om. Han rös flera ggr pch grimaserade illa och spottade ut allt. Haha :) Han föredrar bröstet tusen ggr om. Idag fick han suga lite på mitt päron som jag åt. Det var lite godare.

    Annars flyter dagarna på som vanligt. Var på bvc idag och han väger 8.3 kg och är 70 cm lång.

    Han pratar massor, äter upp allt han får tag på och har vänt sig några ggr från mage till rygg.
  • jennie08

    Min bebbe satt i mitt knä, annars är väl babysittern bra?

    Vi har en sån där Bumbo-stol som ska passa från 3 månader, fast vi använder den inte än. Beror väl på hur starkt barnet är i nacken.

  • jennie08
    Meedaa1 skrev 2018-11-22 21:49:53 följande:

    Har ni varit till sjukgymnasten hur gick det

    Lillkillen gillar inte magläge

    Funderarom jag ska fråga efter en sjukgymnast


    Ja vi träffade sjukgymnasten i måndags. Hon visade hur vi kan hålla honom för att lära honom att ligga på mage så att han vänjer sig. Annars sa hon att det bara är att kämpa på med att låta honom ligga på mage så mycket som möjligt när han är vaken och försöka låta honom sova på sidan i den mån det går. Jag har köpt en speciell sidokudde som ska hjälpa till att ha honom på sidan. Hon trodde att hans huvud skulle få tillbaka formen då hon inte tyckte han var jätteplatt och för han ändå är så pass rörlig nu.
  • jennie08
    Iowhannah skrev 2018-11-24 21:42:42 följande:

    Vad kul det är när de blir mer och mer rörliga och inte bara ligger som en klump där man placerar dem! Alice rullar snabbt över på rygg när vi lägger henne på mage och snart har hon mästrat att rulla åt andra hållet också :) Hon har även börjat att faktiskt leka med saker. Hon sträcker sig efter saker, griper tag i dem och provsmakar på dem. Vi tog fram en aktivitetsboll som sonen fick när han var bebis, den är väldigt poppis!


    Ja det är jätteroligt. Jag tycker verkligen att Edward gått från en liten minibebis till en stor kille på bara några veckor. Han leker, jollrar, ligger aldrig still och han verkar allmänt nöjd med tillvaron. Han har ju inte visat något större intresse för att äta men när han fick smaka lite keso så blev han helt exalterad och tyckte det var superroligt.

    På natten sover han bättre faktiskt. Jag brukar amma honom innan jag går och lägger mig vid 22-23 och sen vaknar han 1-2 ggr under natten och sen ammas igen vid 6-7 och sen sover han till 9-9.15. Så skönt att han sover så pass länge på morgonen.
  • jennie08

    Är det någon av er som har en Bumbostol? Vi fick en efter mannens brors barn. Men alltså, jag får inte ner Edward i stolen. Är det meningen att man ska behöva trycka fast låren? Eller är det så att han helt enkelt är för tjock för den?

Svar på tråden Julibebisar 2018