Inlägg från: jennie08 |Visa alla inlägg
  • jennie08

    Julibebisar 2018

    Iowhannah skrev 2019-01-19 16:29:10 följande:

    Vi bytte till sittdelen när hon hade suttit utan stöd några gånger, så vi har kört med den några veckor nu. Hon älskar det! Precis som storebror vill hon helst sitta upp ända tills hon somnar, sedan kan man försiktigt fälla ryggstödet (vi har sittdel med fullt liggläge). Nu har det dock blivit så himla isigt och halt hemma hos oss så det blir inte många promenader. Tidigare i veckan kom det massvis av snö så då tog jag en promenad med bebis i vagn och barn i pulka men på natten kom flertalet plusgrader och efter det har det varit minus igen. Typiskt okul väglag att gå på.


    Här är det likadant. Så isigt så det går knappt att gå eller köra bil. Inte på de mindre vägarna iaf. Här där vi bor är de extremt dåliga på att underhålla vägarna och då bor vi ju ändå någorlunda centralt. Men då ska jag nog också passa på att byta till sittdelen. Det som är bra med den är att det får att byta klädseln mot en åkpåse som man fäster i sittdelen med dragkedja. Så slipper man stt åkpåsen åker ner. Den åkpåsen får inte plats i liggdelen utan där ligger han nerbylsad med filtar.
  • jennie08
    Iowhannah skrev 2019-01-19 17:38:23 följande:

    Vilken smidig lösning! Vår åkpåse glider runt en hel del, den hålla väl bara på plats med hjälp av selen -.-


    Ja så var det med vår förra vagn också. Därför tyckte jag det här var så bra :)
  • jennie08
    Lillflickan skrev 2019-01-20 08:22:39 följande:

    Jag funderar också på att byta till sittdel snart, men hon kan inte sitta än. Har börjat sitta uppallad i matstolen men orkar inte så länge. För det mesta är hon nöjd i liggdelen så jag avvaktar lite till.

    Här har vi pausat maten. Hon blev förkyld och vägrade gapa. Sen blev hon sämre och vi hamnade på sjukhus. RS. Trodde hon var bättre men i natt fick hon syrgas så det är risk för att vi får vara kvar lite till.


    Åh stackars liten. Hoppas hon snabbt blir bättre.
  • jennie08
    Iowhannah skrev 2019-01-21 10:03:16 följande:

    Är det någon mer som upplevt att PMS:en blivit värre efter graviditet? Min blev värre efter första förlossningen och nu har den övergått till PMDS (självdiagnosticerade mig nyss). Hur ska man palla att må så här varje månad?


    Ja mycket värre efter jag har fått barn och värre och värre har det blivit efter varje barn. Därför har jag hormonspiral så jag slipper eländet.
  • jennie08
    Iowhannah skrev 2019-01-22 06:30:38 följande:

    Har du någonsin varit i kontakt med vanliga vården gällande det? Jag läste att det finns SSRI man kan ta enbart under PMS men jag är lite rädd att inte bli tagen seriöst :/


    Nej, det har jag inte eftersom hormonspiralen fungerar så bra för mig.
  • jennie08
    Iowhannah skrev 2019-01-22 06:30:38 följande:

    Har du någonsin varit i kontakt med vanliga vården gällande det? Jag läste att det finns SSRI man kan ta enbart under PMS men jag är lite rädd att inte bli tagen seriöst :/


    Hann inte skriva klart. Jag har inte pratat med min husläkare om det då jag testade hormonspiralen och den fungerade så himla bra för mig. Jag har aldrig mått så bra både fysiskt och psykiskt som när jag har hormonspiral. Men jag har hört talas om att man kan ta ssri för att behandla pms och jag tror att de flesta läkare är positiva till att testa. Skulle inte kunna tro något annat. Men jag tycker absolut att du ska söka hjälp om du behöver det. Annars kanske du kan boka tid hos en gynekolog?

    Jag har så kort cykel så för mig skulle det bara vara typ en vecka som jag inte skulle äta ssri.
  • jennie08

    Hallå :)

    Hur går det för er alla? Här går det hyfsat bra. E har blivit så himla mammig. Han har stenkoll på vart jag är om jag befinner mig i samma rum och tittar på mig tills jag tar honom. Då kan han typ slappna av och leka med något annat. Hihi

    Dessutom har han varit väldigt förstoppad sen vi började med mat så nu har han bara ammats och fått katrinplommonpure. Så idag så bajsade han äntligen. Sambon fick trycka benen mot magen och hjälpa till.

    Hur går det för era små?

  • jennie08

    Alltså jag måste få skriva av mig lite men jag blir så trött på att E är så gnällig hela tiden. Min två andra barn var små solstrålar hela bebistiden så den här typen av gnällbebis är jag inte van vid. Han gnäller och skriker och ingenting är bra.

    Han var ju inte alls så här från början utan började gnälla vid 4 1/2 - 5 månader. Nu den senaste veckan har allt eskalerat. Han verkar inte ha ont, inga tänder verkar vara på g utan han bara är missnöjd. Och nu extremt mammig på det. Jag försöker ju så gott det går att tillfredsställa hans närhetsbehov men han är ju så tung och min rygg pallar inte.

    Jag förstår att det bara är att acceptera att han är så här och jag kan ju inte göra så mycket. Men hans gnäll tar kålen på mig.

  • jennie08

    E har också varit förstoppad men sen kom typ allt i förrgår. Så magen har jag lite koll på men det är klart, förstoppning är ju inte roligt och kan göra att man mår dåligt.

    Men trots att han bajsade i förrgår så var värsta dagen igår, han gnällde HELA tiden. Ingenting dög och vad jag än försökta hitta på så var det kul i 2-3 minuter.

    Ibland tror jag att han blir övertrött. Han sover dåligt på dagen och sover bara 15-20 minuter åt gången. Sen vaknar han med ett ryck och kan inte somna om. Så på eftermiddagarna är han ju redigt trött.

    Hur som helst, jag hoppas att det är en fas som går över. Tänker också att han är frustrerad för att han är så orörlig. Han ligger ju där han ligger. Han kommer nog bli mer nöjd när han börjar krypa/åla så han kan underhålla sig själv lite bättre (önsketänk) :-P

  • jennie08
    Lillflickan skrev 2019-01-29 09:06:21 följande:

    Min första var gnällig när vi var hemma själva. Han ville bara bli buren. Han sov bara i famnen eller så länge vagnen rullade. När vi var ute bland folk var han en helt annan bebis. Han var så nöjd med att bara sitta och titta. Lösningen var att inte vara så mycket hemma själv. Mycket promenader och öppna förskolan. Han är väldigt social.

    Lilltjejen är mycket lugnare. Ligger för sig själv och pillar. Sover mycket, somnar själv med napp och snutte i vagnen inne. Resultatet är mycket mindre motion ;)

    Hoppas det vänder snart Jennie eller att du hittar något som fungerar för er.


    Ja det fungerar ganska bra att åka hemifrån. Speciellt nu när vi bytt till sittdelen. Nu är det så mycket snö här så det är väldigt arbetsamt att gå ut och gå men jag försöker ta mig ut varje dag ändå.

    Bra tips med öppna förskolan, det ska jag testa.
Svar på tråden Julibebisar 2018