Inlägg från: jennie08 |Visa alla inlägg
  • jennie08

    Julibebisar 2018

    Iowhannah skrev 2018-10-24 22:30:32 följande:

    Ja, i dag har hon inte haft nån feber. Dock har kvällen varit lika skrikig och gråtig som i går, hoppas verkligen att det inte är nåt hon tänker fortsätta med framöver. Man blir verkligen helt matt och slut i huvudet när de skriker så mycket!


    Hmm, hon är nog inte helt bra efter sprutan. Så jobbigt när de är så små och mår dåligt. Man känner sig så maktlös. Kan du inte prova att ge henne alvedon om hon skriker ikväll också? Edward hade ont i benen första kvällen och blev svullen och röd och skrek till varje gång man kom åt benen, så jag gav honom alvedon och då blev han som vanligt igen.
  • jennie08

    Usch stackars alla sjuka :(

    Här har vi peppar peppar klarat oss. Edward har inte varit sjuk alls så det är ju jätteskönt. Men just nu sover han lite sämre. Vaknar ofta och nöjer sig inte med nappen utan vill äta och ligga och gosa. Det är ju inte katastrofdåligt så jag borde inte klaga men det är absolut sämre än vanligt. Eller så är det en utvecklingsfas kanske...

    Mina stora barn har höstlov så den här veckan behöver jag inte gå upp allt för tidigt.

    Man märker på Edward att han börjar få lite temperament :) Han skriker till och låter jättearg om någon gör något som han inte gillar. Hihi - så gulligt. Han är ju glad nästan hela tiden men han visar tydligt när han tröttnat

  • jennie08
    Iowhannah skrev 2018-10-30 01:31:31 följande:

    Han är nog inne i samma utvecklingsfas som Alice. Använder du The Wonder Weeks? Ladda ner den annars, den är ett riktigt bra stöd när det kommer till bebisens utveckling :)


    Laddade ner den :) Verkar som att de är inne i en utvecklingsfas. Det förklarar ju en del. Kul att läsa och det mesta stämmer in perfekt på Edward. Roligt att alla bebisar följer samma mönster ändå

    Inatt har varit värsta natten hittill. Han har vaknat var och varannan timme och vaknat varje gång jag försökt lägga ner honom. Så det känns som att jag har ammat hela natten. Haha Lilla gubben, inte lätt att utvecklas. Tur att han är så glad på dagarna.

    Hur mår ni?
  • jennie08
    Iowhannah skrev 2018-10-30 21:15:18 följande:

    Vi hade också en rätt jobbig natt men för vår del handlade det bara om snor. Stackars Alice är så himla snorig, när hon sover på dagarna så måste hon nästan vara upprätt (eller utomhus) för att ens kunna andas :/ Snorsugen är inte direkt en favorit heller.

    Hon har blivit extremt dregglig också. Dregglisarna vi köpte till sonen har verkligen kommit till användning, hon förbrukar ett par om dagen. Fingrarna ska vara i munnen hela tiden, haha.


    Fingrarna är riktigt poppis här också och vi måste byta body flera ggr om dagen pga dregel, har några haklappar men de blir han mest irriterad på. Hehe Han föredrar faktiskt fingrarna framför nappen men jag tänker att det är bättre att han suger på nappen. Lättare att ta bort så småningom ;)

    Ni verkar ha haft riktig otur med sjukdomar, känns som att ni varit förkylda länge nu. Hoppas det går över snart. Så jobbigt att vara täppt när man bara andas med näsan.
    Lillflickan skrev 2018-10-31 04:47:24 följande:

    Här är fingrarna extremt poppis. Vantar är ingen höjdare.

    Snorigt här också. Fast det kommer inte ut något utan sitter väldigt långt in. Tycker inte det kommer ut så mycket med sugen heller. Resultat blir mest bara att hon blir arg. Är så trött på rosslandet. Det låter så jobbigt. Känns som om jag vill springa med henne till akuten konstant. Men när hon sover låter hon inte alls lika rosslig.


    Hmm, rossel låter ju jobbigt. Verkar hon påverkad i andningen? Har du varit på akuten?
  • jennie08

    Här är det babyskyddet som gäller :-0 Vilket är lite knasigt då han sitter där för att vi ska åka iväg - såklart. Så oftast bajsas det i bilen på väg någonstans. Har blivit en hejare på att byta blöja i bakluckan

  • jennie08
    LissaE skrev 2018-11-05 15:29:21 följande:

    Hej! Skönt att läsa att vi sliter med ungefär samma saker :) Otto vägde vid 3 månader 8850 g och 65.5 cm. Han är en rejäl kille. Ska hälsa honom att vissa bebisar bara bajsar en gång i veckan för han sliter med bajs iaf 3 ggr/dag. Och ammar hela nätterna. Kanske sover han 3 timmar en gång per natt utan att ha bröstet. Sen ligger han och snuttar. Tack och lov sover jag ändå och är relativt pigg. Vi har kämpat med sjalar och selar för att kunna göra något vettigt på dagarna, nu äntligen acceptera han dem ute iaf. Vi bytte till en up&go-blöja och då funkar det fint. Så vi är ute och går en hel del (han gillar inte när man står still). Och när han sover så kan jag fixa hela stallet. Jag har haft lite jobbigt med just det, totalt oflexibibelt. Otto hatar att åka bil och att gå i butiker. Då skriker han mest hela tiden. Sen kräver han ständig underhållning så vi cirkulerar vid olika ?stationer? med ca stopp på ungefär 7 minuter ex babygymmet, babysittern, bok, jollra i badrummet. Jag bär min lille klump mest hela dagarna. Han somnar 18-18.30 och vill upp 05-05.30 sen somnar han igen vid 7. Jag brukar lägga mig astidigt så jag får lite sammanhängande sömn innan puppandet börjar.

    Jag försöker verkligen ta tillvara på allt men inte njuter jag hela dagarna som folk tycks tro att man ska göra, älskar ni den här tiden? Första barnet så jag vet ju egentligen inte vad som väntar men kanske att pappan blir lite mer accepterad så jag kan rida utan att ha mobilen på högsta volym och vara orolig att behöva skynda hem. Just nu är jag såååå överdrivet lycklig över att han vill vara i selarna så jag kan greja i stallet och röra på mig. Berätta gärna vad ni roar era bebisar med om dagarna, kanske kan vi lägga till en station i vårt program :) ;)


    Edward pendlar väldigt mycket från dag till dag hur mycket han vill bli underhållen. Men mest handlar det om att han vill komma upp och sitta upp mer. Han är hur nöjd som helst om han får sitta i knät eller i soffan och titta på allt runtomkring. Sen vissa dagar (som idag) så är det bara bröstet som gäller när han gnäller. Men jag vet inte, Edward är nog rätt nöjd för det mesta med att bara få vara med :) Kan ju vara för att han redan har syskon som underhåller.

    Sele har han aldrig gillat, han får panik når man trycker fast honom. Det gillar han inte! han gillar inte heller att behöva sitta fast i bilbarnstolen. Men när han väl sitter där och bilen rullar så är han tyst iaf. Oftast somnar han.

    Han brukar sova 3-4 ggr per dag. Men tiderna kan variera ganska mycket. Mem han somnar oftast till inför natten runt 21-22 och sover sen till 8-9 morgonen efter. Han ammar några ggr per natt. Någon gång har jag ammat typ var och varannan timme men oftast ammar jag som sagt 3-4 ggr per natt.

    Han bajsar oftast 1 g/dag men jag har fortfarande inte hittat någon blöja som inte läcker! Därför blir jag så less på att vår tvättmaskin gick sönder häromdagen. Jag ville köpa en ny samma dag men mannen ska lagaaaaa. Hihi - den är fortfarande inte lagad. Så mannen får springa till tvättstugan några ggr i veckan.

    Sen har Edward kommit på att han kan göra jättehöga ljud. Haha han hoppar till av sig själv när han skriker till.
  • jennie08
    Iowhannah skrev 2018-11-05 15:58:42 följande:

    Det här med att roa bebisen. Jag är ibland orolig över att vi gör för lite när jag har henne i sele nästan hela dagen, men samtidigt så älskar hon det och jag tycker också att det är rätt mysigt att ha henne så nära.

    Vi kör på babygym, babysitter och att leka tillsammans med mamma/pappa/storebror. Sambon satte en ljusslinga i babygymmet så nu kan hon ligga där i nästan en halvtimme innan hon tröttnar. Likaså med babysittern, hon kan sitta och leka med grejerna på bågen rätt länge. Bara hon ser någon ur familjen så är hon oftast rätt nöjd :)


    Jag får blland också lite dåligt samvete över att jag inte roar. Men Edward är ju oftast nöjd med att få vara med bara. Oftast ligger han i soffan och tittar på oss och äter på sina goda händer. När jag fixar tvätten eller lagar mat så sitter han i babysittern (och tittar på mig)

    Så jag tänker att han inte behöver roas så mycket än. Vi brukar sjunga rätt ofta och det är så mysigt.
  • jennie08
    LissaE skrev 2018-11-05 16:25:49 följande:

    Åh himmel stackars er utan tvättmaskin. Jag har samma bekymmer som dig, läckande blöjor. Ryggbajs varje gång. Önskar att Otto nöjde sig med att sitta med men han ska gå. Att stå still är dötrist. Han pratar hur mycket som helst och vill gärna sitta själv genom att hålla i mina fingrar då är han lycklig. Han skrattar så han kiknar när man kittlar honom eller pussas. Att ligga på mage tycker han är rätt onödigt. Dock tycker han det är sååå kul nu när han kan rulla över från rygg till mage själv (säkert för att jag hurrar så).

    Alice verkar vara en soft tjej. Otto har aldrig varit nöjd längre än några minuter på samma plats förutom nu ute och gåendes i selen. Jag kan inte ens övertala honom med att chilla genom att ge honom bröstet längre. Så long gone är alla tv-serier och nyhetsmorgon.. ;)

    Jag förstår inte hur man svarar i tråden. Använder citat nu men det blir ju inte rätt. Kan ni hjälpa en dummer så jag kan göra rätt? Tack!


    Jag trycker bara på citera-knappen :) och skriver sen under.

    Ja här är det bajs på ryggen och benen och lite överallt. Därför använder jag bara omlottbodys så jag slipper dra över bodyn över hi idet för då har vi bajs överallt. Haha

    Hur gammal är Otto? Det känns som att Edward är långt ifrån att kunna rulla runt medvetet. Det har han inte ens gjort omedvetet. Hehe
  • jennie08

    Man får absolut känna att det inte är världens roligaste jämt och att man inte njuter hela tiden. Jag njuter absolut inte av att amma hela nätterna och jag har jämt dåligt samvete över de stora barnen som inte får samma uppmärksamhet som tidigare.

    Men jag lyckas nog njuta ganska bra av Edward nu när han är inne i en period där han helt enkelt är nöjd. Kanske njuter jag lite extra för att det här är min sista bebistid. Jag är väldigt medveten om att det här är sista föräldraledigheten, sista gången jag har en liten bebis och att snart börjar ett nytt äventyr med en liten plutt som ska jagas överallt och hållas koll på varje sekund. Hihi - det är också mysigt men mycket mer påfrestande (tycker jag).

    Sen måste jag ju säga att det här med att skaffa en sladdis när man redan har stora barn var riktigt lyckat för oss. Jag har ju inte bara min man som hjälper till utan jag har ju två lite äldre barn som gör så mycket. De byter blöja, de passar honom när jag behöver gå på toa/duscha, de leker med honom, de byter kläder om han kräks eller dreglar för mycket, de tröstar om han är ledsen. Så ja, jag har ju två barnvakter hela tiden och de är tillräckligt stora så att jag vågar låta de hjälpa till så mycket.

    Inatt har han sovit riktigt bra, ammade när jag gick och la mig vid 22.30 och sen vaknade han inte förrän 04.00 :-O och sen vaknade han igen vid 06.00 och somnade om och sov till kl 08.00. Bästa natten sen han föddes - jippie

  • jennie08
    LissaE skrev 2018-11-06 18:02:50 följande:

    Wow vilken natt! Lycka! Tar Edward napp? Otto kan fortfarande inte och på nätterna duger inte hans händer.. utan då smackar han efter bröstet nästan hela tiden. Men det är okej, jag sover hyfsat ändå.

    Bara för att jag skrev att han inte vänder från rygg till mage med mening så har han definitivt gjort det hela dagen idag. Sen är han så glad att han lyckats få tag på fötterna. Äntligen! Som han har försökt,, han har nästan tittat på dem med skräck. Så jäkla lustigt!


    Nja, han tar napp ibland. På dagarna. Av någon anledning så vägrar han napp på nätterna utan då är det bara bröstet som gäller. Han sover fortfarande i sitt babynest mellan oss. Det är väl mer för min skull egentligen så att jag slipper resa mig upp för att hämta honom när han vaknar. Men funderar på att pröva att låta honom sova i egen säng. Fast det är ju så gosigt att ha honom bredvid sig.

    Hehe Edward varken vänder på sig eller har upptäckt sina fötter. Han är nog för tjock om magen för att få upp fötterna. Haha - eller så har han inte kommit dit än. Jag måste nog öva mer med att ha honom på mage och så ska jag köpa ett babygym idag för han gillar dra i saker och titta på saker som rör sig över huvudet.
Svar på tråden Julibebisar 2018